Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK


Jonathan Glassner


Részben ő írta a pilot-epizódot, az Istenek Gyermekeit is, Brad Wright-tal közösen. Három epizód forgatókönyvét, A sötétség határán, A kígyó szorításában és a Hathor-t, a második évadban pedig az Emlékek rabjait, A Tok'ra I-II-t, a Bújócskát és az Ébredéseket is ő írta. Ő rendezte továbbá a a Tantalus kínjait és a Kígyófészket.

Ő volt az MGM által forgatott Outer Limits (Végtelen határok) producere. Ő rendezte a Trial By Fire, a Vanishing Act, a The Camp és még sok másik epizódot is. Ő volt a producere a Street Justice-nak, az Island City-nek. Történetirója volt továbbá a Freddy's Nightmare-nek, a Sonny Spoon és a The Wizard-nak.

Első 'producersége' a War of the Worlds aratott sikert az 1991-ben rendezett CableACE Awardon.Brad Wright


Toronotban született. Producere volt a CableACE-győztes MGM sorozatnak, a Végtelen Határoknak. Társult a Double Secret Prduction-nal és a Gekko Film Corp.-pal. Később a Csillagkapu producere lett. Ő írta az Ellenség karmaiban-t, a Jég foglyait, a Politikát, és Katharyn Powers-szel a Tűz és Víz-et. A második évadban a Kígyófészket, és az 1969-et. Többek közt ő írta az Egy végtelennek tűnő pillanat-ot és az Üzenet a palckban-t.

Szerepet játszott a Neon Rider, az Adventures of the Black Stallion részeinek írásában is.1998-ban elnyerte a legjobb író díját a Gemini-t, a CableACE 1997-en.
Michael Greenburg


A második szezonban írt több részt is. Richard Dean Anderson Gekko Film Production-jének partnertulajdonosa, rengeteg RDA sorozatot tervezett és szervezett meg. A nagysikerű MacGyver : Trail to Doomsday és a The Lost Treasure of Atlantis), és az In The Exes of Strangert is ő szervezte. A 7 MacGyver évadból 5-ben sok történetet ő írt meg, a sorozat az ABC-n futott. New York-ban nőtt fel, producere volt többek közt a Richard Chamberlain főszereplésével játszott Lost City of Gold-nak. Az IMAX My Strange Uncle-je, az ABC The Coltons-sza és az NBC The Vegas Strip War-ja is az ő keze alatt készült. Mini sorozata volt a The Golden Moment.
Richard Dean Anderson


A Csillagkapu sztárjaként volt ideje tanulmányozni a produkció producerségét, így közreműködött a teljes második évadban is. Anderson üzlettársa Michael Greenburg, ketten vezetik a Gekko Film Corporation-t. Nevéhez fűződik a MacGyver sorozat és a két film is, a General Hospitalban 5 éven át játszott, és 4 órás kataszrófafilmje, a Pandora's Box.Richard C. Cooper


A Stargate SG-1 "Supervising" Producere, több epizódot is ő írt. A PSI Factor című sorozatban íróként dolgozott, és ő írt egy részt a Flash Forward című sorozathoz is, amire Gemini Award jelölést kapott.N. John Smith


N. John Smith producerkeddett olyan sorozatokban, mint például a Two, Hawkeye, Traps, Cobra vagy a Street Justice. Szintén producerkedett a nálunk Poltergeist: Kopogó szellem címen ismert sorozatban is. Közreműködött a Have you seen my son című filmben, valamint ő készítette a Profit, The Hat Squad, Vincent Black Shadow (Renegade), Dead End Brattigan, és Love On the Run (Adventure Inc.) sorozatok bevezető (pilot) epizódjait. Forgatási helyszínek
 Effektek és trükkök
 Kulisszatitkok
 Richard Dean Anderson


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK