Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Jonas Quinn

A rokonszenves, sötétszőke fiatal srácot, akit (még) fiatalabb korában Corin "Corky" Nemecnek becéztek, legtöbben talán legismertebb szerepének, a "Parker Lewis sohasem veszít" (Fox, 1990-93) című sorozat címszerepének köszönhetően ismerik. Korábban egy 1989-es NBC miniszériában, az "I Know My First Name is Steven"-ben szerepelt, amelyért Emmy díjra is jelölték. Nemec Little Rockban született és Atlantában nőtt fel. Először egy tévéreklámban szerepelt 13 évesen. Első komolyabb szerepét 1986-ban kapta, amikor a "Sidekicks" egyik epizódjában játszott. Később szerepelt a "Webster"(1987-88) című ABC sorozatban és játszott a "Cadets" (1988, ABC) című filmben is.

Az "I Know My First Name Is Steven" sikere után az Eddie Murphy Productions-el szerződött, s a "What's Alan Watching?" című pilot filmben egy fiatal srácot alakított, aki szétesőben lévő külvárosi családja életét egy videókamerának meséli el. Annak ellenére, hogy a pilot kritikai fogadtatása jó volt, nem lett belőle sorozat. Ezek után Nemec megkapta Parker Lewis szerepét, amelyben a lázadó fiatal diákot alakította, aki leleményes módszerekkel küzd az igazgatónő, Ms. Musso ellen. A sorozatank óriási sikere volt a fiatalok körében. Ennek is köszönhetően Nemec újabb szerepet kapott, az NBC "For the Very First Time" (1991) című filmjében egy zsidó fiút játszott, aki egy katolikus lányba lett szerelmes.

A CBC "My Son Johnny" (1991) című filmjében Rick Schroeder fiát játsza, aki végül megöli apját. Szerepelt a "The Lifeforce Experiment"-ben (1994) amely a Sci-Fi Channel első saját készítésű filmje volt. Nemec ismét rosszfiút alakíthatott az ABC minisorozatában, amely a "Stephen King's The Stand" (1994) címet viselte. Játszott a "White Wolves II: Legend of the Wild"-ban (Disney Channel, 1996), amely videón jelent meg. Első nagy filmje Francis Ford Coppola's "Tucker: The Man and His Dream"-je volt (1988), amelyben Jeff Bridges második fiát játszotta. 1990-ben a "Solar Crisis"-ben Charlton Heston fia volt, egy űrhajós, aki megmenti a Földet a pusztulástól. Főbb szerepeket játszott a in "Drop Zone"-ban (1994), az "Operation Dumbo Drop"-ban (1995) és a "The War at Home"ban (1996) is.


 IMDB.com, Corin Nemec
 Abydos Gate Adatbázis, Jonas Quinn


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK