Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Vala Mal Doran

Vala Mal Doran egy ex-Goa'uld, Quetesh gazdateste, aki sajátos életvitelével és megkérdőjelezhető céljaival felborítja a Csillagkapu parancsnokság megszokott működését. Később a tolvajnő az Ori hadjárat egyik kiemelt szereplője lett.

Claudia Black

Claudia Black az amerikai közönség számára leginkább Aeryn Sun-ként ismert, aki egy Sebacean békefenntartó a Farscape - Csillagközi Szökevények című sorozatban. Filmes pályafutását Pandoraként kezdte az Anne Rice által rendezett Queen of the Damned-ben olyan színészek mellett, mint Aaliyah és Stuart Townsend. Szerepet kapott még a Pitch Black című scifiben is Vin Diesel társaságában. Black számos Ausztráliában kedvelt sorozatban és filmben szerepelt, ahol leginkább a Good Guys, Bad Guys című filmből ismerhetik, amiben remekül alakította egy hermafrodita szerepét. Másik leginkább kedvelt filmje a City Life, melyben az egyik főszereplőt Angela Kostapas-t játszotta. Egyéb sorozatokban is szerepelt: G.P., Police Rescue, A Country Practice, Water Rats, Seven Deadly Sins. Vendégszerepeket is kapott Hercules-ben és a Beastmaster-ben. Black színházi darabokban is fellépett: The Merchant of Venice, Little Women, The World Knot, Spotlight on Women, Portrait of Dorian Gray, Loose Ends, Pick Ups.

A színésznő Claudia Lee Black néven 1972. október 11-én született Sydneyben. 1990-ben döntős lett a Globe Shakespeare versenyen.

Fordította: Németh András

 IMDB.com, Claudia Black
 További találatok a Google-n


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK