Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK
« Vissza a listához

Wright és Cooper interjú - DVD filmek
2007.01.15 - Platschu

A két producer egy hosszabb interjúban a sorozat utolsó epizódjáról és a két DVD kiadásra szánt filmről beszélt. SPOILER következik! 
 

- Az SG-1 10x20 Unending című epizódjában a CSK-1 egy idegen hajó időtorzító mezőjének fogságába esik közel 50 évig. Ebben a lehetséges jövőben bemutatják majd a kapcsolatok fejlődését és alakulását. Robert C. Cooper maga írta és rendezte a történetet, mert át akarta érezni az utolsó forgatási napok hangulatát. Szerinte remek lezárása lesz az egy évtizedes közös munkának, ám ettől még nem lesznek a 10. évad eseményei befejezve.

- Az első DVD film címe Brad Wright szerint a Stargate : The Ark of Truth lesz. Ez a történet számít a 10. évad igazi befejezésének, melyben a CSK-1 az Ori galaxisba fog utazni. Eredetileg ezt a kalandot szánták a a 10. évad végére és a 11. évad egyik lehetséges főtörténetének, de mivel elég nagy falatnak tartották, ezért végül az első DVD filmben dolgozzák fel.  A történet kb. két epizódnak megfelelő hosszúságú lesz, de mivel nincs megszabva a DVD filmek hossza, ezért minden fontosnak tartott leforgatott jelenetet benne fognak hagyni a filmekben, amelyek így akár a tévékben megszokott 88 percnél is hosszabbak lehetnek. Robert C. Cooper a 16x9-s képarány előnyeiről is beszélt és hogy igyekeznek valóban szélesvásznú moziélményt nyújtani a szokásoshoz képest valamivel magasabb költségvetésből.

- A készítők gondoltak a sorozatot kevésbé ismerőkre is, ezért az első lemezen extraként helyet kap a Stargate Mythology nevű egyórás sorozatösszefoglaló is. Bemutatják majd azt is, hogy az ősi civilizációk milyen hatást gyakoroltak a sorozatok világára.

- A második DVD film címe Stargate : Continuum lesz. Ez a történet már különálló egységet képez. Korábban beszámoltunk róla, hogy a kiszivárgott hírek szerint Baál ellopja a múltban a Földről a csillagkaput, ami miatt az egész Csillagkapu Program nem is jön létre.

- Az interjú decemberi felvételekor Brad Wright arról beszélt, hogy a még függőben lévő Beau Bridgest leszámítva minden más SG-1 főszereplő aláírta a szerződését. A készítők igyekeznek a rajongók minden igényét kielégíteni, így felvették a kapcsolatot RDA-val, de egyenlőre nem erősítették meg, hogy fog-e valamelyik filmben szerepelni. A producer azt is elárulta, hogy az időutazással kapcsolatos történetben visszatér majd egy korábban meghalt karakter is.

- A forgatás kezdete április 15. és június 1. Körülbelül 4-4 hetet szánnak rá. Az elsőt valószínűleg Robert C. Cooper, a másodikat Martin Wood fogja rendezni. A DVD filmeket tévében is be fogják mutatni és nagyon kíváncsiak a rajongók reakciójára. A DVD eladások sikere esetén továbbiak filmek készítését is kilátásba helyezték, amelynek kapcsán megemlítették, hogy egy Atlantisszal közös történeten is gondolkodnak.

« Vissza a listához


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK