Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK
« Vissza a listához

Interjú Martin Geroval
2006.09.12 - Mascot

Martin Gero, a Csillagkapu: Atlantisz egyik írója egy interjúban nemrég beszámolt a harmadik évadról, valamint az eredeti sorozat leállításáról. Figyelem! Az alábbiakban spoilerek következnek, csak akkor olvass tovább, ha valóban tudni szeretnéd mi fog történni!

Ki gondolta volna, hogy az új fiú ekkora sikereket érhet el? Martin Gero, akit eredetileg csak az első évadban szerepelő Childhood`s End (A gyermekkor vége) megírására kértek fel, jelenleg az írócsapat állandó tagja, és ő hozta össze az Atlantisz-univerzum eddigi legnagyobb történeteit.

Gero mostanra több, mint húsz forgatókönyvet alkotott a sorozatnak, néhány közülük remekül sikerült, és (valljuk be) néhány másik csak kielégítően. Azonban idén azért felel, hogy olyan epizódok kerüljenek kamera elé, amelyeket a rajongók szeretnének látni. Nagyobb karakterfejlődést, több kockázatot és néhány ember számára több McKay-t szerepeltető epizódok..

Bár sokan úgy gondolják, hogy a másodk évadban szereplő Grace Under Pressure című rész jobb lett volna, ha az egész Atlantisz-szereplőgárdát bevonják, azt nem lehet tagadni, hogy McKay karaktere érdekes, és megéri saját részeket írni neki.

Itt ugarhat be a kérdés sok néhány embernek: "Geronak mostmár vajon elege van McKay-ből?"

"Nem" - állítja magabiztosan az író. "Eddig csak hármat írtam. Ez az én McKay-trilógiám. A Tao of McKay Rob [Cooper] és Damien [Kindler] agyszüleménye, nem az enyém."

Gero-nek tetszettek az eddig elkészített részek, de a McKay and Mrs. Miller lett az új kedvence. "A McKay and Mrs. Miller egy McKay-epizód, de sok benne a csapatösszekötő pillanat. Ez az epizód számomra az eddigi legszemélyesebb, és tudom, hogy David és Kate [Hewlett] is így gondolják. Beszéltem Martin Wooddal [rendező] is, ez a kedvenc közösen elkészített részünk. Joel Goldsmith úgyszintén nagyot alkotott a zenével."

Nagy kockázatot jelenthetett David Hewlett testvérét, Kate-et a csapatba hívni, hogy eljátsza Rodney húgát, Jeannie-t, de Martin szerint megérte. "Kate nagyszerű, máris azon gondokozom, hogy miképpen tudnám visszahozni őt a negyedik évadba. De ha már ennél a  témánál tartunk, elmondanám, hogy idén ez volt az egyetlen McKay-epizódom. Csak egy kívánságom van: minden évben egy McKay! No Man`s Land: nem McKay-rész. The Return I-II: nem McKay-részek. Sunday: nem McKay-rész, és az évadzáró sem lesz az. Évente szeretnék egy karakterepizódot."

A harmadik évadban jelentek meg az Atlantisz-expedíció második számú ellenségei: az Asuranok. Az alapötletet nyilvánvalóan az eredeti sorozatban szereplő Replikátorok jelentették, de Gero ígérete szerint az Asuranok meglehetősen mások lesznek. "Tudok róla, hogy néhányan azon kezdtek el aggódni, hogy a Progeny hasonlított az Unnatural Selection (Természetellenes kiválasztódás) című SG-1-epizódhoz. De tudjátok mit? Ez teljesen rendben van, a Progeny csupán a bemutatkozó-rész volt, és a két Csillagkapu-sorozat gonoszai közötti felszínes egyezést nem lehetett elkerülni. Azonban az Asuranokkal teljesen más irányba haladunk, mint annak idején a Replikátorokkal. A The Return-duplarészben játszott szerepük fantasztikus."

De mi lesz a vezetőjükkel, akit a bemutatkozó részükben a nagyszerű David Ogden Stiers játszott? "Daviddel egyelőre nem beszéltünk a visszatérésről, de csak most kezdtünk el dolgozni az évadzárón, szóval ki tudja? Mindenesetre most megerősíthetem nektek, hogy az Asuranok szerepelni fognak az évadzáróban."

Az Atlantisz egy történet-központú sorozat, de idén az alkotók arra koncentrálnak, amit a rajongók már régóta kérnek: a karakterfejlődésre. "Érdekes, hogy a harmadik évadban három egymás után következő epizód is karaktercentrikus. A nagyszabású Progeny után jött a The Real World, amely nagyon Weir-központú, aztán a Common Ground, amiben egyértelműen Sheppard játszotta a főszerepet, végül a McKay and Mrs. Miller jött, benne a csodálatos Amanda Tappinggel (Samantha Carter alezredes).

A Phantoms egy nagyon csapatközpontú epizód, ahol mellesleg sokmindent megtudhatunk majd Sheppard Atlantisz előtti életéről. Ezek után következik majd a The Return I és II, amelyek újra nagy babérokra törnek."

Miért ez lett a címe ennek a duplarésznek, mit takar? [The Return = A visszatérés] Esetleg O`Neill visszatértét? "Több dolgot is jelent. Mindenki eléggé utálja ezt a címet, és én is azt kívánom, hogy bár valamit jobbat tudtam volna kitalálni. A visszatérés az epizódban szereplő mindegyik történetszálra vonatkozik. Sokminden visszatér."

Az SG-1 leállítása után az ember azt hinné, hogy nagy a feszültség a producerek irodáiban, de nem ezt lehet leolvasni Martin arcáról. "Ezt talán nehéz elhinni, de furcsa módon a leállítás nem igazán befolyásolja a munkánkat. Az a dolgunk, hogy megcsináljuk a két sorozatot, és az egyetlen dolog, ami felett nincs igazán befolyásunk, hogy hányan nézik őket. Nekünk azt kell elérnünk, hogy a TV elé leülő embereket az adott epizód egésze alatt a helyükön tartsuk, és a következő héten is visszahozzuk őket. Nem tudok az SG-1 nevében beszélni, de én hihetetlenül büszke vagyok arra, amit az Atlantisz új évadja során elértünk"

Azonban az évadok második fele csak 2007. márciusában fog folytatódni. Martin elismerni ennek a pozitív oldalát is. "Az SG-1 leállítása azt is jelenti számunkra, hogy ezúttal meglehet az az érzésünk, hogy Atlantisszal egy egész évadot alkotunk, nem csupán a kaland egyik felét. Ez sok fájdalommal fog járni, mivel hat hónapot kell várnunk a visszatérésig, ami nem túl izgalmas, és tudom, hogy a rajongók sincsenek oda ezért. De van ennek egy másik aspektusa is: egy olyan húsz részből álló blokkot fogtok kapni, amelynek a két fele viszonylag közel van egymáshoz. Ezt kell észben tartanunk, amikor egy évad végéről, és az utána következő új évad elejéről beszélünk."

Gero nem tagadja, hogy sok rajongó nagy csalódást érzett amiatt, mert szerintük az SG-1 az új karakterekkel éppen kezdett fellendülni. "A leálíltás egyértelműen szégyenteljes. Alkotói szemszögből a sorozat messze nem volt halott, a tizedik évadban remek epizódokat készítettek. Az eredeti tervek szerint ugyan a sorozat folytatódott volna a tizedik évad után, de úgy gondolom, hogy az SG-1 még nem ért véget. Valamilyen formában jövőre is kaptok majd eredeti SG-1-történeteket, és a sorozat leállítása után talán még jobb minőségű tartalommal is tudjuk majd megtölteni őket. Tudom, hogy ijesztő a gondolat, hogy nem forgatunk újabb 20 részt az SG-1-nak, de ez még semmiképpen sem a történet vége, ne aggódjatok."


Forrás: GateWorld.net

(és Thx to Tib a korrekcióért)

« Vissza a listához


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK