Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK
« Vissza a listához

Siege III. - Interjú a rendezővel
2005.06.01 - Platschu

Martin Wood interjút adott a Tv Zone című lapnak, amely elsősorban a 2.évad nyitórészéről szól. SPOILER következik!

Az első évad végén Dr.Weirnek és csapatának a Wraith ellen kellett védekezniük, akik támadást intéztek Atlantis ellen. Annak ellenére, hogy katonai segítség érkezett a Földről, a helyzet nem volt túl szívderítő. A 3 részes utolsó részének forgatásánál Martin Woodnak ki kellet találnia, hogyan tudja majd a tele pakolt forgatókönyvet 42 perces film anyaggá átalakítani.

„Brad Wright és Martin Gero egy nagyon jó forgatókönyvet adtak a kezembe. A szöveg tehát már papíron volt. Számomra egy kihívás volt, hogy életet leheljek a szavakba és még izgalmasabbá tegyem ezt a részt, mint a másodikat. De nem csak ez volt a baj, fölül kellet múlnunk az összes nagyobbnak számító részt, amit tavaly láttunk vagy készítettünk.  Na igen, valahogy csak sikerült ez nekünk. Ami még izgalmasabbá teszi a 3. részt, az hogy nem olyan, mint egy menet a hullámvasúton, ahol van egy nagy csúcspont, aztán meg a lejtő. Ebben a részben 3 ilyen tetőpont van, egy-két olyan történeti csavarral a közepén, ami egyensúlyban tart.”

„A storyban különböző krízishelyzetek vannak. Az első ilyen Sheppard őrnagyé, aki egy Puddle Jumperrel egyenesen az egyik Wraith-anyahajó felé repül, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a levegőbe repítse. Ez azt jelentené, hogy a harc folyamán meg kellene neki halnia, ahhoz megmentse a többieket.  Tehát ő ennek a helyzetnek a kulcsszereplője, de Sheppard őrnagy nem halhat, így hát találnunk kell egy megoldást, hogy biztonságba haza bírjuk vinni. Aztán még bemutatjuk az új generációs csatahajónkat, a Daedalust (Daidalosz magyarosan) és a parancsnokát Caldwell ezredest. Említettem már, hogy Ford eltűnt és hogy a hőseinknek aktiválniuk kell Atlantisz pajzsát, ráadásul igyekezniük is kell. Ugyanis épppen közel állnak ahhoz, hogy megöljék őket a feléjük lehulló Wraith dárdák. Persze még ott van a Wraith flotta is. Úgy néz ki, hogy a hajók, amik a második részben szerepeltek, csak előfutárok voltak. Valószínű hogy egy sokkal nagyobb flotta van már úton a város fellé.

Martin Wood már több mint 50 Stagate résznél rendezősködött, és ezek közt néhány Atlantisi rész is szerepel. A rendező számára meglepő, hogy megkora szerepet játszik a sorozat az életében.

„ Éppen most nézem meg DVD-n a „Frozen” című epizódot és még nagyon jól emlékszem arra a jelenetre, aminek a forgatása közben kaptam egy hívást, miszerint  édesanyám haldoklik és rögtön hozzá indultam. Ha a „Menace“-t nézem, az pedig 9/11-re emlékeztet. Aznap reggel éppen egy piramisban forgattunk a replikátorokkal. A szereplőink azon nyomban kirohantak a piramis ajtaján, amikor a második tornyot is eltalálta egy repülő. Oly annyira megviselt minket az egész, hogy nem bírtuk végig forgatni a jelenetet."

A teljes interjú a TV Zone #190. kiadásában megtalálható. Az évadnyitó rész bemutatója 2005. július 15.-én lesz az amerikai SciFi csatornán.

Fordította: Villám

« Vissza a listához


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK