Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK
« Vissza a listához

Joe Flanigan válaszai - magyarul
2009.06.13 - radu

Joe Flanigan: Mindenkinek köszönöm a kérdéseket, és borzasztóan sajnálom, hogy nem lehettem Veletek az online cseten. Torontóban voltam egy forgatáson, és a hotel internetkapcsolata épp a cset előtt ment tönkre. Köszönet Ádámnak a türelemért. Nagyon várom, hogy egyszer élőben is találkozzak Veletek!
Kérdés 1
Teensqueen: Egy egyszerű kérdéssel kezdeném: hogy vagy?
J.F.: Nagyon klasszul. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen életem lehet.
Kérdés 2
Some guy from the Czech republic: Hello, Joe! Szeretném megtudni, mi a véleményed a tévéműsorok és mozifilmek letöltéséről (mint például a Csillagkapu). Tudom, nem túl jó dolog, de az AXN-es vetítés előtt nem volt más választásunk, ha meg akartuk nézni az Atlantiszt. Köszönöm a választ! Ui.: átadnád üdvözletem Davidnek?
J.F.: Hát… tudjuk, hogy nem fog megszűnni a letöltögetés. Sajnos ez az egyik oka a tévéműsorok színvonalesésének, mivel így bevételtől esnek el a hálózatok. A letöltés számunkra a hurok az akasztófán…
Kérdés 3
Sylvia Knowles: Nagy rajongód vagyok! Szeretném megköszönni a sok jó pillanatot, amelyet John Sheppardként szereztél. A legeslegkedvencebb részem a „Vegas” című! A Vancouver Con-on azt mondtad, méheket tartasz, hogy állsz most a méhészettel? Milyen új munkáid lesznek a közeljövőben?
J.F.: A méhek nagyon jó állatok, rém szorgosak. Szerintem nem is létezik lustálkodó méh. Épp most fejeztem be a Warehouse 13 forgatását a Sci Fi network számára. Januárban pedig egy vancouveri mozifilm-forgatás van kilátásban.
Kérdés 4
P$YCHO: Hi Joe! Szereted a sört? Melyik a kedvenced? Szép napot!
J.F.: Imádom a sört. Apám sörkészítő volt, Budweisert csinált. Lehet szeretni, utálni, de ez a mi családi sörünk.
Kérdés 5
Philip Kasabov: Hey Joe, nagy rajongód vagyok, és két kérdésem lenne feléd:
1. Szerepelsz majd a Stargate Universe-ben?
J.F.: Nem.
Philip Kasabov: 2. Ha újból döntened kellene, ismét részt vennél a Csillagkapu: Atlantisz sorozatban?
J.F.: Valószínűleg. Hiányoznak a szereplőtársak, és szerintem még bőven maradt kiaknázatlan lehetőség az Atlantiszban. Az a határozott véleményem, hogy simán megért volna még 5 évadot. Igazából senki sem tudja pontosan, miért ért véget. Minden producer és executive munkatárs a másikra mutogat, és így nehéz kihámozni a valódi okokat. Szerintem a színészgárda bámulatos munkát végzett, és hozzájárultunk a sorozat világsikeréhez. Ezt azonban az írók és producerek valószínűleg nem így látják. Ha a „Universe” sikeres lesz, az írókban, producerekben még inkább megerősödik a vélemény, miszerint a színészek nélkülözhetők, és nem ők egy műsor kulcselemei. Meglátjuk, idővel kiderül. Nem tudom, nálatok hogy megy, itt nálunk rengeteg silány tévéműsor megy, és a mintaszerű dramaturgiánál én sokkal jobban értékelem a jó színészi játékot és az érdekes karaktereket.
Kérdés 6
Gina: Hello, Joe. Én egy tizennégy éves magyar lány vagyok, és három kérdésem van: 1. Tudom, hogy gitározol. Milyen zenét játszol? 2. Remélem, nem dohányzol. Igazam van? 3. Három kisfiú után nem szeretnél még egy kislányt is?
J.F.: Zenében mindenevő vagyok. Most épp RadioHead-et hallgatok, reggel Mozart volt műsoron, délután azt hiszem, beteszek egy kis Rage Against the Machine-t. Nem, egyáltalán nem dohányzom. Nagyon aktív életet élek, és dohányzással nem menne a sport. Nagyon szeretem a fiaimat, még a problémáikat is imádom. Jó lenne még egy kislány is, de őt valószínűleg örökbe fogadnánk, ha arra kerülne sor. Túl sok gyerek él rossz körülmények közt.
Kérdés 7
Rose: Még mindig gitározol? Köszönöm, Rose.
J.F.: Már nem annyit, mint régen.
Kérdés 8
George: Mikor láthatjuk a Csillagkapu: Atlantisz filmet?
J.F.: Jó kérdés. Erről a producereket kellene megkérdezni.
Kérdés 9
Sanzi: Hi! A kedvenc Atlantisz részem a 519-es, Vegas című. Rendszeresen pókerezel? Az a szép 1911-es 45-ös Colt sajátod volt? És a kocsi? Mindkettő jól állt.
J.F.: Igen, az egy jó kis epizód volt. Szép fegyver, szép kocsi. Szívesen megtartottam volna mindkettőt. Igen, nagyon szeretem a pókert. Hallgasd meg újból a jelenet szövegét. Az a párbeszéd egy való életbeli élményemen alapszik, ami nálunk otthon történt meg. Egy barátom ujját leharapta egy kutya, és Robert Cooper író/producer ezt furcsának, ám egyben viccesnek is találta. Én is így voltam ezzel, így be is került a sorozatba. Amikor elmondtam a színészeknek – akik egyébként a Maffiózók (The Sopranos) című sorozat szereplői voltak – teljesen kikészültek, és így még viccesebb lett a jelenet.
Kérdés 10
Andra: Hi Joe! Ha Te kerülnél olyan helyzetekbe, mint amilyen szituációkkal John Sheppardnek kellett megküzdeni a sorozatban, ugyanolyan higgadt és profi tudnál maradni, mint a szereped? XXOO
J.F.: Jó kérdés. Szerintem sosem tudhatjuk előre, hogyan reagálnánk egy esetleges krízishelyzetben. Az apósom részlegesen lebénult egy síbaleset miatt, ennek ellenére naponta eljár dolgozni, és egy szóval sem panaszkodik. Hihetetlen belső erő van benne, még őt is meglepte. Számomra ő a valódi hős. Szeretném hinni, hogy mindannyian hasonlóan reagálnánk az ilyen helyzetekben, de remélem, sosem kell megtudnunk.
Kérdés 11
Adam: Mi volt a legbizarrabb dolog, amivel rajongó meglepett? Részt vennél a "Dancing with the Stars" show-jában, ha meghívnának a celebek közé?
J.F.: Kaptam jónéhány bizarr ajándékot: antarktiszi jégdarabtól kezdve női bugyogókig. A legtöbb ajándék tényleg kedves és szívhez szóló.
Nem hinném, hogy az a „Dancing with the Stars”-típusú fickó lennék. Mit szólnál inkább egy „Lövöldözz a sztárokkal” című show-hoz?
Kérdés 12
Deb Selle: Még mindig reménykedem, hogy egyszer elkészül az Atlantisz film. De addig is, milyen munkák érdekelnek, miben vennél részt szívesen? Egy másik sorozatban, mozifilmben, esetleg színdarabban?
J.F.: Nagyon szerencsésnek érzem magam a karrieremet tekintve is, és remélem, hogy ez a szerencse folytatódni is fog. Az Atlantisz óta rengeteg ajánlatot kaptam. Azonban ezek közül többhöz költöznöm is kellett volna, ez pedig nagyon nehéz helyzetbe hozta volna a családomat. Néhány ajánlat pedig  nem volt annyira érdekes, mint amilyen John Sheppard szerepe volt. Olyan műsorra várok, amelyben tényleg nagy hangsúlyt helyeznek a főszereplőkre is. Júliusban lesz egy filmforgatásom.
Kérdés 13
Maria Petrova: Ha ezúttal Te kérdezhetnél a Csillagkapu: Atlantisz rajongóktól, mit kérdeznél?
J.F.: Szívesen látnátok még több részt az Atlantiszból? Filmet, több sorozatepizódot vagy mindkettőt? Mely karakterek tetszettek, melyek nem annyira? Szívesen látnátok-e egy új sorozatot, amelyben Chris Judge (Teal’c), David Hewlet (Rodney McKay) és én együtt szerepelnénk? Akkor is, ha ennek nem lenne köze az Atlantiszhoz?
Kérdés 14
Kuraimo: Hogy csinálod, hogy ilyen jól nézel ki?
J.F.: ??  Úgy érted űrlényekre lövöldözök, megmentem a világot és poénokodok?
Kérdés 15
G: OK, a Csillagkapu franchise, és a főszereplők sok esetben valahogyan kötődnek egymáshoz. De nem volt furcsa, amikor Amanda Tapping / Sam Carter megjelent a sorozatban mint vezető? Úgy értem számodra, és az Atlantisz szereplői számára – szakmailag, persze.
J.F.: Nagyon kedvelem Amandát. Személyesen, és mint színészt is. Nem hiszem, hogy bármi rizikója lett volna annak, hogy áthoztuk őt az Atlantiszba, nem lett volna az Atlantiszból CSK-2 sorozat. Sok olyasmit próbáltam megvalósítani az Atlantiszban, ami távol állt a CSK-1 stílusától. Igyekeztem szembe menni az árral.
Kérdés 16
Iary: A gyerekeidet elvitted valaha a Csillagkapu: Atlantisz forgatására? Ha igen, hogy tetszett nekik?  Hogyan fogadják, hogy az apjuk egy sci-fi hős?
J.F.: Sokáig azt hitték, hogy minden nap az űrbe utazok, hogy kinyírjam a rosszfiúkat. Máig játszanak a John Sheppard figurával, és ez azért mindig nagyon jól esik nekem.
Kérdés 17
Cécelie: Hi, Cécile vagyok Franciaországból. Arra lennék kíváncsi, hogy volt-e valamilyen személyes elképzelésed, amely alapján John Sheppard szerepét alakítottad. Gondoltál-e közben olyan történésekre, amelyek nem kerültek képernyőre, de szerinted megtörténtek Shepparddel.
J.F.: Sheppard családjáról és magánéletéről például nem sokat tudunk. Szerintem ebből még sok érdekes dolgot ki lehetne hozni. Még több földi részben reménykedtem, amelyekből Sheppard ilyen oldalát is megismerhettük volna.
Kérdés 18
George: Hello Joe, egy rövid kérdésem lenne: "To je na hovno tohleto, kdo vymyslel ze budeme zrovna pod vodou". Ezt érted? Ez David Nykl monológja a 214-es, Grace under Presure című epizódban. Cseh vagyok, és érdekelne, hogy értetted-e, vagy csak a szövegkönyvből válaszoltál?.
J.F.: Nichol beszélt csehül. Megkértem, mondja el a lehető legobszcénebb dolgot csehül…
Kérdés 19
Eleeri: Nagy rajongója vagyok a Csillagkapu: Atlantisz sorozatának, és meg kell kérdeznem, hogy szereted-e s Star Wars filmeket? Ha igen, melyik a kedvenc részed?
J.F.: Imádom a „Star Wars”-ot.  A kedvencem azt hiszem, a Birodalom visszavág, az eredeti persze. Han Solo nagyon menő!
Kérdés 20
Katja: Mi az, amivel jelenleg foglalkozol a Csillagkapu: Atlantisz végeztével?  Hosszú nyaralás vagy egy új forgatás? Nagyon hiányolunk!
J.F.: Épp most fejeződött be egy torontói forgatás, júliustól pedig egy filmen fogok dolgozni. Addig nem akarok újabb tévés projektbe kezdeni, amíg nem kapok valami igazán érdekes ajánlatot.
Kérdés 21
Carmen: Hello Joe! Az atlantiszi karaktered jó barát, bátor harcos, aki nagyon vonzó tud lenni, és borzasztóan sármos. Az a kérdésem, hogy ezek közül mely jellemvonások illenek rád, Joe Flanign-re is?
J.F.: Túl okos vagyok, hogy válaszoljak erre a kérdésre.
Kérdés 22
v.rejam@gmail.com: Hi Joe...Vojta Majer vagyok Csehországból. Előre is elnézést a nyelvtani hibáimért! Tehát a kérdéseim: 1. Mi a kedvenc söröd? 2. Tényleg szereted Johnny Cash-t? Ennyi. Köszönöm.
J.F.: Nagyon szeretem a sört, de a nagy kedvenc a „Lagavulin 16 years" nevű single malt whiskey. Johnny Cash nemzeti örökségünk, Isten áldja Johnny Cash-t.
Kérdés 23
Michael Petrik: Hello Sheppard alezredes. Kiváló színésznek tartalak. Ha a Csillagkapu és a sorozatokban megjelenő minden dolog valójában is létezne, Joe Flaniganként vállalnád, hogy elsőként lépsz át a kapun egy ismeretlen bolygóra? Vállalnád az első lépéseket? Köszönöm a választ.
J.F.: Azt hiszem, vagyok annyira bolond, hogy megtegyem.
Kérdés 24
Csaba Komives: Hello Joe,
Richard Dean Andersonról és az ő Csillagkapus humoráról kérdeznélek. Azt vettem észre, hogy nagyon hasonló humorral dolgoztál az Atlantiszban. A kérdésem az, hogy Richard inspirált-e erre vagy a rendező elképzelése volt ez?
J.F.: Nem, igazság szerint a Csillagkaput csak sokkal később láttam. És szerintem Rick, és az én karrierem nagyon különbözik egymástól, de általában nagyon tetszik, amit Richard csinál. Nagyon különböző döntéseket hozunk, de mindketten szeretjük a mókát.
Kérdés 25
Palotai Marci: Hello Joe, Te is úgy szeretsz golfozni, mint John Sheppard? Köszönöm.
J.F.: Igen. Nagyon.
Kérdés 26
Cristi: Hi John, Cristi vagyok Romániából. A Csillagkapu: Atlantisz egyes részeiben találkoztál olyan emberekkel, akik meditálnak, hogy Ősökké válhassanak, és egy magasabb létsíkra kerüljenek. Ezen kívül valódi Ősökkel is találkoztál. Ezek hatására nem kezdett érdekelni a meditáció (befelé figyelés – meditáció, forest sangha)?
J.F.: Nem tudok túl sokáig egy dologra figyelni, és a meditációhoz ez kellene.
Kérdés 27
Jan from Poland: Szeretném megkérdezni, hogy ha lehetőséget kapnál, hogy szerepelj az új Csillagkapu sorozatban, a Stargate Universe-ben, belemennél? Visszatérnél John Seppardként?
J.F.: Nem hiszem, hogy erre sor kerül.
Kérdés 28
Maria Petrova: Mi az az egy dolog, amit ellopnál Atlantiszról?
J.F.: Űrhajók…és sör.
Kérdés 29
Marta Poland: Egy ismerős egyszer azt mondta nekem, hogy az a jó science fiction, amelyben több a tudomány, mint a fantasztikum. Mit gondolsz erről?
J.F.: Érdekes kérdés. Szerintem mindkettő kell bele. A jövő, és a lehetséges jövőbeli civilizáció ma még fikció, ami csak később válhat esetleg valósággá. Lehet, hogy még a mi életünkben.
Kérdés 30
Martine Dellaleau: Volt szerencséd a „The Kindred” című epizódban egy jelenet erejéig két fiaddal, Trumannel és Aidannel játszani. Apaként milyen érzés volt?
Köszönet, amiért válaszolsz erre a sok rajongói kérdésre.
J.F.: Ma is jól megnevettet. Börtönbe került falusiakat játszottak a fiúk, és nekem kellett kiszabadítani őket. A rendező elmondta nekik, hogy legyenek nagyon komolyak, fáradtak, ijedtek, stb… A középső fiam erre, amikor meglátott, nagy mosollyal felkiáltott: „Apuci!” A legnagyobb fiam, Aidan pedig nagyon is komolyan vette a szerepet, és teljesen rosszul volt Truman színészi teljesítményétől. Nagyon jó pillanatok voltak.
Kérdés 31
Rics: Hi Joe, Mindenféle rovartól irtózol, vagy csak az Iratus bogártól? :D
J.F.: Nem vagyok egy nagy bogárrajongó.
Kérdés 32
Violeta from Romania: Hi Joe. Tudom, hogy történelmet tanultál a főiskolán. Én is törit tanulok, és teljesen történelem-függő vagyok. A kedvencem az ókori történelem. Melyik a te kedvenced?
J.F.: Ehhez a válaszhoz egy egész napra lenne szükségem. Mindig is lenyűgözött a történelem, és azt hiszem, minden válasz a történelemben van eltemetve. Csak elég bölcsnek kéne lennünk, hogy megértsük őket. A legidősebb fiam is érdeklődik a történelem iránt. Ha más nem, a múlt tanulmányozása adhat egészséges jelentudatot. Szerintem az emberiség legjobb időszaka még előttünk van.
Kérdés 33
Michal: Hi Joe, Szlovákiából írok. Először is hadd gratuláljak az Atlantisz 5 évadjához – nagyon jó órákat szerzett nekem. A kérdésem, hogy a sorozatban a saját hangodat használod? Szerintem nem ez a mindennapi életben használatos hanghordozásod. Minden jót neked, remélem, látunk majd egy Csillagkapu: Atlantisz filmben :-)
J.F.: Nem vagyok biztos benne, hogy jól értem a kérdést. De az biztos, hogy van egy kis nyugati akcentusom, ami sokszor megtéveszti az embereket, mert nem tudják hová kötni.
Kérdés 34
Melania A.: Hello Joe! Volt bármilyen készség, amit tanulnod kellett az Atlantisz forgatásához? Mik voltak azok? Imádom az egész szereplőgárdát, és csodálat a kamerák mögötti csapatnak is, fantasztikus munkát végeztetek!
J.F.: Volt, igen. Most már tényleg tudok lövöldözni, sört inni és vicceket mondani.
Kérdés 35
Hugi: Hi Joe! Ha Jedi lovag lennél, milyen színű lenne a lézerkardod pengéje? Köszi!
J.F.: Lila
Kérdés 36
Éva: Milyen válasszal tudnád bizonyítani, hogy valóban Joe Flanigan ül a cset túloldalán?
J.F.: Néha azt kívánom, bár ne én lennék Joe Flanigan.
Kérdés 37
Lise: Hello Lise megint. Egy utolsó kérdés: ha egy földönkívüli lény becsengetne az ajtódon, mit csinálnál: megismerkedné vele vagy hívnád a hadsereget?
J.F.: Valószínűleg itallal kínálnám, és megkérném, vigyázzon a fiúkra, amíg én szörfözök egyet.
Kérdés 38
Marianna: Hi! Nézted a sorozatot, mielőtt bekerültél a szereplők közé? Mi volt az első gondolatod, amikor megkaptad John szerepét? ~Köszönöm!
J.F.: Ahogy azt már az előbb írtam, sosem néztem a Csillagkaput azelőtt. Valójában a menedzserem adta a kezembe, akinek azt mondtam „Köszönöm. Köszönöm, de nem.” Nem érdekelt még egy Star Trek-szerű sorozat. Amikor újra felkerestek, hogy elmondják, milyen is, nagyon szerények voltak, és ez mindent megváltoztatott.
Kérdés 39
Julia: Volt olyan eset, amikor a sorozat alkotói megkérdezték a színészeket, hogy mit szeretnének látni/játszani a következő epizódokban? Volt valami, amiben te is dönthettél? (kis dolgok talán, mint ruhák, színek, speciális effektusok, szövegek)
J.F.: Általában egyeztetünk olyan apróbb dolgokban, mint a jelmezek vagy egy-egy dialógus.
Kérdés 40
Sorins: Ha egy idegen bolygóra indított küldetésre csak egyetlen csapattagot vihetné magaddal, ki lenne az? Komolyabb kérdésem pedig, hogy egy – nem Csillagkapu filmben/sorozatban – kivel dolgoznál újra együtt az Atlantisz legénységéből
J.F.: A legbiztonságosabb csapatot Jasonnel (Ronon) alakítanánk, de viccesebb lenne egy Hewlett (McKay)-Flanigan csapat.
Kérdés 41
Michal: Ha a Csillagkapu valóság lenne, Joe Flanigan vagy John Sheppard életét választanád?
J.F.: Nehéz kérdés. Valószínűleg vegyíteném a kettőt.

 

« Vissza a listához


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK