Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK
« Vissza a listához

Univerzum Q&A
2008.09.14 - Mascot

Kérdés: Ön szerint valósak azoknak a rajongóknak az aggodalmai, akik dühösek amiatt, ami történt [az Atlantisz leaállítása]? Nem nézve, hogy kik fogják készíteni, az Univerzum nagy eltávolodásnak tűnik a Csillagkaputól, mind az alapötlet, mind a célközönség tekintetében.

Válasz: Nos, igen és nem. Nem hibáztatom a rajongókat az aggodalmaik miatt, mivel évekig együtt éltek ezzel a sorozattal [az Atlantisszal] és karaktereivel. A DVD-filmek lehetősége kis kárpótlásnak tűnhet, de ahhoz képest, hogy sok sorozat úgy tűnik le a képernyőkről, hogy utána semmit nem hallani felőlük, ez szerintem elég szép búcsúajándék. Az pedig, hogy a Csillagkapu Univerzum "nagy eltávolodás" lesz: űrhajón fog játszódni, ez igaz, de szerintem kevéssé számít, hogy egy űrhajóról, a Csillagkapu Parancsnokságról, vagy az Ősök Elveszett Városáról van-e szó, amíg a sorozat arról szól, hogy felfedezők csoportja idegen világokra utazik a Csillagkapun keresztül.

Kérdés: Úgy gondolja, hogy az Univerzum valóban inkább egy kapcsolatközpontú űropera lesz, amelyet a fiatalabb nézőknek szánnak, vagy ezt eltúlozták a sajtótájékoztatóban?

Válasz: Mindkét oldalon arra törekszenek, hogy fiatalabb közönség felé célozzanak a sorozattal. Igazság szerint annak idején az Atlantisz is ezt képviselte, és emellett szerintem megőrizte az első sorozat minőségét. Úgy gondolom, hogy az Univerzum szintén ezen az úton fog haladni, követve a rendkívül népszerű elődeit.

Kérdés: Feltéve, hogy a stáb és a produkciós csapat maradnak, számomra úgy tűnik, hogy a munkálatok költsége ugyanannyi lesz, amennyibe az Atlantisz 6. évada került volna, kivéve talán a színészek fizetését. Meg tudná nekünk mondani, hogy mely kiadások alacsonyabbak egy új sorozatban, mint egy ötévesben?

Válasz: A fizetések mindenkinél alacsonyabbak, illetve egy új sorozat liszenze magasabb, mint egy 6. évadába belépű sorozatnak.
[Megjegyzés: a Csillagkapu Univerzum nagyobb költésgvetéssel fog dolgozni, mint anno az SG-1, vagy az Atlantisz.]

Kérdés: Tudja már, hogy a most álló díszletek közül melyeket kell majd szétszedni, hogy helyet adjanak az Univerzumnak, vagy esetleg kibővitik a stúdiót?

Válasz: Egyelőre megtartjuk az 5-ös (Csillagkapu Parancsokság) és 6-os (Atlantisz) díszleteket. A Daedalus- és kaptárhajó díszleteket valószínűleg kisebb helyen állítjuk vissza, azonban a faludíszlet dícső karrierje véget ér.




A Csillagkapu Univerzum 2009. nyarán kerül adásba az amerikai SciFi csatornán. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a forgatás február 9-én kezdődik a The Bridge Studios-ban.

« Vissza a listához


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK