Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK
« Vissza a listához

Rachel Luttrell interjú
2007.07.02 - Sokaris

A következőkben egy-két gyengébb SPOILER is elhangzik majd, csak akkor olvass tovább, ha tényleg előre tudni akarod, hogy mi fog történni!



Amikor tehetség és rokonszenv kettőséről beszélünk, akkor mi Rachel Luttrell-re gondolunk, aki Teyla Emmagan-t alakítja a Csillagkapu: Atlantiszban. Rachel összetett szerepe – mint az athos-i nép vezetője, harcos és diplomata – több lehetőséget is teremtett számára, hogy elsajátítsa a Kali harcművészetét. Rachel összetett tehetsége énekesi szárnypróbálgatásokat (édesapja tanította) és balettet is jelent (A The Russian Academy Of Classical Ballet-nél tanult). A GateWorld-nek megadatott a lehetőség, hogy interjút készítsen ezzel az igazán tehetséges színésznővel és hogy első kézből értesüljön Rachel-től az új Atlantisz évadot és színésztársait illető meglátásairól, véleményéről.

 

Linda Craddock: Hello Rachel. Élvezted a szabadságot? Ha jól tudom elég sokat utaztál…

Rachel Luttrell: Igen, nagyszerű szabadságom volt. A kishúgommal utaztam Új-Zélandra és Ausztráliába. Sok kedves rajongóval találkoztam és több gyönyörű országot is lehetőségem volt meglátogatni. A szabadság csúcspontja az volt, amikor szüleimmel együtt visszautaztunk Tanzániába.

 

Linda Craddock: Volt valamilyen közös parti a többiekkel, mielőtt megkezdődtek az új évad munkálatai?

Rachel Luttrell: Néhányan, akik Vancouver-ben voltunk a negyedik évad forgatásának megkezdése előtt, összegyűltünk, de Joe [Flanigan] és Jason [Momoa] nem voltak a városban, lényegében egészen a forgatás megkezdéséig.

 

Linda Craddock: Milyen hatást váltott ki a Csillagkapu leállításának hivatalos megerősítése az Atlantisz stábból, a színészekből? Volt némi aggodalom a részedről?

Rachel Luttrell: A stábunk több téren is jóformán a családunkká vált az évek alatt és a Csillagkapu leállításával ide is begyűrűzött a félelem, hogy néhányukat nem hívják vissza, azaz hogy a Csillagkapu stábjának tapasztalt tagjai és a mi stábunk között lesznek bizonyos átfedések. Mindannyiunkat foglalkoztatott a dolog, hogy milyen változtatások lesznek és ez milyen hatással lesz a megszokott dinamizmusra. De végül minden zökkenőmentesen zajlott le.

 

Linda Craddock: Már eltelt néhány hónap, amióta hivatalosan is bejelentették az Atlantisz negyedik évada forgatásának megkezdését.  Milyen most a hangulat, a légkör?

Rachel Luttrell: A forgatásokon a légkör tényleg nagyszerű.

 

Linda Craddock: Mikor várhatjuk a „A Dog Breakfast” megjelenését? [David Hewlett filmje, melyben több Csillagkapus szereplő is feltűnik majd, mint pl. Rachel Luttrell, Paul McGillion vagy Christopher Judge – a ford. ]

Rachel Luttrell: Hmmmm… Nemsokára. Szerintem ezt inkább David-től kellene megkérdezni, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan megjelenik. [Azóta hivatalosan is bejelentették, hogy a film szeptember 18-án, az Atlantisz 3. évadának DVD megjelenésével egy napon fog a boltokba kerülni – a ford.]

 

Linda Craddock: Mesélj nekünk egy kicsit arról, hogy milyen a hangulat a forgatásokon, immáron Paul nélkül!

Rachel Luttrell: Oh, hát a dolog hidegzuhanyként ért mindenkit és nagyon lehangolt. Attól a naptól kezdve, hogy megtudtuk, hogy Paul karakterét kiírják, a hangulat már nem volt ugyanaz a forgatásokon. Köztem és Paul között mindig nyitott és őszinte volt a kapcsolat és ez az energia azóta is nagyon hiányzik a forgatásokról.

 

Linda Craddock: Olvastam valahol, hogy Elizabeth Weir karaktere a negyedik évadban nem fog annyit szerepelni, mint az eddigiekben, azon sebesülésnek betudhatóan, amit a „First Strike”-ban szenvedett el – az írók legalábbis ezt mondják. Torri-t teljesen ki fogják írni a forgatókönyvekből?

Rachel Luttrell: Az igaz, hogy Torri nem lesz olyan gyakori szereplő, mint a korábbi évadokban volt. Nem igazán tudom, hogy mit terveznek Dr. Weir karakterével a későbbiekben. Szerintem sok erőt és egyediséget vitt a sorozatba. Hiszek benne, hogy az eltelt idő alatt kialakult egyfajta kötelék Teyla és Dr. Weir között. Torri tényleg egy nagyszerű lélek és nagyon sok közös élmény fűz minket a forgatásokhoz. Nagyon fogom hiányolni az állandó jelenlétét Vancouver-ből. De időnként vissza fog térni.

 

Linda Craddock: Visszatérve a karaktered nézőpontjához, a negyedik évadban többet is láthatunk majd Teyla családi történetéből és általában az athos-iakból?

Rachel Luttrell: Igen, oh igen, ez az évad nagyszerű lesz Teyla számára. Nagyon várom hogyan fog alakulni.

 

Linda Craddock: Jewel Staite Beckett-et helyettesítvén csatlakozott a stábhoz, bár korábban már alakított egy sokkal eltérőbb szerepet a sorozatban. Hogyan változtatja ez meg a színészek közötti dinamizmust?

Rachel Luttrell: Jewel egy aranyszívű lány és örülök, hogy csatlakozott hozzánk. Nem hiszem, hogy úgy kellene rá tekintenünk, mint Beckett pótlására. Tudom, hogy nagyon jó barátja Paul-nak és nem szeret a karakterére, Dr. Keller-re ebből a szemszögből tekinteni. Kellemesen új energiát visz a forgatásokba.

 

Linda Craddock: Tudom, hogy bizonyára nagy öröm számodra, hogy Amanda Tapping idén csatlakozik az Atlantisz stábjához, hiszen jó barátság van köztetek. Gondolod, hogy ennek betudhatóan Carter és McKay között sok súrlódást látunk majd?

Rachel Luttrell: Igen, nagyon örülök, hogy Amanda is csatlakozott hozzánk. Támogató és szórakoztató egyéniség… És igen, a McKay/Carter párost sohasem lehet megunni, nem igaz?

 

Linda Craddock: Teyla és Ronon között szorosabbra fűződtek a szálak a harmadik évadban. Te és Jason döntöttetek a történet ilyen irányú továbbviteléről, mivel mindkettőtöket közös cél vezérel – a Lidércek legyőzése; vagy ezt az írók alakították így?

Rachel Luttrell: Van benne valami, hogy ez a két karakter folyamatosan közelít egymáshoz, hiszen sok bennük a közös vonás. Könnyen kijönnek egymással. Nem beszéltük erről Jason-nel, ez a dolog csak alakult a maga módján.

 

Linda Craddock: Néhány rajongó hangot is adott zavarodottságának a Teyla-Ronon kapcsolatot illetően. Például az „Echoes”-ban Ronon Teyla ágyának szélén ül és biztatja őt, hogy legyen erős, a kezét fogja. A „Sunday”-ben viszont Ronon nincs benne abban a jelenetben, amikor Teyla-t a robbanás után egy hordágyon viszik el, hogy el tudják látni és a „First Strike”-ban Ronon egy a földön ül egy kiálló nagy szilánkkal a mellkasából, amíg Teyla egy konzolnál éppen McKay-jel beszélget. Mit gondolsz erről a zavaros helyzetről?
Rachel Luttrell: Wow, ez most felidézteti velem azokat a pillanatokat, amikor ezeket a részeket forgattuk. Higgyenek nekem, amikor azt mondom, hogy jó sokat beszélgettünk az ilyen részletekről a forgatásokon… „Mennyi értelme van ennek?” „Nem kellene a segítségére sietnem?” Többször körbejártuk a gondolatot, de az íróknak megvoltak a saját indokaik arra, hogy úgy vegyük fel a jeleneteket, ahogy azok a végleges verzióba bekerültek. Szerintem szeretnek játszani a szereplők közötti hasonló félreérthető szituációkkal. De az én fejemben nem kérdéses, hogy a két karakter tényleg igazán törődik egymással.


Linda Craddock: Az USA-ban nemrég adták ki az Atlantisz második évadát DVD-n. Mondanál néhány szót a te részvételedről?

Rachel Luttrell: Attól tartok nem tudok sokat mondani. Részt vettem néhány audio kommentár felvételén és egy speciális összeállítás elkészítésében is segédkeztem… oh és persze az epizódok elkészítésében is. J

 

Linda Craddock: Sokszor említed Michael-t, a Connor Trinneer által megformált karaktert úgy, mint Atlantisz legfurfangosabb ellenfelét. Tudod már esetleg, hogy számíthatunk-e még Connor szereplésére a „Vengeance” történései után is?

Rachel Luttrell: Igen, azt hiszem erre nyugodtan lehet számítani.

 

Linda Craddock: Újra szembe kerülsz a Lidércekkel, a Replikátorokkal és most Michael nagy bogaraival is. Hogyan tudjátok ebbe beleszőni Teyla harci képességeinek kihasználását?

Rachel Luttrell: „A pudig próbája az evés”, ahogy a mondás tartja. Az új évadban már elég korán az eddigi legbonyolultabb harci koreográfiákat kellett elsajátítanom, amit az évad első felében használnom is kell majd. Jól szórakoztam közben!

 

Linda Craddock: 2006-ban, a Csillagkapus „The Pegasus Project” epizódban a CSK-1 meglátogatta Atlantiszt, ahol Dr. Weir, Sheppard és McKay üdvözölte őket. Ezen a napon te és Jason nem voltatok a forgatáson?

Rachel Luttrell: Nem emlékszem pontosan. De nagyon valószínű. Aznap moziba mentem talán.

 

Linda Craddock: Nagyon tehetséges színésznő vagy. Több jövőbeli projekt is várható a jövőben, amiben részt vállalsz majd? Találkozhatunk majd esetleg a mozivásznakon is a tehetségeddel, esetleg egy, a szakma nagyágyúi által rendezett filmben?

Rachel Luttrell: Oh, igazán köszönöm! Természetesen szeretek az Atlantisz forgatásán dolgozni, de a látóköröm mindig is távolabbra tekintett a vancouver-i forgatási helyszín kereteinél. Több kihívással is szívesen néznék szembe. Idő és türelem kérdése… na meg hité!

 

Linda Craddock: Láttál mostanság valami igazán jó filmet?

Rachel Luttrell: Nos, nagyon tetszett a „Pan’s Labirinth”, amit néhány hónappal ezelőtt láttam. Nagyon tetszett továbbá a „Hot Fuzz” is a benne lévő őrültségek és humor miatt.

 

Linda Craddock: A harmadik évad 2. felében Teyla több részben nagyobb figyelmet kapott: „The Ark”, „Echoes”, „Submersion”, „Sunday” és „Vengeance”. Meg voltál elégedve azzal, ahol a harmadik évad története végül tetőzött?

Rachel Luttrell: Igen, azt mondanám, hogy igen.

 

Linda Craddock: Beszélgessünk egy kicsit Michael Beach karakteréről, Ellis ezredesről! Úgy tűnik, hogy megvan benne ugyanaz a megnyerő jellem, mint Caldwell ezredes karakterében is. Az ő karakterét is jobban megismerhetjük majd az új évadban?

Rachel Luttrell: Michael egy szeretni való ember és tényleg erős egyéniséget visz az egészbe Ellis ezredes szerepén keresztül. Biztosan tudom, hogy viszont fogjuk még látni őt.

 

Linda Craddock: Megosztanád velünk, hogy ki volt a Teyla és Dr. Houston között a „Sunday”-ben folytatott beszélgetés tárgya?

Rachel Luttrell: Ah… csak nézzétek a sorozatot!

 

Linda Craddock: Christopher Judge a „Behind The Scenes – The Women of Sci-fi Calendar”-hoz készült interjúban nyilatkozta, hogy elég feszült voltál a felvételek alatt. Igaz ez?

Rachel Luttrell: A mérsékelt dolgokat szeretem igazán és több téren „konzervatívnak” mondanám magam, így azt mondom, igen, egy kissé feszült voltam, hogy egy naptárhoz készítendő képekhez állok modellt bikiniben a kamerák előtt. Ez tényleg túlvitt azon a ponton, ameddig én magabiztosan tudok mozogni.

 

Linda Craddock: Mesélj nekünk egy kicsit az új weboldaladról. Mire számíthatunk?

Rachel Luttrell: Arra mindenképp, hogy egyszer majd elkészül… Oh, nem akarok én pimasznak látszódni vagy ilyesmi, csak nem megy könnyen, hogy kihelyezzem magam az internetre. Úgy értem, hogy egy nagyszerű designer dolgozik az oldalon, aki napok alatt képes elkészíteni az oldalt, hogy ha én azt mondom, hogy mehet… De azt hiszem egy kicsit bátortalan vagyok. Jóformán sohasem megyek fel a netre, hogy megnézzem, hogy az emberek mit írnak rólam és hát ezzel az új weboldallal egy teljesen új világot nyitok meg magam előtt, így egyelőre csak apró lépésekben haladok előre. Amikor készen lesz, akkor biztosan valami olyasmi lesz, amire büszke lehetek és ami a rajongóknak is tetszeni fog.

 

Linda Craddock: Azt akarom még kérdezni, hogy mikor várható, hogy újra ellátogatsz a londoni Comig Con-ra, szánsz-e időt arra, hogy ismerős helyeket újra meglátogass és olyan barátokkal találkozz ismét, akiket 2003-ban ismertél meg, még az oxfordi British/American Drama Association University-n folytatott Shakespeare tanulmányaid ideje alatt?

Rachel Luttrell: Azóta még nem voltam újra Oxford-ban, de nagyon szeretnék visszamenni. Sajnos elvesztettem a kapcsolatot a legtöbb emberrel, akit még ott volt szerencsém megismerni. Van egy pár volt tanárom, akikkel szívesen találkoznék ismét, a legtöbbjük Angliában él. Talán majd egy nap…

 

Linda Craddock: Amikor ellátogatsz egy találkozóra vagy interjút adsz, akkor mindig megkérnek, hogy énekelj. Mikor fogsz leszerződni egy stúdióval és mikor várható, hogy kiadod az első CD-det?

Rachel Luttrell: Te aztán tudod hogy kell az embernek bókolni! Had mondjam hát akkor el, hogy szívesen fognék bele egy zenés projektbe. De annak tényleg a megfelelőnek kell lennie számomra és bele kell, hogy férjen a jelenlegi időrendembe. Még egyszer: sok türelem, idő és hit!

 

Linda Craddock: Hogy van Nala?

Rachel Luttrell: Oh, köszönöm, Nala nagyon jól van. Ilyenkor sok a pollen a levegőben, amire érzékeny a bőre, főleg a kényes helyeken. De odafigyelek rá és biztosítom, hogy nagyszerű közös nyarunk legyen idén!

 

Linda Craddock: Köszönöm, hogy szakítottál időt rá, hogy válaszolj a rajongók által összeállított kérdéslistára!


Rachel Luttrell interjú - 2007. május 30.

« Vissza a listához


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK