Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Eaglemoss #2 Goa'uld mothership


 Szerző: Platschu Kategória: Merchandise Dátum: 2022.01.25


 Az Eaglemoss által kiadott második hajómodel a Ha'tak, azaz a Goa'uld anyahajó lett. 

A hajómodell hivatalos megjelenési dátuma február közepe, de az előrendelések egy részét már teljesítették az angliai előrendelőknek. Az ára kb. 40 font, de néha el lehet csippenteni ilyen-olyan kuponakciókat a honlapon. Érdemes igyekezni a vásárlással, ha esetleg szeretné megkaparintani, mert a Daedalus hajókból is hamar kifogytak és az utánpótlásra várnak a telephelyen.

 

Az Abydos Gate és az egyik legnagyobb nemzetközi Stargate FB csoportjában több képet is megosztottam a sajátomról, mert én is az elsők között jutottam hozzá. A rendkívül egyedi és mutatós hajó kidolgozottságával meg vagyok elégedve, mert alapos és aprólékos munka, amire öröm ránézni. A Ha'tak hajó egyike a legszimmetrikusabb formáknak a scifi sorozatok világában, amelyet még a nem kőkemény rajongók is felismernek.  A honlapon közölt méretek kicsit talán csalókának tűnhetnek, mert az átmérője kb. 17-18 cm.

 

Érdekességként megjegyezném azt a kis tervezési hibát, hogy a központi mag mindig is háromszög volt már az 1. évados tervrajzokon is. Így elvileg nem is tudna dokkolva leszállni a piramisokra, mint ahogy az SG-1 sorozat 4x21 Double Jeopardy című részében láthattuk is Cronus hajójának elfoglalása után. A mozifilmben lévő Cheops osztályú hajó pedig alapvetően különbözött a Ha'taktól a négyzetalapú gúla alak miatt.





Ezt a hírt már 845 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

Eaglemoss honlap - Stargate hajók
Galéria - Abydos Gate FB csoporr
Galeria - Stargate Fan Club FB csoport


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK