Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Scifi Nap 2004. május 2., Budapest, Petőfi Csarnok

Pár órás vonatozás után a budapesti tömegközlekedésen sikeresen átverekedtem magamat, és megérkeztem a Petőfi Csarnokhoz. Kint már nem kis tömeg várta a kapunyitást. A trolin is nem egy embert hallottam beszélni, hogy már nagyon kíváncsiak milyen lesz a rendezvény.
A belépés előtt elszívtam a kötelező cigit. Pár pillanat múlva Foxflame toppant mellém, sajna ő csak pár perc múlva a hivatalos kapunyitáskor léphetett be. Én gyorsan beosontam, ahol már Kick, Betax és Shadwell várt. Nagy örömmel fogadtak, és kíváncsian kérdezték, hogy állok az előadással. Utána kaptam egy aranyos rózsaszín karperecet. Majd odakísértek az asztalunkhoz, ahol már Évi, Kriszta és Luki is várt. Krisztával szétosztottuk az előadás anyagát. És letelepedtünk az asztalunk mögé. Majd eljött a kapunyitás ideje. A tömeg beözönlött a nem túl tágas folyosóra. Azonnal letámadták az érdeklődők az asztalokat. Az előadások sajna csúszva kezdődtek a nagyteremben, kisebb technikai okoknak köszönhetően.
Megjelentek a szomszédos Star Wars-os asztalnál az admirálisok, akik köré azonnal odagyűlt a nép. Mindenki szeretett volna egy aláírást, egy közös fényképet vagy csak egy pár szót váltani az admirálisokkal. A nagy zsivaj miatt Krisztával elvonultunk egy eldugottabb helyre az Anime asztal mellé. Mivel arrafelé is nagy volt az érdeklődés, ezért úgy éreztük inkább jobb lesz, ha visszaülünk és ott egyszer gyorsan átfutjuk az előadás szövegét.
Eközben Luki hátán az összes teherrel a vállán, lázasan szervezkedett. Felmerült az első probléma: szegény Luki teljesen össze volt zavarodva a programok sorrendjét illetően, de mindent sikerült gyorsan tisztázni. Addig mi a CSK asztalnál tartottuk a frontot. Azért meg kell hagyni, voltak érdeklődők. Sikerült néhány új klubtagot szereznünk, és azt hiszem büszkén jelenthetem ki, hogy mi adtuk el a legtöbb Sci-fi napos CD-t. Évi tudja, mi van rajta ;) Megjelent Naki is, aki szintén kivette a részét a szervezésből.
A délelőtt folyamán megjelent Dart Wader, R2/D2 és néhány katona is. Velük minden kedves érdeklődő teljesen ingyen és bérmentve készíthetett képeket. Aztán kezdődtek ismét a problémák. Jött volna a Star Trek Klub előadása a nagyszínpadon, utána pedig a miénk, viszont a technika ördöge közbeszólt. Kép volt hang nem. Így nem lehetett folytatni az előadást. De mint kiderült nagyon türelmes közönségünk volt. Megvárták, míg a technika feláll és kezdődhetett az előadás. A Trek-esek műsora után mi következtünk Krisztával. Mindketten kicsit izgultunk. Luki útravalóként csak annyit mondott nekem, hogy nehogy felröhögjek a bevezető klip alatt. Nem értettem mire gondolt. Felmásztunk a sötét színpadra és vártuk, hogy történjen valami. Majd elindult a vetítés. Jó hogy szólt Luki. Majdnem felnevettem a jelenetek alatt. Le a kalappal Kendráék előtt. Nagyon jó introt szerkesztettek össze. Ezután bevezettem az előadást. Már nem izgultam annyira, igazán nem is érdekelt mi van leírva. Csak a pontokat követtem és meséltem az adatbázisból. Kriszta sajna nagyon izgult, de a végére már ő is megnyugodott. Remélem tetszett az embereknek. A tervezett 15 perc helyett az előadás közel fél órásra sikeredett. Istenem elragadtattuk magunkat.
Ezután következett a közös kvíz, illetve egy közös előadás, ahol Luki képviselt minket. Ezután még voltak érdeklődők az asztalunknál. És rengeteg emberrel elbeszélgettünk. 18:00 felé már elvonultak az emberek, mi is összepakoltunk, és mentünk mindenki haza maga útján.


Írta: Tok'Ra
Képek: Platschu


  Képek
  VisszaCímoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK