Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK


The Gate Days 2002 - November 1-3. Ludwigshafen / Rajna, Németország

A riportot és a képeket Beatbull készítette.2002. november 1.-3. Ludwigshafenben (Németország) rendezték meg az első német Stargate Conventiont, ahol vendég volt Christopher Judge (Teal'c), Peter Williams (Apophis), JR Bourne (Martouf), Douglas H. Arthurs (Heru-ur), N. John Smith (producer) és felesége Lynn Smith (helyszínmenedzser).


A rendezvény pénteken 14 órakor kezdődött. Pénteki napon még nem voltak panelek a sztárokkal, mindössze a 100. epizódot angolul (Wormhole X-treme), a 6. évad első 3 részét (Redemption 1-2, Descent) és házi készítésű SG-klipeket vetítettek le. Az SG-klipeknek volt a legnagyobb sikere, amiért a legtöbb klip készítőjét, Sam23-at felhívták a színpadra. Estére buli volt a programfüzetbe írva, de nem igazán tomboltak. Az este folyamán a színpadon üdvözölte a rajongókat Peter Williams, JR Bourne, John és Lynn Smith, majd kicsit később a rendezvény meglepetésvendége is, Douglas H. Arthurs. Douglas ezután belevegyült a tömegbe és szorgosan osztogatott autogrammokat mindenféle cetlikre, szinte mindenkinek kézfogással bemutatkozott és pár szót is váltott, valamint fotókat készített azokkal, akik vele együtt akartak lenni egy képen. Pár szót én is váltottam vele, mondta, hogy Magyarország egy nagyon szép ország és szívesen jönne Budapestre, ha Conventiont rendeznénk. Peter Williams és JR Bourne ezalatt vacsorázni volt az első 10 hétvégi jegy tulajdonosával (biztos kifejlett Goa'uldlárvákat falatoztak :) ). Bár szerintem érdemes megjegyezni, hogy érdekes volt, hogy mindegyik szerencsés jegytulajdonosnál volt öltöny és nagy részük haveri viszonyban van a szervezővel. Ennek ellenére a szervezést meg szeretném dícsérni a nagy hibáktól mentes rendezésért.

A szombati nap a rendezvény megnyitásával kezdődött, ahol az összes sztár együtt vonult fel a színpadra, Christopher Judge is ott volt már. A megynitót panelek követték, melyek során kérdéseket tehettek fel a rajongók a sorozat sztárjainak.

A megnyitót JR Bourne panelja követte. Panelja során elárulta, hogy nevében a JR juniort jelent, ami onnét ered, hogy apja mindig így hívta. Rendes neve amúgy David. Jelenleg filmet forgat Vancouverben "On the Corner" címmel, amely valószínűleg 2003 végén kerül a mozikba. A film Vancouver East Hastings városrészében játszódik, amely a város sötét negyede. Egy drogfüggő szerepét játssza, amely szerepért 12-15 kg-t kellett leadnia. A forgatást várhatóan november közepén fejezik be. Ezen kívül elmesélte, hogy már négy éve egy forgatókönyvön dolgozik. Kedvenc színésznője Amanda Tapping, kedvenc színésze Ed Norton, Leonardo DiCaprio. A panel során felköszöntötte az egyik rajongót, aki épp aznap ünnepelte születésnapját. A közönséggel együtt Happy Birthdayt énekelt. Zene terén mindent meghallgat, ami nem heavy metal és nem country. Szívesen lenne valójában is Tok'ra.

JR Bourne-t John és Lynn Smith panelja követte. Itt pár dolgot lehetett megtudni a Csillagkapu sorozat hátteréről, mint pl. egy nap lefolyását. A munka reggel 7-kor kezdődik egy közös reggelivel és egy közös megbeszéléssel. Az epizódokat általában 5 héttel forgatás előtt beszélik meg. Ezt 12 óra munka követi egy 45 perces ebédszünettel, majd kb. fél 8-kor hazamennek. John Smith elmesélte, hogy korábban kaszkadőr volt. A fanfictionöknek nagyon örülnek, de természetesen nem tudják az összeset átböngészni. Fanfictiont egy MGM agenten keresztül lehet eljuttatni hozzájuk, ahol először amolyan scriptolvasók kezébe kerül, majd tőlük szivárognak át ötletek az írókhoz. A sorozatnak saját Air Force tanácsadója van, maga Air Force General Ryan is nagy rajongója a Csillagkapunak (vendégszerepelt a Chain Reaction című epizódban).

Douglas H. Arthurs a rajongókat arra kérte, hogy Duggy-nak becézzék. Anyja német származású, de sajnos nemigen tud németül. Los Angelesben, majd New Yorkban tanult, eleinte szociológus akart lenni, de jobban élvezte az istenszerepét. Sajnálja, hogy mindig a rosszfiú szerepét játssza, de a rendezők a tökéletes gyilkost látják benne. Ha egyszer jófiút játszhatna, akkor szívesen bújna Batman álarca mögé. Elmesélte, hogy a sorozatnál szinte mindenkinek van kutyája, amit el is vihetnek a forgatásra - kutyáját Lexy-nek hívják. Ezen kívül elmondta, hogy a Goa'uld kézifegyver rendkívül érzékeny szerkentyű, azért aktiválja olyan lassan, mert nagyon könnyen leesik.

Christopher Judge paneljára nagyon lezseren érkezett - kezében egy korsó sör, másikban mobiltelefon. A telefonnál JR volt és kérdezte Christől, hogy mit kér McDonalds-ből. JR a panel során beballagott a kajával Chrishez. Christ felkérték, hogy mondjon egy Jaffa viccet, ami ezúttal nagyobb sikert aratott, mint a sorozatbeli vicc.

Egy jaffa pap oktatja a jaffa picinyeket. Felteszi a kérdést nekik, hogy mondjon mindenki egy dolgot, amiből 2 van neki.

JimmyJaffaKid megszólal: "Van kettő Jaffa-fülem."
Pap: "Helyes JimmyJaffaKid."
JohnnyJaffaKid: "Nekem meg van kettő Jaffa-szemem!"
Pap: "Nagyon jó JohnnyJaffaKid."
BillyBadassJaffaKid: "Nekem kettő Jaffa-szimbiótám van!"
Pap: "Hát ez sajnos nem igaz, csak egy lehet minden jaffának."
BillyBadassJaffaKid: "Nem is! Tegnap láttam apámnál, hogy neki kettő van. Egy kicsi, ami gyógyítja és egy nagy, amivel anyu fogát mossa."


Chris nagyon jól tud viccet mesélni, de számtalnszor elröhögte magát közben. Panelja után JR és Chris tombolajegyeket árultak, 1 tomboláért 1-1 puszi járt kettejüktől.

A panelokkal párhuzamosan zajlottak a Photosessionök és autogrammórák. Mindenkit a jegyén lévő szám szerint hívtak be. A rendezvény egy charityt támogat, mely neve "Children's Smile". Ralf Bauer, német színész "rövid" információt mondott erről a charityről. Ezt újabb SG-klipek vetítése követte, majd egy "utánszinkronizált" SG epizódot (Rite of Passage) tekinthetett meg a közönség. Rendkívül gyenge gyártmány volt az utóbbi.

Szerencsére nemsoká következett Peter Williams panelja. 14 évesen járt már Németországban. Nottinghamben (UK) végzett egyetemet geográfus-archeológus szakon, majd mivel szülei Jamaicából Kanadába költöztek, ő is Kanadába került. Eleinte csak kisebb munkákhoz jutott. Étteremben dolgozott, modellkedett is. Testvére egyik nap a vancouveri újságban olvasott egy hírdetést a "Who's life is it anyway" című filmről, ahova azután el is küldte Petert. Peternek itt tetszett meg a színészkedés. Eleinte reklámokban volt csak látható, majd egy második polgárháborúról szóló filmben volt az első szerepe, ahol szóhoz jutott. Ezután szerepelt MacGyver, 21 Jump Street, Neon Rider sorozatokban. Chrisszel a Neon Rider sorozatban ismerkedett meg. Jelenleg nincsen dolga, sőt egy kisebb szerepet mondott le azért, hogy a Conventionön lehessen. Néha DJ rádiónál, éjszakai klubbokban. Hivatalos honlapja: www.peterwilliamsonline.net , ahol egy 3 éves korában készült kép is megtalálható. Eredetileg Teal'c szerepére jelentkezett, de mint ahogy mondta: "a pólómérete nem volt elég nagy". Így tehát Apophis szerepét kapta. Mikor megtudta, utánanézett, hogy ki is volt Apophis az egyiptomi mitológiában. Kedvenc Csillagkapu része: minden amiben a Serpent szó benne van. Elmondta, hogy a Children of the Gods meztelen jelenetéből kétfélét forgattak, egyet amelyikben látszik meztelenül Sha're és egyet amelyikben nem, ugyanis ígyis elég nagy visszhang jött a meztelen jelenetek miatt USA-ban. Az első replikátorepizód nem tetszett neki, maga a replikátorok ötlete sem. Apophisnak a halála pedig ugyancsak nem nyerte el tetszését. A Csillagkapuban legjobban a Conventionök tetszenek neki, magában a sorozatban pedig az, hogy halom izmos ember azt csinálja, amit ő parancsol nekik. Elárulta, hogy a Children of the Gods epizódban is látható kígyósisak 30 kg és azért látjuk mindig picit hátrahőkölni becsukodás előtt, mert párszor majdnem levágta az orrát. Az öltözékének vállrészéről csak annyit mondott, hogy nehéz. Szívesen játszaná Flash (A villám), vagy Superman szerepét, ha egy hőst alakíthatna. Panelja végén tombolajegyeket árult ő is.

Este jelmezversenyt rendeztek, amelyet MacGyver nyerte meg. A zsűri tagjai Chris, JR, Peter és a két főrendező az angliai Wolf Eventsből állt. Ezután jótékonysági aukció következett, ahol JR, Peter, Duggy és Chris különböző Csillagkapus tárgyakat árvereztek el a "Children's Smile" charity számára. Többek között következő tárgyakat: egy SG-1 füzeten összegyűjtött összes autogramm SG-1-től és rajtuk kívül 1-2 emberé, egy Stargate reliefkép az ottaniak aláírásával, egy Teal'c maci SG ruhában, Chris aláírt, műanyag, mosatlan söröspohara, az első Németországban kiadott SG-1 DVD-t Michael Shanks aláírásával, a következő Gatedayre az első 3 jegyet és 3.-17. jegyet. Ezen kívül JR saját charityjének elárverezett egy könyvet, melyet testvére írt az unokahúgáról, aki jelenleg 3,5 éves és genetikai betegségben szenved. Az orvosok legfeljebb 30-35 évet adnak neki. A könyvet Richard Dean Andersonon kívül az összes SG-1 állandó szereplő aláírta. A könyvből befolyó összeg a genetikai betegségnek kutatására ment.
Éjjel VIP bulit rendeztek, ahol nem igazán lehetett odaférni a sztárokhoz, mert mindegyiket a saját kis köre permanensen körülvette. Különösebb dolog nem történt itt, a rendezők annyit kértek, hogy a személyes légkör megteremtéséért ezen a bulin ne fényképezzünk.

Vasárnap kb. 45 percen át várakoztatta a rajongókat a rendezőség a főterem zárt ajtói előtt, mert a szervezők és segítőik fényképezkedtek a sztárokkal. A beengedés után pár SG-klipet vetítettek le, majd Chris panelja következett. Mai nap kávéval vonult be a színpadra, mert saját elmondása szerint kicsit másnapos volt. Elég hamar vége is lett a panelnak, mert el kellett mennie. Utána egy SG kvíz következett 5 a közönségből kiszedegetett játékos között. Elég primitív kérdések voltak, s nem csak a kérdések voltak túl könnyűek, hanem még 4 lehetséges választ is kaptak. A kvízt JR és Peter közös panelja követte. Régóta haverok, a "Jungle Brown" filmben szerepeltek együtt 1995-ben. John és Lynn Smith a vasárnapi paneljükben elmondták, hogy 1 rész átlagosan 1,7 millió dollárba kerül, a legdrágább epizód eddig 2,1 millió dollár volt. John Smith felfedett egy keveset a kapu titkából is. A stábnak kettő kapuja van. Az egyik a Gate roomban található, nehéz műanyagból és fémkeretből készült, képes forogni, az ékzárok kigyulladnak és egy Apple számítógép vezérli. A másik kapu jóval könnyebb, így el lehet vinni a különböző helyszínekre, de nem képes forogni, csak kigyulladni tudnak az ékzárak. Emiatt nem is látjuk forogni a DHD által vezérelt kapukat. Ezen kívül elmondta, hogy minden fegyverből létezik egy fém és annak egy gumimása. Zatből pedig csak egyetlen müködőképes (képes szétnyílni) van, tehát ha lenne 7. évad, akkor több működő Zat fegyvert kell majd készíteniük. Ezen kívül arról is szólt, hogy Sam laborja és Daniel szobája a bázison egy és ugyanazon szobának a két fele. SG musical epizód valamint egy Sam-Jack esküvő nincsenek kilátásban. Stargate II filmről annyit mondott, hogy ha lesz 7. évad, akkor az évad után, ha nem lesz 7. évad, akkor hamarosan fognak hozzá. Pár jelenet már meg van tervezve, de a 7. évadról szóló döntéstől függ.

Smithék panelja után autogrammokhoz hívtak, de nem is volt délutánra panel tervezve, összvissz SG-klipeket vetítettek. Chris autogrammját elmúlt este lehetett elkérni, mert vasárnap délelőtt ugye már el kellett mennie. Az autogrammokhoz bejutva épp elfogyott Peter Williams képe, tehát várnom kellett rá jópár percet. Douglas rákérdezett, hogy Budapesten üzemel-e a klub, mondtam neki Miskolc és Szeged, de látszólag nem tudott ezekkel a szvakkal mit kezdeni. A sor szépen haladt - egészen Peter Williamsig, ugyanis nála egy elég hosszú kígyó gyülemlett fel, mert jópárszor belefújt a szájharmonikájába. JR többször is odaszólt neki viccből, hogy látja-e mekkora a sora. Peter Williams miközben az aláírását írta elmondta, hogy nagyon szívesen jönne Budapestre.

Mire az autogrammteremből kiértem már este lett. Újabb aukció következett, melyet Peter, JR és Duggy vezetett. Közben néha dalolgattak is 1-2 nótát és Peter megintcsak belefújt szájharmonikájába, ami a mikrofonon keresztül úgy hangzott, mint mikor bedöglik a kihangosítás. Búcsúzásul Peter "No woman, no cry"-t énekelte. A végén felvonult a szervezőstáb és a főszervező pár szóban köszönetet mondott. Ezzel zárult a Convention. Músor szerint estére buli volt kiírva, de elég lapos volt a hangulat és elég sokan haza is mentek már. Egyedül Duggy maradt csak táncolni, elég vadul ropta, de hamar meg is unta, majd minden jelenlévőt körbejárt és kézfogással mindenkitől búcsút vett.

Beatbullnak köszönhetően az Abydos Gate jópár autogramot kapott:

 

 

  Képek a találkozóról
  VisszaCímoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK