Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK8x17 Reckoning II. (Leszámolás II.)

Írta:
Damian Kindler 

Rendezte:
Peter DeLuise


Epizódismertető

A 8x16 Leszámolás I. folytatása.
...Baal üzenetét Jack, Sam és Jacob vitatja meg. Samanthának szokás szerint most is megvan az elmélete. Anúbisz az Ős fegyvert túlélheti, hisz nincs fizikai megtestesülése,de ha ki is írt mindent, akkor nem uralkodik senkin, viszont saját maga teremtheti újra az életet és olyanná formálhatja, amilyené csak akarja. Nincs más hátra, el kell menni és a templomban felkutatni a fegyvert, mielőtt Baal odaérne.
Teal'c a két Cartert a dakarai templom Ős írással teli falához vezeti. Daniel jegyzeteivel nekilátnak megfejteni a fegyver hollétét.
A szabad Jaffa vezetés úgy dönt, megosztja az erőit, hogy Baal ne tudja elpusztítani őket. Minimális számú hajót hagynak Dakara védelmére.
Daniel még mindig a replikátor Sam vendégszeretetét élvezi. A replikátort lenyűgözi a tudás, ami a férfi tudatalattijában rejtőzik, itt az idő, hogy megszerezze magának. Daniel azonban ellenáll, ezért a repli felajánlja neki, hogy életben hagyja, sőt, a Földet nem is bántja, ha megkönnyíti a dolgát. Persze Jacksont sem ejtették a fejére.
Apa és lánya lassan halad a fordítással, csupa értelmetlen mondatba ütköznek. Aztán Sam rájön, hogy az íráson található köröket forgatni lehet és így mindjárt más értelmet nyer a falon a szöveg. Már csak a köröket kell megfelelően forgatni, hogy a fegyver holléte világossá váljon.
Baal flottája közeleg, első üzenetében megadásra szólítja a szabad Jaffákat. Teal'c eszébe juttatja, hogy a nagy sietség miatt a végén ő pusztíthatja el az Ős fegyvert. Több sem kell a rendszerúrnak, lelassít, hisz ő maga kérte a földiek segítségét a fegyver elpusztításában.
Samék sikerrel járnak, a fal megnyílik nekik. Már tolják be a bombát, amikor Jacob közbeszól, hogy nem kéne elhamarkodni. Megnyílt egy képernyő, amin a fegyver leírása jelenik meg. Eszerint ez a disztruptor technológia elvén működik, s így talán ez az egyetlen hatásos fegyver a replikátorok ellen.
A nagy csigatempó ellenére megérkezik Baal flottája és megtámadja a bolygó védőit, akik lassan de biztosan visszavonulásba kezdenek.
Sam és Jacob egyértelműen megbizonyosodott, hogy itt csücsülnek a replik elleni egyetlen hatásos fegyver mellett. Azonban a hatósugara csak a bolygóra és a környező űrre terjed ki, s mint azt az előző részben láthattuk, a replik már az első lövés után képesek alkalmazkodni a módosításra, ezért csak úgy nyerhetnek, ha egyetlen lövéssel pusztítanak el minden replikátort a galaxisban. Ehhez pedig egyszerre kell tárcsázni MINDEN csillagkaput, így azok továbbítják a fegyver energiáját mindenhova. Ám Sam csak egy valakit ismer, aki képes beállítani a kaput, hogy az összeset tárcsázza... így hát megkérik Teal'cet és Bra'tacot, hogy szóljanak a jó öreg Baalnak.
Teal'c így is tesz és Baal hologram formájában azonnal megjelenik a bolygón. Le akar szállni hajójával, de kénytelen elfogadni, hogy nem ő diktálja a feltételeket. Sam lesz a segítségére a szükséges beállítások elvégzésében. Kezdetnek a tárcsázót programozzák át, majd ennek végeztével a fegyver billentyűzetén igyekeznek úgy állítani, hogy a disztruptor sugár frekvenciájától a fegyveré csupán 0,76%-kal térjen el.
A Földön is zajlanak az események, bejövő féregjárat érkezik és egyből utána megbolondulnak a számítógépek. Az írisz kinyílik és replikátorok özönlenek az indítócsarnokba. Jack azonnal megparancsolja a bázis kiürítését és az önmegsemmisítés beindítását. Ám komplikációk adódnak, a replik megakadályozták az önmegsemmisítő beindítását. Így atombombát kell dobni a Cheyenne-hegyre...
A repli Sam folytatja Daniel elméjének feltárását. Ám közben Jackson is kutakodott fogvatartója elméjében. Megtudta, hogy a replikátorok megtámadták a Földet. A repli Sam meglepődik és mivel minden erejét lekötötte a hatalmas tudás amiben eddig vájkált, most Daniel tör a vezető szerepre kettejük játszmájában.
Jacob és Selmak nehezen viseli Baal jelenlétét, ám kétségkívül az hasznosnak bizonyul, a sugárfrekvenciák közti különbséget egyre lejjebb és lejjebb csökkentik.
O'Neill engedélyt kapott az elnöktől egy atombomba ledobására, a környéket kiürítik. Ám nem várt gondok adódnak: Siler őrmester néhány társával benn rekedt egy szobában. Jack a megmentésükre siet Reynolds őrnaggyal. Rájuk akadnak egész hamar és könnyedén kirobbantják az ajtót, ami útjukat állja, nincs más hátra, mint lelépni.
A dakarai események újabb fordulatot vesznek: megjelenik a replikátor flotta és megtámadja Baal hajóit. Teal'c utasítja szabad Jaffa társait, hogy segítsenek Baal ha'takjainak, muszáj még időt szerezni a fegyver beállításához. Ami mellesleg egész jól halad, már 1,32%-os a különbség.
A CSKP-n a replikátorok előbb elérik a felszínre vezető aknát, mint O'Neillék. Ez rohadt nagy gond, Jack utasítja Waltert, hogy mindenki pucoljon el a felszínről és a bombát dobják le, amint tehetik, ők egy másik kiutat keresnek, méghozzá a csillagkapun át. A repli sereg elhagyta az indítócsarnokot, hisz elsődleges céljuk, hogy a felszínre törve kezdjenek terjeszkedni. Siler nekilát beindítani a kaput, de az nem olyan egyszerű, közben a replik is a nyakukra másznak.
Baal nem tud tovább maradni hologrammként, hajóját súlyos károk érték, ideje az űrharcokkal foglalkoznia. Egy replikátorhajó a nagy zűrzavar közben sikeresen leszáll Dakarán újabb kellemetlen perceket okozva ezzel Saméknek.
Daniel megtanulja, hogy állíthatja meg a replikátorokat, az összeset és megteszi. Mindenhol megállnak a bogarak, a CSKP-n, a Dakarán, és a flottájuk is. Teal'c először azt hiszi, a fegyver műve, de Sam tájékoztatja, hogy még nem indították be, egyszerűen megbénult mind.
A repli Sam megelégeli Jackson bemutatóját, a vizuális környezet eltűnik, újra a replikátorblokkok borította teremben vagyunk. Daniel magához tér és repli Sam tőrré változtatott karjával leszúrja Daniel Jacksont...
... a bogársereg pedig tovább folytatja a támadást. Jacobnak az utolsó pillanatban sikerül beállítania a különbséget 0,76%-ra, azonnal indítja a fegyvert: a templom hatalmas tornya megnyílik és egy energiahullám indul útjára a bolygón, az azt övező űrön és a nyitott csillagkapukon keresztül szerte az egész galaxisban. Mindenhol elpusztulnak a replikátorok, beleértve a vezérüket, Sam másolatát is.
Teal'c rögtön hívja Baalt és megadásra szólítja, aki természetes magabiztosságával a képébe röhög. De a mosoly hamar elül az arcáról, amikor Bra'tac vezetésével berontanak a szabad Jaffák. Pechjükre a rendszerúr eltranszportál.
A CSKP-n immár Sam örömmel újságolja O'Neillnak a Jaffa lázadás sikerét. Carter lehetségesnek tartja, hogy a replikátorok lemerevedése mögött maga Daniel áll, de Jack az elmélet szövögetését most elutasítja, hisz nem tudnak semmiről...
Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK