Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK8x09 Sacrifices (Áldozatok)

Írta:
Christopher Judge 

Rendezte:
Andy Mikita


Epizódismertető

Daniel hosszas válaszban taglalja Jacknek, hogy Bra'tac és Teal'c a Jaffa lázadással várni akar. Ugyanis ha tartós győzelmet akarnak aratni, akkor egyszerre kell fellázadniuk az összes rendszerúr ellen. Azonban az ő levesükbe köp bele Ishta (lásd: 7x10 Birtright / A születés joga c. epizód), aki egy nagyobb felkelést szervez a közeljövőre Moloc ellen.
Ekkor érkezik vissza a Hak'tylről Teal'c és Bra'tac. Teal'c morcos, de nagyon. Egyrészt: Ishtát nem sikerült lebeszélni tervéről, másrészt Ry'ac nősülni készül.
O'Neill egy pingpong meccs alatt vitatja meg Teal'c-kel a fia szándékát. Teal'c-et az bosszantja, hogy Ry'ac felesküdött a Jaffa ellenállásra és a szerelem csak elvonja a figyelmét, így nem tud majd a harcra koncentrálni, és persze úgy hozta a döntést, hogy apjával nem beszélte meg.
Bejövő féregjárat érkezik, majd Ishta lép az indítócsarnokba. Baj van, a Hak'tyl helyzete nyilvánvalóvá vált Moloc számára, a lázadók elsöprése már csak idő kérdése. Sürgősen új menedéket kell keresniük, amiben persze számíthatnak a Tauri segítségére. Addig is, míg keresgélnek, a Hak'tyl harcosait a Parancsnokságon látják vendégül.
Sorra érkeznek a Jaffa amazonok. Eztán a bázison mindennapossá válik, hogy a folyosókon gyerekek játszadoznak és lovak csatangolnak. Ry'ac-ot és menyasszonyát, Ka'rynt Daniel és Sam üdvözölheti elsőként a bázison. Meglepve értesülnek róla, hogy a hirtelen költözés nem tántorította el őket attól, hogy 3 nap múlva megesküdjenek, méghozzá itt, a bázison.
Bra'tac O'Neill engedélyét kéri, hogy levezethesse az esküvőt, aminek természetesen semmi akadálya.
Teal'c némi szemrehányást tesz Ishtának... asszem nem kell leírnom miért.
Gyorsan eltelt az a pár napocska, máris Ry'ac és Ka'ryn egybekelésének lehetünk tanúi. Bra'tac a több ezer éves Jaffa hagyományoknak megfelelően vezeti a szertartást, ámde... amikor arra kerülne a sor, hogy Ka'ryn letérdel Ry'ac előtt, Ka'ryn nemet mond. Nem hajlandó senki előtt letérdelni, még Ry'ac előtt sem, csak ha ő is viszonozza ezt. Ekkor a két fiatalon úrrá lesz a felháborodás és mindketten felbőszülten hagyják ott a ceremóniát. Teal'c a vezérlő ablaka mögül kísérte figyelemmel az eseményt, s végül arcára kaján vigyor ült ki.
Nemsokára egy féregjárat nyílik, Ishtának üzennek. Moloc Jaffái közt egyre több a lázadásra kész harcos, aki veszélybe kerülhet, ezért menedéket kellene nyújtani nekik. Ishta úgy dönt elmegy, hogy megvitassák a felkelést és megmutassa hol van az új Hak'tyl. Előtte azonban még beszél egyet Ka'rynnal. Bra'tac ugyanezt teszi Ry'ac-kal. A fiatal párocskára ráfér a lelkifröccs.
Teal'c Isthával tart, de csupán mint megfigyelő. A lázadók találkozóján Ishta a felkelés mihamarabbi lezavarását sürgeti, ám Teal'c előlép és Jaffa testvérei türelmét kéri. Ekkor botfegyverlövések sokasága záporozik a sátorra, Ishta, Teal'c és egy Aron nevű Jaffa épphogy megmenekül.
Nagyobb ratyiban vannak mint gondolták: nincs tretoninjuk, se Ishtának, se Teal'cnek. A kaput csak megközelíteni tudják, de azt jól őrzik, így a Parancsnokság rádióhívására csak egy közeli dombocska fedezéke mögül válaszolhatnak. Erősítés szóba sem jöhet, túl nagy a túlerő, először felmérik az erőviszonyokat, aztán majd meglátják mi lesz.
Az erdőben bandukolva Teal'c megmondja Ishtának, hogy szerinte áruló lehet köztük, az is lehet, hogy maga Aron az. Nincs mit tenniük, várnak. A tretonin hiánya azonban legyengíti Ishtát és Teal'c-et is.
Másnap reggel Aron ébreszti Teal'c-et. Ishta eltűnt. Elindulnak megkeresni. Hamar meglelik: elfogták és maga Moloc elé viszik. Moloc a szokásos kesztyűs fegyverrel kínozza, hiába.
Teal'c és Aron tanácstalan, aztán Teal'c úgy dönt, hogy Aronban nem lehet bízni és lezatolja, majd elcseni botfegyverét. Kapcsolatba lép a Parancsnoksággal, ahonnan épp egy UAV-t (a repülős felderítő) indítanak útjára, hogy tretonint vigyen Teal'c-nek és megjelölje lézerrel a kaput őrző erőket a rakétatámadás előkészítése végett. A gondok akkor kezdődnek, amikor a kaput őrző Jaffák leszedik az UAV-t. Szerencsére odébb pottyan földre, így Teal'cnek van némi esélye megszerezni a tretonint.
Jaffa barátunk eléri a gépet, és a tretonin már a zsebében van, de körbe vették Moloc Jaffái is. Próbálkozik a szabad Jaffa köszöntéssel, hiába. Ekkor megjelenik Aron és a meglepetés erejével sikerül megmentenie Teal'c-et a sokszoros túlerő ellenére is. Aron ezzel nagyon szépen bizonyított.
Moloc semmire nem megy Ishta vallatásával, mivel nem vall. Utasítja első Jaffáját, hogy használja Teal'c csapdába ejtésére a nőt, majd távozik, hogy a bolygóján indult felkelést leverje. Közben Ishta ügyesen megszerzi a korábban itt elejtett tretoninját.
Visszamennek a kapu melletti dombocskára. Teal'c az UAV-ról leszerelt lézercélzót Aron kezébe nyomja, ő jelöli majd meg a célpontokat a megfelelő időben. Addig is Teal'c Ishta kiszabadítására siet.
Jaffák jobbról, Jaffák balról, de Teal'c megállíthatatlan. Mintha Rambo lelke szállta volna meg.
Moloc a kapuhoz ér. Ekkor nyílik a Földről érkező féregjárat. Aron céloz, a rakéták átjönnek és az egekbe szállnak. A rakéták már jönnek is vissza, egyenesen Molocba...
Teal'c eléri a sátrat. Moloc Jaffája Ishtát használja pajzsként. Teal'c nem zatolhatja, mert a nő oly gyenge, hogy egy lövés is megölné. BUMM! - hallatszik Moloc halála. Ishta kérésére Teal'c lő, majd ugrik, hogy beadja a tretonint, de nincs rá szükség, Ishta már megtette azzal, amit visszacsent.
Az esküvő második felvonása zajlik, és ennek már boldog vége van.
Az újdonsült férj, apjával vitatja meg az reá váró feladatokat. Most már Teal'c újra büszke fiára és örül, hogy jó feleséget választott. Eljött a búcsú pillanata is, ugyanis a Parancsnokság csak ideiglenes szállás volt a Hak'tyl harcosainak. Teal'c Ry'actól és Ka'ryntól öleléssel, Ishtától csókkal köszön el.

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK