Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK8x07 Affinity (Jóindulat)

Írta:
Peter DeLuise 

Rendezte:
Peter DeLuise


Epizódismertető

Kivételesen most nem a Parancsnokságon vagyunk, hanem a városban. Egy kocsi hátulról belemegy egy másikba. Előbbiből 3 keménykötésű bajkeverő, utóbbiból egy megszeppent férfi száll ki. A 3 fickó a másik férfit hibáztatja, egyiküknek már ütésre lendül a keze, de megállítja ki más, mint a jó öreg Teal'c (méghozzá civilben). Jaffa pajtás finoman felhívja a figyelmüket, hogy törvénybe ütköző dolgot művelni csúnya dolog, de hiába, így kénytelen elpáholni azt a 3 balekot.
O'Neill irodájába Kendrick ezredes jön látogatóba a Különleges Ügyek Irodájától (OSI). Kendrick mélységesen fel van háborodva, amiért Teal'c elköltözött a bázisról a városba, persze Jack fittyet hány rá, de azért átgondolja a dolgot.
Daniel beugrik Teal'c-hez megnézni a új lakást. Látogatásának valódi oka azonban az, hogy Teal'c valahogy mindig a figyelem középpontjában van, mert mindig adódik olyan helyzet, amikor elkél egy segítő kéz. Ez viszont nem szokás az emberek közt, Daniel arra kéri barátját, hogy legyen közönyösebb. Ekkor csöngetnek. Krista az a szomszédból, sütivel akarja megvesztegetni újdonsült szomszédját, hogy segítsen megszerelni a csöveket a lakásában. A lány örül, hogy végre megismerheti az archeológust, aki idehívta Teal'c-et Mozambikból. Daniel gyorsan lelécel, nem akar tovább zavarni.
Pete és Sam egy parkban ücsörög és beszélget. Pete közli Sammel, hogy áthelyezését kérte Coloradoba, majd rögvest előkap egy gyűrűt a zsebéből és megkéri Sam kezét...
Teal'c és Krista a bevásárlásból igyekszik haza, a házuk előtt összefutnak Eric-kel a szomszéd kissráccal. A kölyök nagyon el van ájulva Teal'c-től, agyba főbe dicséri a múltkori akció miatt. Teal'c visszakozik, úgy véli hiba volt, amit tett. Ezen Krista és Eric is meglepődik. Hirtelen egy tolvaj lenyúlja egy hölgy táskáját és elszelel Teal'cék mellett. Krista és Eric most még inkább le van döbbenve: Mégis miért nem állította meg Teal'c? Nem kell sokat győzködni, felkap egy körtét eldobja és jól fejbe kólintja a loholó tolvajt (tisztára, mint Krokodil Dundee). Teal'c-et megfigyelik, az eseményeket valaki távolról fényképezőgéppel rögzíti.
Teal'c épp mindennapos meditációjára készül, amikor kiabálást hall a folyosóról. Kikukkant, s látja, hogy Krista azon van, hogy részeg fiúját Dougot távozásra bírja. Teal'c közbe lép s néhány ékes szóval végül sikerül elküldenie a fickót. Ezután Teal'c számára kissé meglepő módon Krista "szegény" részeg Dougot sajnálgatja.
Másnap Teal'c az esetet megvitatja Sammel és Daniellel. Jackson az emberi viselkedés és kultúra sokszínűségével próbálja magyarázni Krista viselkedését.
Kedvenc Jaffánk épp edz a parkban, amikor Krista meglepi. Közli, hogy dobta Dougot, majd megkérdi, csatlakozhatna-e, s hogy Teal'c megtanítaná-e neki ezt a fajta harcművészeti stílust. Persze nem kell kétszer kérnie.
Az elkövetkezendő napokban Krista elsajátítja a Jaffa harcmodor alapvető fogásait.
Egy nap azonban Krista késik, Teal'c benéz hozzá, de a lány nem akar többet jönni. Búcsúzik és épp csukná be az ajtót, amikor Teal'c észre vesz egy csúnya horzsolást a lány karján. Majd Doug kiabálása üti meg fülét, aki mindjárt ott is terem az ajtóban és fennhangon tanácsolja el innen Teal'c-et. Persze Jaffánk sem rest, kerek perec megmondja Dougnak, ha még egyszer bántja Kristát, akkor megöli.
Jack betoppan a dolgozó Samhez és kérdőre vonja. Az utóbbi időben ugyanis feltűnően keveset "zaklatta" a technoblablájával. Sam megmutatja O'Neillnek a gyűrűt, amit Pete-től kapott. Nehezen tudja elképzelni a jövőjét úgy, hogy nem csak dolgozik, hanem él is.
Teal'c hazaérve az ajtaja előtt ücsörgő Kristára bukkan. A csaj közli, hogy végleg szakított Douggal, majd kéri, hogy menjenek el, mindegy merre vagy hova, csak üljenek kocsiba és tűnjenek el.
Sam közli Daniellel, hogy gond van: Teal'c és Krista eltűnt és a lány lakásán Doug holttestére bukkantak. Kendrick közli O'Neill-lal, hogy Tealc-re körözést adtak ki gyilkosságért és emberrablásért.
Teal'c-ék kocsikáznak, ám követik őket. Teal'c Dougra tippel, de Krista szerint ő nem lehet, akkor viszont csakis Teal'c nyomában lehetnek. Hogy felbontsák a keletkezett status quo-t, Teal'c a gázra lép...
Egy motelben szál meg a "párocska". Krista nem érti mi lehet Teal'c NAGY titka, de nem is akarja hallani a magyarázkodást. Azon nyomban betapasztja barátja száját a sajátjával... (Hogy ehhez Ishta mit szólna! lásd: 7x10 Birthright / A születés joga c. epizód)
Sam találkozik Pete-tel, ám szigorúan munkaügyben. Carter Teal'c ügyében kéri Pete segítségét.
Teal'c felébred, de az ágyban csak Krista hűlt helyét találja. Kopogtatnak, ajtót nyit... egy csapat kommandósra.
Kendrick megint csak felháborodva Jacknél óbégat, ugyanis nem helyezték őrizet alá a megkerült Jaffát. Jack nem is látja szükségét, hisz nem ő tette és hisz is neki. Ám Kendricket ez nem nyugtatja meg, és az elszállításával fenyegetőzik.
A CSK-1-ből egyedül Daniel dolgozik. Ám a monitorján hirtelen megjelenik egy Ős szöveg, majd egyből utána érkezik egy telefon is. Torzított hangon kéri valaki, hogy fordítsa le a szöveget goa'uldra, cserébe tisztázzák Teal'c nevét.
Krista lakásán Pete és Sam már vizsgálódik. Pete-nek gyanús ez az egész, mintha megrendezték volna. Teal'c-et - elmondása szerint - követték, tehát valószínűleg megfigyelték. Akkor pedig az egyik szemközti lakásból tehették ezt.
S már nyitják is az ajtaját az üres lakásnak... ahonnan tökéletesen rálátni mind Teal'c, mind Krista lakására. Mellesleg az ablak alatt egy állvány bemélyedései látszanak. És hogyan tovább: Pete szerint a helyi gyorsbüféket kell végig járni.
Daniel egy parkban találkozik a megbízójával, próbálja meggyőzni, hogy nem nagyon fog menni. A fickó kéri, hogy tartson vele, majd nyomatékosítás végett leteszi a kávéspoharát egy asztalra, amit rögvest átlyukaszt egy mesterlövész a puskájával.
Sam közli Pete-tel, hogy Kendricknek változott a véleménye, most hogy Daniel is eltűnt. Pete jó hírekkel szolgál: a gyorsbüfés nyom bevált, és van egy rendszám is, a nyomozás halad.
Daniel a furgonban próbál szóba elegyedni új "barátaival". Persze, hogy ex-NID-sek, de most Trösztnek nevezik magukat. Teal'c-et azért figyelték, mert idegen és ezért veszélyt jelent a társadalomra, aztán a szomszéd csaj megölte a barátját egy fogással, amit Teal'c tanított neki és a kis ügynökök kaptak az alkalmon. Amúgy Krista önvédelemből cselekedett, s mindezt lekamerázták.
Hamarosan kiderül Pete nyomozása során, hogy bérelt kocsiról van, szó, méghozzá hamis adatokkal (BINGÓ!). Remélhetőleg a kocsit bérbeadó cég használ műholdas követőt.
A furgon célhoz ért. Egy raktárhelyiségben Danielt leültetik egy rakás számítógéppel telepakolt asztal elé. A főnök nem túl boldog, hogy a CSK-1 egyik tagját elrabolták, de ha már itt van, akkor oda ültetik mellé a megszeppent Kristát is, hátha az ő élete elég nyomós érv ahhoz, hogy Jackson doki megcsinálja a fordítást. Hát már hogy ne lenne az. Csak egy papír és toll kell és Daniel kész is. A fordítást beviszik a gépre: működik. Arccal a falhoz állítják a foglyaikat.
Fekete terepjárók parkolnak le a raktár mellett, a kommandósokat Sam és Pete vezeti...
Danielt és Kristát egy zattel elkábítják, majd az ügynökök elteleportálják magukat.
...és MICSODA időzítés! Pont ekkor törnek be a kommandósok...
Az akció végén Pete furcsállja a rosszfiúk eltűnését, de Sam "igen"-je feledtet vele mindent. Látszik, Sam is tud időzíteni.
Teal'cnek Eric segít pakolászni, sajnos visszaköltözik a bázisra. Még egy ilyet nem kockáztathat meg. Érzékeny búcsút vesz Erictől és Kristától, majd elmegy.

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK