Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK8x05 Icon (Ikon)

Írta:
Damian Kindler 

Rendezte:
Peter F. Woeste


Epizódismertető

Daniel szeméről egy hölgy tekeri le a kötést, közben pedig nyugtatgatja. Daniel arca, homloka tele van különféle sebekkel. A hölgy szerint egy ideje nem használta a szemét, de legalább ő is láthatja most már Daniel szemét. Hősünk nagyokat pislog és próbál élesen látni. A hölgy kérdésére közli, hogy már jobban van. Sőt még azt is megtudjuk, hogy Leda-nak hívják a kis ápolónőt. Daniel szeretné tudni hol vannak, mire Leda elmondja, hogy "jó pár mérföldre a várostól" és hogy itt biztonságban vannak. Danielnek kezd lassan derengeni a dolog, de ettől nem érzi magát jobban. Szerint az ő (CSK1) hibájukból sokan haltak meg. Leda próbálja elterelni a témát az enni és innivalókra, de Daniel nem tágít. Szerinte ha ők nem jönnek, akkor mindez nem történik meg. Leda szerint az a lényeg, hogy Daniel él. És ha vesszük, hogy min ment Daniel keresztül, ez már eleve egy csoda. Daniel pedig ijedten és értetlenül pislog.

FŐCÍM

Visszaugrunk három hónapot a történésben.
Egy idegen bolygón egy múzeumban helyieket vezet egy tárlatvezető, és éppen arról beszél, hogy most következik antik gyűjteményük legbecsesebb darabja, az "Avidan Nagy Gyűrűje". És már látjuk is a két épület között álló csillagkaput. A csoport lemegy a földszintre és kimegy az épületből, hogy közelebbről is csodálhassák a "Gyűrűt". A tárlatvezető elmeséli, hogy több ezer éves lehet, és minden bizonnyal hittel összefüggő lehet. Ám egyszer csak halljuk a - számunkra ismerős - tárcsázás hangját. A nép döbbenten figyeli amint az egyes ékzárak záródnak. Lassan hátrébb húzódnak (megjegyzem szerencséjükre), majd nyílik a kapu. Két őr is felkapja idejétmúlt karabélyát és figyelik a történteket. És egyszer csak megjelenik egy MALP. Lejön a lépcsőkön és megáll a látogatók előtt...

...kicsivel később vagyunk már és CSK1 érkezését várja a helyi küldöttség, akik nem is késlekednek. Sam köszönti először Gareth parancsnokot, aki viszont köszönti őt:
- Üdvözlöm a Rand Protektorátus népe nevében.
Láthatóan hangról már ismeri a csapatot és örül a személyes találkozónak. Majd pedig elindulnak megbeszélésük helyszínére. Közben Samék megemlítik, hogy eddig még soha nem lyukadtak ki egy múzeum közepén. A parancsnok első szárnysegédje, egy bizonyos Jared Kane szerint az a nagy valami, hogy a látogatók emberek. Kiderül, hogy valamikor nagyon régen istenek uralkodtak a bolygón. Legalábbis a hitük szerint ez így volt. Mostanra azonban már (egy nagyon kevés embercsoportot kivéve) többnyire inkább divat a "gyűrű".

Jelen.
Vissza Daniel ápolásához. Leda - miközben kezeli Daniel sebeit - véletlenül felébreszti őt. Daniel kap egy kis fájdalomcsillapítót, majd Leda menne is, de ő nem hagyja.

Visszaugrunk két hónapot a történésben.
Az SGC-n Jack érdeklődik Danieltől, hogy mire jutottak a Caledoniakkal (már ezt is tudjuk). Daniel szerint nem túl jól. Gareth parancsnoknak nemzetbiztonsági aggodalmai vannak a kapuval kapcsolatos történésekről. Daniel feltárja a lassan már sablonossá váló helyzetet. A Rand Protektorátus és a Caledonia-i Föderáció már egy ideje hidegháborúban állnak. Bármikor el tudnák egymást törölni a bolygó felszínéről. Kicsit ismerős, nem? Van azonban egy harmadik vallási fundamentalista csoport is egy bizonyos Sorennel az élen, akik szerint a bolygón minden élet ősi istenektől ered. És mikor ezek visszatérnek, akkor az állhatatosság elnyeri jutalmát. És a CSK1 megérkezése ezen jókorát lendített. Mivel a kapu nyilvános helyen aktivizálódott, ezért nem lehetett megakadályozni a pletykákat. Jack szerint ez szörnyű, mindazonáltal nem az ő problémájuk. És ezzel téma lezárva.

Jack megy a folyosón és Daniel megpróbál hatni rá észérvekkel. Úgy tűnik serült, mert engedélyez nekik még egy látogatást, de kéri, hogy megfontoltabbak és körültekintőbbek legyenek, mint először.

Jelen.
Leda épp ennivalót hoz Danielnek, aki már az ablak előtt áll és nézelődik. Igaz, Leda szerint még pihennie kellene. Daniel nagyon ködösen emlékszik valami bunkerre, ahol valami történt aztán meg semmi. Leda elmondja, hogy férje Jared hozta őt ide a harcok kitörését követően, mert itt tudta biztonságban Danielt. Lassan ez is beugrik Danielnek: ő a parancsnok első szárnysegédje. Minden esetre szeretne visszajutni a Földre, vagy legalább üzenni nekik. Leda szerint nem fog eljutni a Nagy Gyűrűhöz, mert mindenütt Szabadcsapatok grasszálnak. Arról nem is beszélve, hogy Daniel még nem gyógyult meg. Azt azonban, hogy Gareth parancsnok él-e még, nem tudja meg.

Folytatódik a jelen, melyben Sam és Teal'C épp visszatérnek az SGC-re és Jacknek jelentik, hogy a Sorennel való találkozójuk nem sokat ért. 15 percet beszélhettek, miután több órát vártak rá. És ez még nem minden. Egységbe kovácsolta a Rand Protektorátus fundamentalistáit. És így megszerezte a hatalmat. Még a Daniel-el kapcsolatos kérésének sem tett eleget. Sőt, még az UAV-t sem engedélyezte, mert az szerinte zavarná a helyi kommunikációt. Így most azt se tudják, hogy Daniel él-e még.

Hat héttel visszább a történésben.
Jared Kane egy bunkerbe kíséri be Danielt. Jelenleg épp kettes-szintű a riadókészültség. Zavargások vannak országszerte és több tucat tartományi központ került már Soren kezére. Ők nem adják fel és próbálják visszaszerezni az elfoglalt területeket. Belépnek a belső zónába, ahol az irányítóterem van. Kiderül, hogy a riadókészültséget a Caledonia-iakkal azonos szintre kellett emelniük. Odabent tanúi lehetünk a Gareth parancsnok és a Caledonia-i Treydan miniszter nem éppen barátságos rádióbeszélgetésének, melynek a végén Treydan kijelenti, hogy amennyiben nem tartóztatják fel Soren-t és az ő kezére kerül a Rand Protektorátus, akkor azt háborús cselekedetnek fogja nyilvánítani és megteszik a szükséges lépéseket.

Jelen.
Daniel egy, a házban talált adóvevővel próbálja felvenni a kapcsolatot a CSKP-val. Az érkező Leda szomorúan hallja, hogy nem sok sikerrel. Daniel megnyugtatja, hogy a barátai nem fogják hagyni, hogy ő elvesszen. Leda - addig is amíg ez megtörténik - sétára hívja Danielt. A séta során Leda az "istenek" felől érdeklődik. Daniel elmondja, hogy azok nem istenek, hanem "egy parazita faj, amely fejlett technológiát rabol". Továbbá biztos benne, hogyha Soren legalább egyet találkozott volna, akkor most nem próbálna ennyire a kedvükben járni. Leda szerint nem szabad, hogy Daniel magát okolja az események miatt. Hiszen még mindig jobb, hogy ők és nem a Goa'uld-ok aktiválták a Nagy Gyűrűt. És amúgy is. A bizalmatlanság a két nagyhatalom között generációk óta fennáll. Csak idő kérdése volt, hogy valamikor kijöjjön valami miatt.

Az SGC-n Walter őrmester Sam kíséretében próbálja a nyitott kapun keresztül rádió segítségével Danielt. Jack is befut és érdeklődik, de nem tudnak neki jó hírrel szolgálni. Sőt, hiába ment át újra a CSK9, Soren továbbra sem ad engedélyt Daniel felkutatására.

Daniel kijön Ledáék házából, mire egy katona a falhoz löki és fegyverrel sakkban tartja. Megjelenik Kane és néhány embere is. Hál' Isten, nincs baj.
Bent a házban étkeznek és Kane meséli, hogy Soren csapatai a régiót fésülik át túlélők után kutatva. Akikről úgy vélik a régi rendszer hívei, azt ott helyben lelövik. Daniel neki is elmondja, hogy nem sok mindenre emlékszik arról az estéről ott a bunkerben. Kane segít neki és elmeséli.

Múlt.
Daniel, amikor bement a bunkerbe, akkor nagy volt a felfordulás. Kane szerint nem is kellett volna ott lennie. A Csillagkaput a bunkerben eldugták egy biztonságos helyre, hogy a lázadók ne találjanak rá. Soren már minden nagyobb városban hatalomra jutott, ide értve a főváros nagy részét is. Ez indokolta a döntést. A Caledonia-iak felállították és élesítették a rakétarendszereiket, mire ők is így tettek. Kane szerint haza kellene mennie Danielnek. Majd pedig egy újabb, ha lehet még kellemetlenebb rádióbeszélgetést hallunk a Caledonia-i miniszterrel, aki nagyon aggódik, hogy Soren kezébe jut a Rand Protektorátus fegyver arzenálja. A párbeszéd közben tudja meg a parancsnok, hogy a lázadók egy pokolgépet robbantottak az egyik rakétasilóhoz közel. Ezt azonban hiába próbálja meg Gareth titkolni. Mire visszakapcsol hozzá, akkorra már Treydan is tud a dologról és tétovázás nélkül közli, hogy lőni fogják a Rand Protektorátus rakétasilóit. És ha nem akar totális háborút, akkor ne viszonozzák a tüzet. És már jönnek is a rakéták - látjuk egy térképen.

Jelen.
Jared - folytatva az elbeszélést - kifejti, hogy talán megfékezhető lett volna a rombolás, ha Soren, a megszerzett rakétákkal nem viszonozza a tüzet. Ebből lett azután a háború. Néhány nap alatt az összes város romba dőlt. Csak nagyon kevesen maradtak életben, ők is főleg a távoli vidékeken lakók. Soren pedig nem tétlenkedett. A káoszt kihasználva elfoglalta a bunkert.
- Akkor hogy mentett meg - kérdi Daniel?
- Valójában - kezdi Jared -, már amennyire emlékszem, ön volt az, aki megmentett engem.

Múlt.
Továbbra is közelednek a kilőtt rakéták és az egész bunker döbbenten nézi, amint becsapódnak. Kane szól Danielnek, hogy Soren benyomult a bunkerbe. Elkísérné őt a Csillagkapuhoz, hogy haza mehessen. Indulniuk kell, de most azonnal. Mennek is. Ám nem jutnak messzire, mert berobban előttük egy ajtó, amin keresztül betörnek a lázadók. Tűzharc alakul ki, amiből Daniel is kiveszi a részét. Kane-nek eltalálják a bal lábát. Daniel - továbbra is tüzelve - felsegíti őt és elmenekülnek a bunker egy másik folyosóján. Egy ajtón keresztül feljutnak a felszínre, ahol már rakásban áll a sok rom, valahol hátrébb pedig ég valami. Nagy a füst is. Egyszer csak hallani egy bomba hangját, mire Daniel egy "Földre!" kiáltással ellöki magától Kane-t és ő maga is próbál elvetődni, ám későn. A közelben csapódik be a töltet.

Jelen.
Jared elmondja, hogy szerencséjükre lojális katonák találtak rájuk és ők vitték el kettejüket a városból. Daniel sokkal jobban megsérült, mint ő. Ezek után döntött úgy, hogy a feleségéhez hozza ide, a távoli farmra.
- Mi lett Gareth parancsnokkal? - kérdi tőle is Daniel.
- Kivégezték, miután a bunker elesett.
Soren felállított valami ideiglenes kormányt, bár abban Rand nem sok maradt és a bunker megmaradt részeit is felügyelet alatt tartja. Ide tartozik a Csillagkapu is.

Az SGC-re megérkezik Soren és két kísérője. Jack nem túlzott lelkesedéssel fogadja őket. Kiderül, hogy új nevük van: Avidan. Teal'C azért elmondja, hogy ősi Goa'uld dialektika szerint ez annyit tesz, hogy "Az istenek igazak".
- Jó választás - vágja el a beszélgetés ez irányú folytatását Jack.

Daniel Kane-nek meséli el elképzelését a hatalom visszaszerzésére. Arra alapoz, hogy Soren még nem szilárdította meg a hatalmát. Így ha ők visszaszereznék a bunkert, akkor a hatalom is a kezükbe kerülne. Kane öngyilkosságnak tartja a dolgot, lévén amíg neki 10-12 embere van, addig Soren-nek rengeteg. Daniel biztosítja arról, hogyha sikerül felvenni a kapcsolatot a Földdel, akkor két oldalról támadva van esélyük a győzelemre. Sajnos Kane közel sem ennyire derülátó.
- Rand most már az övé - fejezi be.

Az SGC-n Soren és Jack szócsatát vívnak. Szerinte abban hasonlítanak egymásra, hogy mindketten a népük védelmére szentelt életét. A védelemért élnek.
- Ön nem a saját népét képviseli - figyelmezteti Teal'C. - Ön egyszerűen kivégzi a másként gondolkodókat, vagy akik szembe szegülnek önnel.
Soren elmondja, hogy szereti, ha valaki kimondja azt, ami a szívén van.
Bár ezt Jack nem igazán hiszi el. Ezután Carternek adja át a szót. Ő pedig felajánlja a segítségüket, ha segít
Daniel Jackson felkutatásában. Élelmet, gyógyászati ellátmányt, szakember gárdát tudnak adni. Soren alapvetően
nem hiszi, hogy az említett még életben lenne.
- Háát... talpraesett egy srác - jegyzi meg Jack.
Soren köszöni a nagylelkűségüket, de nem él vele. Annál inkább érdekelnék őt a fegyverek.
- A népe éhezés és járványok elé néz - figyelmezteti Teal'C.
Soren szerint ez sajnálatos volt, de életbevágó. De akik nem hittek, azoknak meg kellett halniuk, hogy valami újat kezdhessenek. Jack elmeséli neki, hogy ideát ezt úgy nevezik, hogy emberiség elleni bűnök.
- Ha tényleg csak a lelki üdvözülés számít, mi szükség a fegyverekre? - érdeklődik Carter.
- A forradalom még nem teljes - feleli Soren.
- Úgy érti, Caledonia-t is magának akarja? - replikázik Sam.
- Mint mondtam, a forradalom még nem teljes - fejezi be a bájcsevelyt Soren.

Leda tereget és Daniel oda megy hozzá. Megkéri, hogy próbáljon beszélni a férjével. Próbálja elmondani neki, hogy még nem késő visszaszerezni az országot. Leda azonban nem képes erre. Egyszerűen azért, mert ő maga sem hisz a dologban. Szerinte akik túlélték az eddigieket, azok is hamarosan meg fognak halni valami betegségben, vagy Soren keze által. Daniel nem akarja, hogy Leda-t elhagyja a remény. Szerinte a földiek segítségével megoldható a probléma.
- Segítenek megbuktatni Soren-t? És utána? Egyszerűen elmegy? - kérdi Daniel-t.
Azután elmondja, hogy Jared, miután a parancsnok keze alá került teljesen megváltozott. Zárkózott és tartózkodó lett. Ez őt nagyon megviselte. Hiányoznak neki a hétköznapi beszélgetések, az érzések. Daniel megpróbálja az arcát megsimogatni, de...
- Beszélek vele Daniel, bár félek, meg sem fogja hallani.

Jack dühöng kicsit a "tárgyalásba" ölt idő miatt. Sam szerint az, hogy Soren nem ment el, talán azt jelenti, hogy lesz megállapodás. Teal'C szerint viszont ez hiú remény. Sam azonban nem akarja csak így feladni. Ebben Jack is igazat ad neki. Sam végül megjegyzi, hogy folytatják a bolygó rádió-megfigyelését, hátha ráakadnak Danielre. Jack helyesli a dolgot.

Leda - ahogy ígérte - beszélt Jared-el. Ám mint gondolta, nem sok sikerrel. Kane szerint az egész nem ér sokat. Kane úgy közelíti meg a dolgot, hogy ő és barátai csak azért áldozzák fel életüket, hogy Daniel haza juthasson? Leda felvilágosítja, hogy nem erről van szó. Hanem a világuk újraépítésének esélyéről. A földiek segítségével erre lehetőségük nyílna. Kane továbbra sem enged. Szerinte Leda és Daniel között kialakult valamilyen kapcsolat, mialatt Daniel lábadozott, bár Leda szerint teljesen félre érti a dolgot.
- Leda, tudnom kell, hogy szereted-e - kérdi Kane.
Leda kis gondolkodás után azt feleli, hogy
- Bízom benne.

Soren szónokol az SGC-n. Kifejti, hogy amint teljesen át tudja venni a hatalmat, megváltozik minden. Egész életük egyszerűbb lesz és minden arról fog szólni, hogy várják isteneik elkerülhetetlen visszatérését. Jack és Teal'C közösen próbálják lehűteni ezt a nagyfokú izgalmat, kevés sikerrel. Végül is nem haladtak sem előre sem hátra. Ennyit a tárgyalásról.
Soren és társai már indulnak is a kapuhoz, majd átmennek rajta. Carter szól Jacknek, hogy fel kellene mennie a vezérlőbe. Így is tesz. Carter közli, hogy találtak egy "szórt spektrumú, frekvenciaugratásos modulációs eljárás felhasználásával...
- Carter, Carter, Carter - szakítja óvatosan félbe O'Neill.
A rádióból halljuk, hogy
- Helló! Srácok!
- ...megtaláltuk - fejezi be egyszerűen Samantha.
- Ügyes - jegyzi meg Jack, majd beleszól a mikrofonba:
- Daniel?
- Jack? Jó hallani a hangodat.
- Hasonlóképp. Akkor most haza jössz vagy sem?
- Azon vagyok. Amint megtalálom a Kaltesh-emet.
Teal'C összeráncolja a homlokát - igaz ez nehéz neki az ott lévő arany-szimbólum miatt.
- Hogy micsoda? - kérdi Jack.
- Hát... ami leginkább a Rin'kalnok-omra hasonlít. Tudod, amit kölcsönadtam Grel'ka-nak Greenor napra.
Jack abszolút értetlenül szemlélődik.
Sam siet segítségére:
- Uram, csak Goa'uld-ul beszél.
- Rin'kalnok annyit tesz, stratégia. A Kaltesh egy jól ismert Jaffa hadicsel: bekerítés két oldalról.
Jack elgondolkodik, megköszörüli a torkát és válaszol:
- Ok Daniel, most már pontosan emlékszem hova is tettem. Bármi egyéb... gondolat?
- Nincs, de remélem volt aki etette a Lorsak-omat mialatt távol voltam.

Sam átad egy aktát Jack-nek, melyben összefoglalták azokat a Goa'uld szavakat, amelyeket Daniel említett. Teal'C fordítása alapján ez egy javaslat a bunker visszafoglalására.
- Egy összehangolt támadást javasol Soren ellen - foglalja össze Teal'C.
- Mi mennénk a Kapun át, míg Daniel és Kane emberei a felszín felől. - folytatja Sam. Tovább szerinte vinnék magukkal a CSK3-at, a CSK6-ot és a CSK12-t tartaléknak. Így sikerülhet Danielt kimenteni.
- Adott becslést Soren csapatairól, sőt lehetséges időpontot is a támadásra.
Öt óra múlva kell felvenniük újra a kapcsolatot. Csak arra várnak, hogy Jack bele egyezzen a dologba. Jack még megkérdi Teal'C-et, hogy nem értett-e félre valamit, de Teal'C 100%-ig biztos magában.
- Rendben. Menjenek! - adja ki a parancsot végül Jack.

Kane szerint a 15 ember (Sam által felsorolt csapatok együtt) kevés lesz. Daniel megnyugtatja, hogy ezek a legjobbak, ráadásul pont ilyen feladatokra vannak kiképezve. Beszalad a házba Leda és szól, hogy a lázadók egy csapata közeleg. Bújjanak el a pincébe, ő tudja a feladatát. Így is tesznek, Leda pedig rátolja a szekrényt a rejtett pincelejáróra. Már dörömbölnek is a lázadók és már bent is vannak.
- Házkutatás - adja ki a parancsot a vezetőjük, miközben elkapja Leda kezét, aki térdre esik előtte.
Odalent Kane nyugalomra inti Danielt.

Kis idő múlva...
A kutatás során találtak férfi ruhákat és csízmát. Kíváncsiak rá, kié. Leda azt mondja, hogy a férjéé volt, de ő egy hónapja halt bele a bombázás okozta sebesüléseibe.
- Könyörgöm, én csak egyszerű életre vágyom, ahogy az írva van az ősi szövegekben.
Úgy tűnik ez hatott, mert elmennek.

Már "teljes harci díszben" állnak az udvaron és Kane elmondja a taktikát. A lényege, hogy csak akkor támadnak, ha a földiek már átjöttek. Majd kifejezi reményét Danielnek, hogy a barátai betartják az ígéretüket. Ezután oda megy Leda-hoz elbúcsúzni tőle. Ők szó nélkül csak testbeszéddel teszik ezt. Majd Daniel is oda megy, de őt pedig Leda nem hagyja beszélni.
- Csak menjen - kéri Danielt.

Mindkét csapat elfoglalja a helyét és a CSK csapatok indulnak is.

A bunkerben egy nő jelenti Soren-nek, hogy jó pár őrszemmel megszakadt a kapcsolat. Lojalisták hatoltak be a felszínről és elfoglaltak sok létfontosságú részleget.
- Akkor foglaljuk vissza - adja ki a parancsot Soren.
- Nem tudjuk, mert összehangoltan támadnak a külvilágbeliek segítségével. Elveszítjük a létesítmény feletti ellenőrzést.
- Ha evakuációra gondol, arról ne is álmodjon! - feleli Soren.

Soren emberei megpróbálják feltartóztatni Kane-éket. Nagy erővel tüzelnek rájuk. Azonban Carter és Teal'C egy-egy bombát dobnak közéjük. Akik megmaradtak azokkal gyorsan végez a két csapat. Végül Kane kiadja a "Tüzet szüntess" parancsot.

- Minden állás elnémult - jelenti a nő Sorennek. - A lojalisták bekerítettek. Megadásra szólítanak fel.
- Támadják meg őket! - replikázik Soren.

Samék a vezérlőterem bejárata köré csoportosulnak, készen arra, hogy ha kell össztűz alá vegyék azt.

A nő közben tovább próbálkozik:
- Parancsnok. Nincs esély. Hatalmas a túlerő.
Soren kicsit gondolkodik, majd előveszi kézifegyverét és nemes egyszerűséggel lelövi a nőt. A többiek körülállják az elesett bajtársukat és Soren-re várnak. Ő pedig közli velük, hogy isteneik nevében tettek eddig mindent. Most nem hátrálhatnak meg. Így tehát támadásra szólítja fel őket. Háát, nincs valami nagy lelkesedés, az tény. Mindannyian zavartan néznek.
- Támadjanak - adja parancsba újra Soren.
A hatás ugyanaz. Soren nem akarja elhinni, hogy elszállt a hitük. Kiveszi az egyikük kezéből a fegyvert és elindul vele:
- Majd megmutatom mi az a hit! - és kimegy a vezérlőből.
Odakint Sam felszólítja, hogy dobja el a fegyvert. Ő félig felemeli a fegyvert.
- Azt mondjam, dobja el a fegyvert! Azonnal! - kiabálja Carter.
Előjön Kane és egy jól célzott lövéssel leteríti Soren-t. A többiek is jönnek kifelé, de ők megadják magukat.
- Vége - mondja Kane Danielnek.
- Merem remélni - feleli. Bár lehet, hogy épp egy mártírt csinált.
- Nem volt választásom - feleli. - Most már haza mehet.
- Kane,... - kezdi Daniel, de ő félbeszakítja.
- Ami velünk történt, azért nem felelős.
- Tudom - válaszol Daniel. - Tettünk egy ígéretet és szándékunkban áll betartani. Visszatérünk, hogy segítsünk újjáépíteni. Kane bólint majd int a többieknek.
- Daniel, kész vagy haza jönni? - kérdi Sam.
- Igen - feleli ő.
És már mennek is.

VÉGE

Írta: Johnny
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK