Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK7x02 Homecoming (Hazatérés)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódismertető

Ez a rész az előző folytatása, annak ismertetőjét ajánlott előbb elolvasni vagy megnézni magát az epizódot.
A CSK-1 hazatér a Vis Ubanról, már aki megmaradt belőle (Jack és Sam). Daniel és Jonas még mindig Anúbisz hajóján van, s utóbbi magának a rendszerúrnak a vendégszeretetét is élvezi. Teal’c pedig továbbra is Yu zászlós hajójának egyik cellájában punnyad.
Anúbisz maga elé hívatja Jonast. Sajnálatára az agyszonda (lásd: Thor esete az 5x22 Revelations / Felismerések c. epizódban) nem nagyon működött Mr. Quinn-nél, de a naquadriáról azért tudomást szerzett, s hajója máris a Kelowna (Jonas hazája) fővárosa felett lebeg. Persze Jonas nem repes az örömtől…
A Földre üzenet érkezik a Kelownáról, hogy Anúbisz megtámadta őket és kéne némi segítség. O’Neill és Carter már indulnak is.
Teal’c Yu első Jaffájával egész jól kijön. Megtudja, hogy Yu nagyúr nagyon betegeskedik. Mondhatni halálán van, hisz ő a legöregebb rendszerúr, gazdatestet sem tud már váltani, s egyre paranoiásabb. Ezért küldte máshova flottáját, azt hitte, hogy Anúbiszra ott csaphat le (nagy hiba volt). Jaffája, azonban tisztán látja a helyzetet és hajlandó megszegni Yu parancsát, hogy elpusztítsa Anúbiszt. Tudja, hogy ez ura érdeke is, de egyedül nem megy…
A Kelownára érkező CSK-1 nem túl jó hírekkel szembesül: Anúbisz Jaffái a városban randalíroznak, és persze az ország összes naquadriáját elvitték. Anúbisz valszeg ezzel akarja helyrehozni hajóját. Jack és Sam jobbnak látná, ha a bolygó két másik államával (Tirania, Andari) együtt lépnének fel a goa’uld ellen, ám ez kissé nehézkes. Épp Anúbisz támadása zavarta meg a békekötést, ugyanis az állandó viszálykodás (már jó előre megjósolhatóan) háborúba torkollott a bolygón, amely során a Kelowna bevetette a naquadria bombát is.
Daniellel sikerül kapcsolatba lépni a rádión, tudatják vele, mi is a jelenlegi helyzet. Ő most épp eltévedt a hajón, természetesen Jonast igyekszik kiszabadítani.
Teal’cék kapcsolatba lépnek Baallal, hogy ő vezesse a támadást Anúbisz ellen. Szerencsére kis rábeszélés után vállalja a feladatot, de még le kell tisztázni a dolgot a 3 állam vezetőivel, mert így a goa’uldok tudomást szereznek magáról a bolygóról és a naquadriáról is, a rendszeruraknak azonban Anúbisz elpusztításánál nincs semmi fontosabb.
Jack visszatér a Földre a Kelowna kérésével: csapatok kellenek. Hammond 2 CSK csapatot küld vissza az ezredessel. Ez kissé elkeseríti a kelownaiakat, 8 ember több ezer Jaffával szemben… Végül is igazuk van, de jobb, mint a semmi.
A bolygóra jön a Teal’c, hogy segítsen Jacknek a diplomáciai feladatokban. A 3 állam képviselői végül kénytelen-kelletlen beleegyeznek a rendszerurak segítségének elfogadásába. Baal és Yu flottája így megindulhat Anúbisz ellen.
Közben Anúbisz egyik tudósa sikeresen beüzemelte a naquadriát. Próbaképp a főváros elpusztítására készülnek, ami pont nem jön össze, mert az anyag túl instabil. A hajó tovább rongálódik, és ezért a tudósnak is halnia kell. Ez pont jól jön Jonasnak, akire már Daniel ráakadt. A cella erőtere a robbanások és energiaingadozások közepette legyengült, így kissé fájva, de törve nem Jonas át tud ugrani azon.
A kelownai parancsnokságra hír érkezik arról, hogy a Jaffák kifosztottak egy múzeumot, de csak a goa’uld műemlékeket vitték el. Carterben felrebben a gyanú, hogy vmit kereshettek. A kiállított tárgyak egy részét időben elrejtették, a Jaffák elől, s van köztük egy kristály, amiről nem tudnak semmit a kelownaiak, de ez csakis egy adatkristály lehet, amiben a naquadria hasznosításának titka lehet. Sam és Teal’c útnak indul a titkos raktárba, hogy még a Jaffák előtt megleljék a kristályt.
Jonas és Daniel a hajón bujkál, már nem működnek az izotópjaik, így könnyedén elkaphatják őket. Ám feldereng egy utolsó esély: a transzportgyűrűk.
Teal’c és Carter sikerrel jár, ráakadnak a kristályra, persze ekkor ütnek rajtuk a Jaffák is. Hirtelen megjön a terembe egy gyűrűtranszport Jonassal és Daniellel, akik a meglepetés erejét kihasználva elintézik az összes Jaffát.
A kristályt visszaviszik a főhadiszállásra, de már késő, a kelownai főparancsnok elárulta őket és egyezséget kötött Anúbisszal. Maga Her’ak jött, hogy elvigye a kristályt, persze nem egyedül. Miután megkapta, megöli a kelownai árulót (ironikus).
Megérkezik a Baal vezette flotta és lövik ezerrel Anúbisz hajóját. A nagyúr azonban már iszkol a mentőhajójával.
A robbanások keltette lökéshullámokat kihasználva a CSK-1 bekeményít és hosszas harcok közepette ártalmatlanítják az őket elfogó Jaffákat. Jonas ügyesen megmenti Danielt, Sam megszerzi a kristályt, egyedül Her’ak lóg meg a csillagkapun.
A Parancsnokságon a CSK-1 és Hammond búcsúzik Jonastól, ugyanis visszatér hazájába, ahol a Kelownát fogja képviselni a 3 állam közti együttműködési tárgyalásokon.

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK