Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK6x19 The Changeling (Az átváltozás)

Írta:
Christopher Judge 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódismertető

A helyszín egy kórház, egy műtét készülődik, az asztalon Teal’c fekszik, és Apófisz vezeti az operációt. Ekkor Teal’c felébred, csak álmodott. Kimegy a mosdóba, nincs a homlokán Apófisz emblémája, a hasához kap, nincs rajta semmi, hol a szimbionta? Jonas jön, látja, hogy társa (nem Teal’cnek, hanem T-nek szólítja) nem érzi jól magát. Hiába a segítő szándék, Teal’c csak ennyit mond: „Menj aludni probi!”
Teal’c felébred, ez is csak álom volt? Az ebédlőben Sammel találkozik. Kiderül, hogy Bra’tac megsegítésére készülnek. Teal’c iszik és ahogy leteszi a poharat, egy tűzoltóságon találja magát, ahogy a kollégáival - Sam, mint százados, Jack, mint tűzoltóparancsnok és Jonas, mint probi (próbaidős tűzoltó) – beszélget. Jackék igyekeznek lebeszélni T-t a vese átültetésről, ugyanis felajánlotta egyik veséjét nevelőapjának, Braenek. Riasztásuk van.
A helyszínen egy autóbaleset történt. Az aszfalton fekvő sérültön T igyekszik segíteni. A kocsiban rekedteken a többiek. T megfordítja a sérültet és megriad tőle, Apófisz az. Közben kigyulladnak az autók, az egyik kocsiban T Braet pillantja meg (aki éppen a műtétre vár a kórházban), odarohan, de a kocsi robban.
Teal’c a Parancsnokság ebédlőjében ébred. Elmondják neki, hogy elájult, de nem nagyon akarja elhinni. Fraiser doki megvizsgálja, nem talál semmit.
Az elkövetkezőkben Teal’cet avagy T-t láthatjuk, hol a CSK-1 tagjaként, hol veseműtét előtt álló tűzoltóként.
T a kórházban ébred, találkozik Braevel, aki furcsállja, hogy egy kis fejfájással megúszta a robbanást. Itt tűnik fel először T felesége, Shauna, aki feltűnően jó nő. A kórházban T-t meglátogatja egy pszichológus (Jack kérésére), dr. Daniel Jackson (igen, igen, a jó öreg Daniel). Kicsit elbeszélgetnek T álmairól. A csevely után T visszaindul a szobájába, ekkor…
…a Parancsnokságon a CSK-1 indulásra kész, Teal’cre várnak, átmennek a kapun és Teal’c a kórházba érkezik meg, ahol összefut Apófisszal már megint. Aztán bemegy egy ajtón és újra a Parancsnokságon, újra indulásra készen a kapunál, de most nem mennek, mert Teal’c összerogy, nem találja a szimbiontáját…
Ez már egy szokatlan helyzet: holttestek mindenfelé, ott fekszik Bra’tac és Teal’c is. Utóbbi nagy kínlódások közepette épp kiveszi Bra’tac szimbiontáját és magába rakja…
T otthon ébred, feleségét is szépen felveri. Már nem tudja eldönteni melyik az álom és melyik a valóság (a CSK-1-es v. a tűzoltós világ). Ekkor már rég megtörtént a műtét is.
Másnap T találkozik Daniellel, elmeséli neki problémáját. Daniel mond egy 3. lehetőséget, mi van, ha 2 élete közül egyik sem valóság és vmi más van a háttérben.
T meglátogatja Braet. Rossz híreket kap tőle, Brae szervezete nem akarja elfogadni az idegen szövetet, ezért már kész a halálra. T-nek ez nem tetszik, kicsit ráordít, hogy ez így nem túl fair (hogy odaadta egy veséjét, erre ilyen könnyen feladja).
Teal’c az indítócsarnokban tér magához Jack karjaiban. Beviszik a gyengélkedőre. Több száz Jaffát mészároltak le, mindnek elvitték a szimbiontáját, köztük volt Bra’tac. Az érkező Teal’c ráakadt és odaadta neki saját kukacát ill. felváltva tartotta Bra’tacban és magában 3 napon át (ez új rekord), míg a CSK-1 rájuk nem lelt. Már Bra’tac is meg van, de szükség van egy szimbiontára, különben egyikük meghal. Hammond ez ügyben már értesítette a Tok’rákat. Jonas beszél az eszméletlen Teal’chez (Fraiser doki szerint jót tesz neki), erre Teal’c ránéz: „Menj aludni probi!”
Jacob Carter jön látogatóba. Kukacot nem hozott, viszont egy szérumot igen (lásd: 6x10 Cure / Gyógymód c. epizód), ami rövid távon jó lehet. Hátránya, hogy függőséget okoz, de még mindig jobb, mintha Teal’c és Bra’tac meghalna. Végül beadják nekik, azért mindkettejüknek, mert a szimbionta nem bírta a 2 gazdatest okozta terhelést és kimúlt.
Teal’c felébredt. Daniel (az ascendálódott) jön hozzá látogatóba. Igaza volt a 3. lehetőségről, ugyanis ténylegesen ő volt Teal’c álmában.
(A veseműtét a szimbionta átadásának jelképe volt, ha vkinek nem tűnt volna fel.)

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK