Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK6x06 Abyss (A mélység)

Írta:
Brad Wright 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódismertető

Korábban a Stargate SG-1-en: Janet elmondja, hogy Jack betegsége gyógyíthatatlan (lásd Frozen). A Tok'ra segítségét kérik, csak egy szimbióta beültetése segíthet Jacken. SG-1 átviszi Jacket a Csillagkapun, a Tok'ra gondjaira bízzák.
És most a Stargate SG-1-en: Egy fiatal nő és egy Tok'ra férfi menekül egy csapat elől, a Csillagkapu felé tartanak. A nő elbújik, a férfi továbbmegy. Egy Goa'uld és egy csapat Jaffa elkapja, a szimbióta kikerül belőle, ekkor látjuk, hogy a férfi Jack O'Neill.
Egy szarkofágot látunk, amikor kinyílik, egy jaffa jelenti, hogy a gazda életben van - Jacket vosszahozták a halálból.

Megbeszélés a Cheyenne Mountain Complexben. Jelenlevők: SG1, plusz Janet, Hammond és egy Tok'ra. Megtudjuk, hogy O'Neill kisétált a Tok'ra bázisról. Elképzelhető, hogy nem önszántából cselekedett, hanem a szimbióta hatására. A szimbióta, Kalan egy GoaBaal kezében van, a Tok'ra nem megy érte. Az SGC tagjai viszont kijelentik, hogy ők nem hagyják magukra az embereiket.

O'Neillt egy Goa'uld kínozza, de Jack nem emlékszik semmire, így a kínzás egyhamar a halálát okozza. A szarkofág visszahozza az élők sorába Jacket, akit ezúttal egy cellába helyeztek. Itt nem más üdvözli, mint Daniel Jackson, illetve a régész-nyelvész teljes energia formájában. Mivel Daniel egyfajta mindeható lény így jelenlegi formájában, Jack megpróbálja meggyőzni, hogy segítsen neki kijutni börtönéből, de Daniel nem akar istenként tetszelegni, így kijelenti, nem segíthet.
Mivel Jack kínzása a szarkofág miatt addig folytatódhat, addig éleszthetik újra és újra, ameddig csak akarják, Daniel felajánlja neki, hogy tartson vele egy magasabb létbe, ez az egyetlen lehetséges út, mert senki sem tudja hol van, és ha tudnák sem lennének képesek innen kiszabadítani, hiszen ez egy titkos, jól védett erőd.

Ezalatt az SG1 megpróbálja kideríteni, hogy mi is történt, de a Tok'ra nem hajlandó segíteni nekik. Jonas és Sam kiokoskodja, hogy Kalan viszonyt folytatott az erődbeli Goa'uld rabszolgájával, és biztos azért ment vissza oda, hogy kihozza a lányt. Mindez szép, de Hammond nem engedélyezi a küldetést, mondván, hogy képtelenség végrehajtani.

Jacket megint megkínozza a Goa'uld, a cellába azzal az elhatározással tér vissza, hogy megkéri Danielt, hagyja meghalni. Nem bírja elviselni a fizikai és szellemi megpróbáltatást, inkább a halál.

Meditálás közben Teal'cnek az az ötlete támad, hogy Jacket egy anyahajó segítségével ki tudnák szabadítani. Mivel nekik épp nincs egy sem, kémek segítségével jelentik a többi Goa'uldnak a titkos bázis hollétét, akik biztos örömmel rombolják majd le azt.
Jack kéri Danielt, hogy hagyja meghalni, Daniel ekkor osztja meg vele a hírt, hogy Sam, Teal'c és Jonas kieszelt egy tervet, és rövidesen értejönnek. A generátorok lecsapását követően Jack egyszerűen kisétál az erődítményből a rabszolgalánnyal együtt.

A gyengélkedőben búcsút mond Danielnek, akire nagyobb dolgok várnak.

Írta: Mesh
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK