Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK6x04 Frozen (Jégbe fagyva)

Írta:
Robert C. Cooper 

Rendezte:
Martin Wood


Sam Cartert felhívja egy antarktiszi kutatóállomásról egy ismerőse, beszámol egy az ottani csillagkapu közelében talált jégbe fagyott emberi testről, amelynek életkorát jóval a mi civilizációnk előtti időkre lehet datálni.
SG-1 és Dr Janet Fraiser ellátogat az Antarktiszra. Mire a bázira érkeznek, az ott dolgozó kutató, Dr. Michaels egy a jégba fagyott nőből vett mintával fogadja őket - a nőt Ayianának nevezte el.

Miközben Janet a lassan kiolvadó testet vizsgálja, döbbenten tapasztalja, hogy a nő életben van. A hőmérséklet fokozatos növelésével teljesen kiolvasztják Ayianát, Jonas elkezd kommunikálni vele. Reméli, hogy sikerül megtudniuk, mi történt vele, de a lány nem tud beszélni.

Janet és Sam tovább vizsgálja az Ayiana testéből vett szövetmintákat, Janet úgy hiszi, hogy a nő talán a csillagkaput építő ősi faj egy tagja lehet. Ekkorra azonban az embereken furcsa tünetek kezdenek jelentkezni, és sorra esnek össze. Janet tehetetlen a titokzatos vírussal szemben, amelyet nyilvánvalóan Ayiana kezdett terjeszteni. Mindenki megfertőződni látszik, és amikor a Jonasszal folytatott (kissé egyoldalú) párbeszéd során Ayiana ráébred, mi is zajlik körülötte, egyfajta gyógyítókörútra indul: saját életerejét feláldozva gyógyítja meg sorra az SG1 tagjait és a kutatókat.

Sajnos végül annyira legyengül, hogy sem magát, sem Jack O'Neillt nem tudja meggyógyítani.
A lány meghal, O'Neillt pedig a Tok'rához viszik, ahol egy szimbióta beültetésével talán meg tudják menteni. (Utóbbi szál folytatása az "Abyss"-ban)

Megjegyzések:
Remek Amanda és Teryl jelenetek, elképesztő, ahogy két karakterük meg tud feledkezni a körülöttök zajló dolgokról, ha egyszer nekiálltak tudományos kérdéseket megbeszélni. Remek Sam és Janet show, jó volt a megállás nélküli tech-blabla, lenyűgözőek Janet ötletei az emberi evolúcióval kapcsolatban.
Ismét Quinn az, aki megtalálja a helyes megoldás felé vezető utat, nagyon segítőkész. Teal'c és Jack mellékszereplőként mozognak ebben a részben.
Jack elfelejtette beprogramozni videóját, hogy felvegye a Simpsonst. Doh! :)
Írta: Mesh
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK