Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK5x18 The Warrior (A harcos)

Írta:
Peter DeLuise 
Christopher Judge 

Rendezte:
Peter DeLuise


Epizódismertető

Egy Jaffa szónokol a goa’uldok ellen, a szabadságért. Ő K’tano, Imhotep első Jaffája volt. A Cal Mahot (ez egy bolygó) szabad világnak nyilvánítja. Teal’c és Bra’tac a tömegben hallgatja szavait.
A CSK Parancsnokság tárgyalójában a CSK-1 és Hammond tábornok Bra’tac-kal vitatja meg egy esetleges szövetség létrejöttét a lázadó Jaffákkal. Daniel szerint Imhotep nem lehetett vmi nagy rendszerúr, K’tano vele ellenben már nagy hírnek örvend. Hammond úgy dönt élelemmel, gyógyszerrel és fegyverrel támogatja a Jaffákat.
Induláskor Bra’tac biztosítja O’Neillt, K’tanoban teljességgel megbízik. Persze az ezredest ez nem nyűgözi le.
A Cal Mahon kis tömeg fogadja a CSK-1-et. Köztük van Rak’nor (lásd: 4x14 The Serpent’s Venom / A kígyó mérge c. epizód), aki üdvözli a csapatot. Jack elmondja, mi járatban vannak, csak a Jaffák igazi fegyverekre számítottak (zat, botfegyver).
Rak’nor bemutatja a táborukat, páran épp gyakorlatoznak. Ezzel kapcsolatban el is mondja, K’tano azt tanítja számukra, a győzelem még az életüknél is fontosabb. A CSK-1 tagjai a felől is érdeklődnek, nem tartanak-e a kémektől, de Bra’tac biztosítja őket, K’tano van olyan tapasztalt, hogy ezt észrevegye a harcosokban. Ezt a választ kétkedően fogadják a Tauri harcosai.
K’tano visszatér, nagy örömujjongással fogadják. Örül a Föld szövetségi ajánlatának és az élelemnek, meg a gyógyszernek is, de a fegyverektől ő sincs elragadtatva. Túl primitívnek tartja azokat. Jack egy kis bemutató javasol, amely során a botfegyver szemmel láthatóan alulmarad a géppityuval szemben. Ezt látva K’tano elfogadja a fegyverszállítmányt.
A CSK-1 megvitatja az újdonsült Jaffa vezérrel szövetségük részleteit. K’tano tart attól, hogy a Tauri parancsolni akar neki a szállítmányok révén, míg a CSK-1 fél, hogy K’tanot magával ragadja a hatalom utáni vágy és egy újabb „isten” születik. De mindkét fél biztosítja a másikat, hogy ilyenek nem fognak bekövetkezni. K’tano támadást szervez Nirrti ellen, amire meghívja új barátait is, s felajánlja, osztozzanak majd együtt a zsákmányon.
Rak’nor elárulja Teal’cnek, hogy nagyra tartja őt és hisz az új szövetségben. Teal’c azonban másképp vélekedik. Ekkor toppan be K’tano, aki felvilágosítja, hogy szükségük van a Taurira, hisz nagyon erősek.
A támadás elkezdődik Nirrti bolygóján. Rövid tűzpárbaj után K’tano feláll és szavakkal nyeri meg az ütközetet, a Jaffák átállnak az ő oldalára, újabb éljenzés tör ki.
A visszatértük után Jack az aggodalmát fejezi ki gyors győzelmükkel kapcsolatban Teal’cnek, aki azonban eltökélten hisz az új vezérben. Sam pozitívan értékeli az akciót.
A zsákmány egy jó nagy adag fegyverhez való naquada. K’tano ekkor mondja el, hogy egy anyahajó tart feléjük, ugyanis hozzá hű Jaffák fellázadtak és megszerezték azt. O’Neill továbbra is kétkedik.
K’tano el akarja tüntetni támadása nyomait Nirrti bolygóján, ezért öngyilkos merénylőket küld vissza. O’Neill és Daniel hangot ad nemtetszésének, de ez mit sem ér. El kell fogadniuk a Jaffa szokásokat, hagyományokat, különben nem jöhet létre a szövetség.
Yu állítólag nagyon legyengült, ezért K’tano újabb támadást szervez. Ennek vezetését már Teal’cre bízza, aki kész megtiszteltetésként fogadja a megbízást.
Teal’c végül Yu előtt köt ki. A rendszerúr mégsem olyan gyenge, mint azt korábban hitték, de nem is olyan kegyetlen. Életben hagyja és vissza is engedi, de elmond még vmit.
A CSK-1 indulna haza, amikor féregjárat nyílik, Teal’c szalad ki rajta és fut a táborba, mint a veszett egér. K’tano elé siet, jól láthatóan majd szétrobban a dühtől. Elmeséli mit tudott meg Yutól: K’tano egy áruló, a rendszerurak mindent tudnak a lázadásáról és az anyahajón nem volt lázadás, azért jön, hogy leszámoljon a felkelés központjával. Így árulták el az árulót. Teal’c ki is hívja párbajra a vezért. Mint kiderül ez rossz ötlet volt, K’tano már a kegyelemdöfésre készül, megsúgja egykori hívének, istene végez majd vele, mert ő maga Imhotep. Új erőre kapva Teal’cnek sikerül leszúrnia K’tanot. Mindenki számára nyílván valóvá válik Imhotep szándéka, rendszerúrként alig volt hatalma, így viszont tényleg Istenként tisztelték. A Jaffák mozgalma azonban tovább él, de a bombázás már meg is kezdődik, menekülniük kell a csillagkapun keresztül…

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK