Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK5x15 Summit (A csúcstalálkozó)

Írta:
Joseph Mallozzi 
Paul Mullie 

Rendezte:
Martin Wood


Epizódismertető

Goa’uld hajók gyülekeznek.
Anúbisz küldötte, Zipacna felajánlja Ozírisznek a hatalomba való visszatérést, megkéri, képviselje Anúbiszt a rendszerurak találkozóján. Ozírisz nem fogadja kellő lelkesedéssel az ajánlatot, nem akar mást szolgálni.
Azonosítatlan utazó érkezik a CSK Parancsnokságra, de már jön is az azonosító jel, a Tok’rák azok. Ren’al érkezett rossz hírrel is meg nem is. Apófisz és Kronosz halála óta a goa’uldokat lekötik a hatalmi harcok, de most tűzszünetet akarnak kötni. A Tok’rák nem akarják megakadályozni a találkozót, ugyanis itt van a lehetőség, hogy jó pár goa’uld vezetővel végezzenek. A bulira egy semleges űrállomáson kerül sor. Minden rendszerúr vihet magával egy emberi szolgát, aki ismeri goa’uld nyelvet és nem Jaffa, itt jön Daniel a képbe. Ren’al felkéri, hogy legyen ő a merénylő.
A beszélgetés után Teal’c felkeresi dr. Jacksont. Daniel közli vele, hogy vállalja a feladatot.
A CSK-1 a CSK-17-tel a Tok’rákhoz készül. A CSK-17-ben ott van Elliot hadnagy (lásd: 5x13 Proving Ground / A tettek mezeje c. epizód), akinek ez az első küldetése.
Odaát Jacob és Aldwin már várta a csapatot.
A Tok’rák elmondják, hogy Yu is ott lesz. Jacobnak sikerült hozzá beépülnie, ezért be tudja vinni Danielt, aki Yu szolgájának, Jarennek lép majd a helyébe. Ezt egyszerűen meg tudják oldani, mivel Danielnek csak meg kell szúrnia Yut egy tűvel (rajta a reol nevű anyag, lásd: 5x04 The Fifth Man / Az ötödik tag), amitől a rendszerúr azt hiszi, majd, hogy Daniel Jarren. Ren’al odaadja a mérget Danielnek és elmagyarázza, hogy működik. Összesen 7 rendszerúr lesz jelen, a méreg minddel végez majd. Eközben a többiek a Tok’ra bázison várhatnak.
Jack kérdőre vonja Jacobot, nem bízik igazán a küldetésben, de Jacob elmagyarázza, hogy ez a kezdő lépés a végső megoldáshoz, a goa’uldok kiirtásához.
Zipacna tájékoztatja Ozíriszt, hogy ismeri a Tok’rák bolygóját, a Revannát és tud a titkos fegyverükről, amit el akar venni, hogy elpusztítsa vele őket.
Jacob felkészíti Danielt az indulásra és még tisztáznak pár apróságot.
Aldwin a CSK-17-nek mutatja be a Tok’ra bázist és a technológiájukat, jön Jack is, de ő nem kíván részt venni ebben.
Jacob odaadja Danielnek a reolt tartalmazó tűt, amivel meg kell szúrnia Yut. Óva inti, nehogy megszúrja magát véletlenül.
Sam Ren’állal beszélget. Kiderül, Martouf szimbiontája, Lantash még él, egy inkubátor-szerűség tartja életben, míg nem találnak neki gazdatestet. Sam fel van háborodva, mert nem mentették meg Martoufot is, és az agyát használták rá, hogy tanulmányozzák a zatarc technológiát (lásd: 4x05 Divide And Conquer / Oszd meg és uralkodj c. epizód), de végül belátja, hogy nem volt más választás.
Jacob lelövi Jarrent, majd Daniel a helyébe lép. Hamarosan jön Yu, Daniel ügyesen megszúrja, és működik a dolog.
Aldwin rossz hírt hoz: egy flotta közeleg feléjük, és a csillagkaput blokkolja egy féregjárat.
Yu és Daniel dokkol az űrállomáson.
A Tok’ra bázison mindenki készül a védekezésre. Jack felveti, hogy használják a mérget, de abból csak 1 adag van és az is Selmaknál (ill. Danielnél) a merénylethez. Az előállításához, pedig több hét kell.
Yu és Daniel a többi rendszerurat figyeli. Baal odamegy Yuhoz, elmeséli neki, hogy többüket is ismeretlennek támadják meg rendszeresen nagy veszteségeket okozva.
A Tok’ra bolygót már bombázzák, az alagutak nem bírják ezt a fajta megterhelést, jó pár erősen omladozik.
Zipacna utasítja Jaffáját, készítse fel a sereget a szárazföldi támadásra.
A Tok’rák komoly veszteségeket szenvednek a bombázás során. Jack, Teal’c és Aldwin felmegy felderíteni a terepet.
Daniel hívja Jacobot, közli, hogy még nem hajthatja végre a merényletet, mert a goa’uldok várnak vkit.
Sam be akarja ültetni Lantasht az egyik súlyosan sérült katonába, de Ren’al nem ért egyet vele, mert a szimbionta túl gyenge még. A terem rájuk omlik.
Jackék megtalálták a fő gyülekezési helyet, a Jaffák már készülődnek az alagutakba való behatoláshoz. Carter nem válaszol a hívásra, ezért visszamennek.
A 7 rendszerúr megbeszélést tart. Egyikükre rávetül a gyanú a titokzatos támadóval kapcsolatban, ekkor bejelentik az eddig ismeretlen 8. vendéget. Ozíriszt. Észre veszi Danielt, de nem árulja el, és van egy ajánlata kollégái számára.
A Tok’ra alagutakban már tűzpárbajok folynak, a lázadók vesztésre állnak.
O’Neilékat üldözi pár Alkesh, Aldwint eltalálják, amibe belehal.
Sam magához tér, megnézi a többieket, egyedül Elliotot találja életben (Ren’al és a CSK katona meghalt), de még ez is tartogat egy meglepetést, ugyanis Lantash szólal meg. Mivel nem volt más választása kénytelen volt belé költözni, de még így is gondban van, mert a hadnagynak súlyos sérülései vannak.
Teal’c és Jack visszatért, összefutnak Carterrel és Elliottal. Úgy döntenek, felmennek a felszínre.
Daniel újból felhívja Jacobot és tájékoztatja Ozíriszről. Ekkor betoppan az emlegetett „goa’uld” és üdvözli rég nem látott ismerősét.
Jack, Sam, Teal’c és Elliot előtt beszakad a teleport gyűrűkhöz vezető alagút, vagyis az egyetlen kijárat.

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK