Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK3x13 The Devil You Know (Az elkárhozott ördög)

Írta:
Robert C. Cooper 

Rendezte:
Peter DeLuise


Epizódismertető

A rész a 3x12 Jolinar's Memories / Jolinar emlékei c. epizód folytatása.
Apophis tehát színt vallott. Rendszerúri ambíciói nem csitultak, vissza kíván térni a szakmába.
Sam, Jack, Daniel, Martouf és Jacob újra a veremben, de már nincs meg a kommunikátoruk sem és a memória készülék vezérlője sem. Várható, hogy Apophis megkínozza majd őket, némi információért, így akar Sokar kegyeibe férkőzni.
Apophis beszédet mond a Netu lakói előtt, nyíltan bevallja, hogy át akarja venni Sokar helyét és elvárja, hogy támogassák, cserébe felszabadítja a raboskodókat ebből a pokolból. Szónoklatát nagy ujjongás követi. Sokar előbb utóbb meg fog jelenni, ha észre veszi, hogy Bynar nem jelentkezik.
Teal’c eljött a Netutól vissza a Vorashra. Csak így tudta lerázni üldözőit. Itt a Tok’ra Aldwintól kér segítséget.
Sokar előre hozatja a tervezett támadást, mivel a kém meg tudott szökni.
Apophis a memória készülék vezérlője segítségével megkínozza foglyait. Az első Sam, Sokar vérét itatják meg vele, ez vmi hallucinogén ital. A memória kütyüt meg max fokozatra tekeri… és Sam emlékezni kezd. Anyja halálának hírét éli át újra meg újra, Apophis közben az írisz kódját akarja megtudni tőle, de az őrnagy nem enged még akkor sem, amikor Apophis az apja életével zsarolja.
A második Jack, ő azt éli át, amint fiával összeveszik a halála előtti napokban. Ezen az emléken keresztül Apophis az asgardok kapucíme felől tudakolózik, sikertelenül.
A harmadik Daniel. Apophis megtudja tőle, hogy párja, Amaunet halott (lásd: 3x10 Forever In A Day / Egy örökké tartó nap c. rész), korábban már Sokar is informálta, de nem hitte el egész eddig. Dr. Jackson a kínzás során azt éli újra, amikor Jack meglátogatja az irodájában a Harsesis születését (lásd: 2x09 Secrets / Szigorúan titkos c. rész) követő napokban. Jack, azaz Apophis a gyermek holléte felől érdeklődik újfent sikertelenül.
Teal’chez visszatér Aldwin egy bombával. A nagytanács azzal bízta meg, hogy lője be a Netu magjába egy felszíni vulkánon keresztül, így az majd elpusztítja az egész holdat. A netui lázadás miatt Sokar egy hajójával a hold körüli pályán fog tartózkodni, ő is ott fog pusztulni, így elmúlik a fenyegetés, amit ő jelent. Teal’c aggódik társai miatt, reméli, hogy nem kell őket feláldozni.
Apophis negyedik vendége Martouf. Eléviszik Samet is, de Martouf Jolinart látja benne. Apophis vele zsarolja, hogy árulja el, hol a Tok’ra bázis. Martouf végül megtörik és kiböki, hogy az Entakon.
A verembe visszatérve elárulja Samnek, hogy az Entak egy primitív lakatlan bolygó.
Sokar már hiányolja Bynart, ezért hajójával a Netuhoz megy. Értesül Apophis tettéről és arról, hogy új foglyait megkínozva értékes információkat szerzett, ezért hajlandó fogadni őt.
Apophis első harcosa aggódik, fegyverek híján nem tudnak harcolni Sokar ellen, de ura megmutatja neki csuklószorítójába rejtett pengéjét. Amikor Sokar elé járul, hogy átvegye a Netu urát megillető pecsétet, megöli őt és ennyi.
Teal’c és Aldwin eléri a Netut. Aldwin nekilát, hogy aktiválja a bombát, közben bejövő adás érkezik. Martoufnak sikerült visszalopnia a kommunikátort, s már hívják Teal’cet, aki ezért leállítja Aldwint. De a Tok’ra nem hallgat a szépszóra, aktiválja a bombát és kilövi a holdba. Teal’cnek sem kell több, jól lecsapja a fickót. Figyelmezteti a többieket, hogy nem sok van vissza a robbanásig.
Samnek támad egy ötlete. Megtömik kövekkel az egyik füstölőt, ami a veremben van. Ha kellően megnő a nyomás, a kilövellő kövek kicsapják a felettük levő rácsot.
Apophis Sokar elé megy. Elárulja, a Tok’ra bázis helyét, az Entakot. Pechjére Sokar nemrégiben foglalta el a bolygót, tehát Apophist szépen átverték. Így sajna nem kapja meg kinevezését, sőt, most rögtön megkínozzák Sokar előtt.
Sam terve beválik, szabad az út a gyűrűkig.
Sokar is megkapja a hírt a Netu állapotáról, ezt a pillanatot kihasználva Apophis elintézi az őt kínzó Jaffákat, majd meglép. Sokar dühös.
A gyűrűtranszport sikerül, Teal’c az utolsó pillanatban indul a teltac-kal. A Netu robban, Sokar meghal. Aldwin belátja hibáját, bocsánatot kér Teal’ctől. Sam és Jacob már közös pihenésüket tervezgeti. Jobb nem is lehetne…
…Sokar palotájában azonban vki tovább szövögeti nagyra törő álmait. Igen, Apophisnak sikerült elmenekülnie a hajóról.

Írta: P$YCHO
 Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK