Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK2x22 Out Of Mind (Ébredések)

Írta:
Jonathan Glassner 
Brad Wright 

Rendezte:
Martin Wood


Az epizód azzal kezdődik, hogy egy hűtőszerkezetből kiemelnek egy kapszulát és elkezdik a kiolvasztását. Amikor a kapszula tetejét eltávolítják O'Neillt látjuk benne. Egy orvos s egy Trofsky néven bemutatkozó vezérőrnagy ad választ néhány kérdésre. Az orvos azt mondja, hogy rendbe fog jönni, de még ne próbáljon beszélni. Trofsky közli, hogy az SG-1 többi tagja meghalt, sőt O'Neill régi ismerősei közül sem él már valószínűleg senki, ugyanis 2077-et írnak, O'Neill az utóbbi 79 évet hibernálva töltötte.

Már hibernálva érkezett vissza a csillagkapun át, Hammond tábornok és dr. Fraiser úgy vélték, hogyha megfelelő eszközök hiányában olvasztják ki azzal megölhetik, ezért a fagyasztóban hagyták, míg mód nem nyílik a felélesztésére. O'Neill viszont nem emlékszik mi történt azon a bolygón. Trofsky körbevezeti O'Neillt a Bázison, elmondja, hogy jelenleg 28 SG csapat dolgozik a Földön és másik 10 a kolóniákon. O'Neill csapata többi tagjáról kérdez - Trofsky azt mondja, hogy a többiek már halottak voltak, amikor visszaküldték őket a csillagkapun. O'Neill csak annyira emlékszik az utolsó küldetésből, hogy a felderítés szerint a bolygó a Goa'uldoké volt, de ez minden.

Trofsky szerint, aki O'Neillnak segített az képes volt elűzni a Goa'uldokat a bolygóról és szívesen kiderítenék, hogy ki volt az, mert a kolóniák harcban állnak a Goa'uldokkal és vesztésre állnak. Van egy szerkezetük, ami segíthet emlékezni, és ha O'Neill készen áll rá akkor szeretnék kipróbálni.

Az emlékezést segítő eszköz egy kis kör alakú szerkezet, amit a halántékra erősítenek. A Tok'ra magyarázata szerint a berendezés stimulálja az agyi emlékező központok munkáját, mint egy gondolatkondenzátor. Egy másik berendezésre kötve pedig holografikusan ki is vetíti az emlékeket. O'Neillnak csak az a dolga, hogy koncentráljon és a felszínre hozza azt, ami szükséges - olyan lesz, mint a hipnózis high-tech változta.

Azt kérik O'Neilltől, hogy gondoljon vissza milyen fajjal találkozott utazásai során, amelyik képes lenne legyőzni a Goa'uldokat és hibernálni őt. Jack visszaemlékszik a Noxokra (A Nox), majd az Asgardiakra (Thor szekere, Az ötödik faj) végül az Ernest Littlefield bolygóján talált dolgokra (Tantalus kínjai). De ekkorra O'Neill nagyon elfárad és hagyják pihenni.

Az orvosnő és Trofsky átmennek egy másik helyiségbe, ahol egy újabb kapszulát olvasztanak ki, amiben Daniel van. Egy harmadik teremben Cartert hozzák vissza a hibernálásból és nekik is azt mondják, hogy az SG-1 többi tagja meghalt.

Sam is kap egy emlékezést segítő szerkezetet a halántékára, és neki is kérdéseket tesznek fel. Az orvos majdnem leleplezi magát, mert nem tudja, hogy Apophis meghalt, de sikerül kivágnia magát, mondván, hogy csak Carter memóriáját tesztelték a kérdéssel. Sam visszaemlékszik Apophis legyőzésére (A kígyó szorításában, Kígyófészek).

Daniel a többi Goa'uldra emlékszik vissza, akikkel találkoztak, először Szokarisza (Kockázatos játék), majd Horusra (Szigorúan titkos) és végül Hathorra (Hathor).

SGC - Teal'c magához tér a Parancsnokságon, Hammond elmondja neki, hogy miután nem tértek vissza, az SG-1 után küldött két másik csapatot és Teal'cre a csillagkapu mellett találtak rá, a többieknek nem volt nyomuk. Teal'c arra emlékszik, hogy kígyó és sólyomgárdisták voltak a támadók. Vissza akar menni, hogy kiderítse mi történt és hol vannak a csapattársai. Azonban Hammond nem engedélyezi, mert Teal'c három hétig volt eszméletlen, a mentőcsapatok pedig a felperzselt földön kívül semmit sem találtak - így ha a többiek foglyok akkor biztosan elvitték őket a bolygóról, Hammond pedig nem áldozhat többet a felderítésre. Ha a Tauri népe végképp lemond az SG-1-ről, akkor Teal'c sem marad tovább és visszatér a saját világába.

O'Neill magához tér, mert elszorította a vezetéket, amin a nyugtatót adagolták, és meghallja, amint az orvosnő és Trofsky Goa'uld nyelven beszélnek. Amikor kimennek Jack leüti az őrt, elveszi a ruháját és elindul, hogy még egyszer körülnézzen a Bázison. Az egyik ajtó mögött azonban nem a szokásos acélajtót találja, hanem aranyszínű Goa'uld mintázatú ajtót. Ráadásul még kígyó és sólyomgárdisták is vonulnak a folyosón. Egy másik ajtón visszajut a Bázist utánzó részre és ott megtalálja Cartert, az őrt itt is leüti majd felébreszti Cartert. Sam csodálkozik, hogy nem halt meg és visszaemlékszik amikor O'Neill megsebesült (Üzenet a palackban). O'Neill azt mondja, hogy itt mindenki Goa'uld és csak óvatosan a gondolkodással, mert az emlékezést segítő eszköz mindig váratlanul kapcsol be, kiszedni nem tudják, mert eléggé mélyen van. Megtalálják Daniel is, neki is elmondják, hogy ez az egész csak átverés volt. Eljutnak az indítócsarnokba is, de kiderül, hogy az ott látható csillagkapu csak műanyagból van, így nem tudnak elmenni.

Daniel azon gondolkodik, hogy vajon ki fecsérelhet el ennyi időt arra, hogy mindezt lemásolja. De még mielőtt kitalálna valami megoldódik a rejtély - megjelenik Hathor, majd az orvosnő és Trofsky is kígyó és sólyomgárdistákkal együtt. Hathor láthatóan örül Danielnek. Sam emlékezteti Danielt, hogy ne hagyja, hogy Hathor ráleheljen.

Hathor: "Azt hiszitek, ha az ellen nem váltatok volná immunissá így törnénk magunkat?"

Hathor elmondja, hogy csendben toborozza hadseregét miközben a rendszerurak nem is tudják, hogy él. De persze így sem könnyű, mert keveset tudnak a birodalomról, és mivel az SG-1 talán többet tud, mint ő, így segítségére lehetnek. Hathor fényűző életet ajánl nekik és az udvaroncai lehetnek, ha átadják tudásukat. Ha pedig nem a következményt nem valószínű, hogy élvezni fogják.

Hathor: "Hogyan léphetünk kapcsolatba az Asgarddal, hogy szövetséget ajánljunk?"
O'Neill: "Próbálják meg Roswellt, az egy kisváros Új-Mexikóban."
Hathor: "Mi az a számsor, amivel kinyitathatjuk a csillagkaputokat védő zárat?"

Carter nem válaszol.
Hathor: "Ha nem adjátok ide az információkat máshogy is megszerezhetjük azokat."

Hathor int egyet, bejön egy Jaffa és annak a hasából kivesz egy Goa'uldot.

Hathor: "A barátunk gazdatestre vár. Döntsetek melyikőtök legyen a szerencsés:"


FOLYTATÁS A KÖVETKEZŐ ÉVADBAN!


Az epizódok leírásait Kati készítette. Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK