Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK1x21 Within The Serpent's Grasp (A kígyó szorításában)

Írta:
Jonathan Glassner 
James Crocker 

Rendezte:
David Warry-Smith


Hammond hiába próbált meg mindent, nincs mit tenni a döntés végleges, el kell temetni a kaput. Az SG-1 tagjai az indítóteremben gyűlnek össze a műszerek letekarva és az ablakból a szintén letakart csillagkapura látni. Jack elmondja a többieknek, hogy két nap múlva eltemetik a kaput. Teal'c azt mondja, hogy akkor neki mennie kell. Daniel szerint mindannyiuknak el kellene menniük azokra a koordinátákra, amiket magával hozott a párhuzamos valóságból. De a többiek még mindig kételkednek. Vajon itt is érvényesek a koordináták? Ki kell próbálni, ha kinyílik a kapu akkor igen. Sam felveti, hogy amikor visszajönnek hadbíróság elé állítják őket parancsmegtagadásért. Jack szerint nem amikor, hanem HA visszajönnek. Daniel győzködi őket, ha nem mennek akkor az egész emberiség elpusztulhat.

Daniel: "A párhuzamos világban már halott volt Sara, Carter a maga egész családja, meg én is, mindenki, mindenki."
O'Neill: "Daniel! Fölfogtuk!"
Daniel: "Remek. És nem gondolja, hogy itt kéne megakadályoznunk a mészárlást? Hadd kérdezzek valamit, ha nem megyünk és a Goa'uld mégis támad, hogy érzi majd magát?"
(Jack az ablak felé fordul és a Csillagkaput nézve hallgatja tovább a többieket)
Carter: "Egyáltalán, hogy állíthatnánk meg négyen egy Goa'uld támadást?"
Daniel: "Mindenesetre most jobbak az esélyeink, mint amikor majd ideér az egész sereg. Higgyék el én láttam."
Teal'c: "Ha ezek a koordináták nem szerepelnek az abydosi kartusokon akkor a goa'uldok nem várnak minket. Egy rajtacsapásszerű támadás kell."
O'Neill: "Rajtaütésszerű Teal'c, rajtaütésszerű és hülyén érezném magam."
Carter: "Uram?"
O'Neill: "Csak Danielnek válaszoltam. Ha maradunk és ők mégis támadnak, hülyén fogom érezni magam.
(Mindenki vár, hogy mit is fog még mondani) Megyünk."
Teal'c: "Én is megyek."
O'Neill: "Ez nem parancs százados."
Carter: "Értem ezredes, köszönöm ... Megyek."

Újra mind a négyen az indítóteremben vannak, de most már útra készen. Sam aktiválja a csillagkaput, a hangszóróból rögtön felhangzik a riadó az azonosítatlan csillagkapu megnyitás miatt. Jack parancsnoki kódjával lezárják az ajtókat. A riadóztatott egységek a lezárt ajtók miatt nem tudják megközelíteni a csillagkaput. Ezalatt az SG-1 átküld egy szondát a kapun, az érkezési helyen túl sötét van, csak infravörös érzékelővel tudják felmérni a terepet. Látni a tárcsázót, konténerféleségeket, de a szonda nem érzékel életjeleket a közelben. A katonáknak eközben sikerül megnyitni az egyik lezárt folyosót, amikor Hammond tábornokkal megérkeznek a csillagkapuhoz, még épp látják az SG-1 utolsó tagját átlépni a kapun.

A Csillagkapu túloldalán egy épületbe jutottak, de nem látni se ajtót, se ablakot, csak a tárcsázót és teherkonténereket. Teal'c megjegyzi, hogy a Goa'uld építészet kedveli a rejtett ajtókat. Daniel tárcsáz és visszaküldi a szondát a Földre, miközben a többiek felnyitnak egy konténert és Goa'uld fegyvereket találnak benne. A zat pisztolyok első lövése csak megbénít, a második lövés a halálos.

Hirtelen zaj hallatszik és Teal'c kivételével mindenki a Földre zuhan, mintha a bolygó megugrott volna alattuk. Teal'c szerint azonnal vissza kell menniük, Daniel tárcsázza a Földet, de nem történik semmi, a Csillagkapu nem működik. Daniel újra tárcsáz, de megint eredménytelenül. Az egyik oldalon kinyílik a rejtekajtó és kígyóőrök jönnek a terembe. Az SG-1 tagjainak sikerül elrejtőzniük. A kígyóőrök egy tárolóhoz mennek, amiből egy gömb alakú tárgy emelkedik ki és a csillagkapuhoz repül. A kígyóőrök ezután elhagyják a termet.

O'Neill: "Mindig megborzongok a gyönyörtől, amikor ezeket a fiúkat látom."
Daniel közelebb megy a lebegő gömbhöz.
Daniel: "Teal'c, mi ez?"
Teal'c: "Ez egy nagy hatósugarú kommunikációs berendezés. Olyan, mint a televízió csak sokkal fejlettebb."
O'Neill: "Mozicsatorna van?
(Teal'chez fordul) Ki tudod nyitni az ajtót?"
Teal'c: "Most, hogy már tudom hol van, igen."

Kinyitja az ajtót és az SG-1 óvatosan felfedezőútra indul a folyosókon.

SGC - A technikus jelentést tesz Hammond tábornoknak, hogy az SG-1 ment át a kapun azzal a kóddal, amit Dr. Jackson hozott vissza. Ferretti engedélyt kap, hogy utánuk mehessen az SG-2-vel.

Hammond: "Először a szondát küldjük, ha minden rendben maguk jönnek.
Ferretti: "Igenis."
Hammond: "Hangsúlyozom, hogy hivatalosan az elsődleges feladat visszahozni a CSK-1-et a hadbíróság elé."
Ferretti: "Igenis."
Hammond: "Őrnagy, hozza vissza őket élve."
Ferretti: "Ez a tervem uram."
Technikus: "Hetes ékzár."

Hiába kódolták az ékzárakat, nem történik semmi, a csillagkapu erről az oldalról sem működik.

Az SG-1 talál egy termet benne egy szarkofággal, a terem másik oldalán egy ablakszerűség van mögött pedig az űr. Kiderül, hogy egy Goa'uld űrhajón vannak és az a lökés, mikor a földre zuhantak a hiperugrás volt.

O'Neill: "Teal'c, miért nem szóltál már előbb, hogy egy hajón vagyunk?"
Teal'c: "Nem voltam biztos benn. Soha nem láttam még ilyen űrhajót. A legtöbb egész máshogy gyorsul. És nincs rajtuk csillagkapu sem."

Hirtelen egy Jaffa jelenik meg az ajtóban és célba veszi Jacket a zat pisztollyal. A többieknek sikerül elrejtőzniük. Jack szóval tartja a Jaffát, míg a többiek felkészülnek a támadásra. A Jaffa lövései elvétik Jacket és Sam két lövést ad le a Jaffára. Teal'c közelebb jön és lead egy harmadik lövést, aminek hatására a holttest eltűnik.

O'Neill: "Szóval az első csak fáj, a második halálos és a harmadik?"
Teal'c: "Dezintegrál."
O'Neill: "Oh remek, mondd ezt nem érezted említésre méltónak?"

Sam megjegyzi, hogy a lövés úgy futott szét az ablakon, mintha üveg volna. De nem üveg hanem erőtér, mert semmilyen átlátszó anyag nem bírná ki ezt a sebességet vagy a hiperugrást. A hajó orbitális pályán keringhetett amikor megérkeztek, és azért nem tudják használni a kaput mert a hajó elindult és a kiindulási pont kódja nem érvényes.

O'Neill: "Maguk ketten próbálják meg kitalálni, hogy juthatunk haza."
Carter: "Uram, az egyetlen mód rá, ha visszafordítjuk a hajót és visszamegyünk."
Daniel: "Majd szólok a pilótának."

Teal'c sem tudná visszafordítani a hajót, mert erre nem képezték ki. Elhagyják a termet és találnak egy hangárt, tele halálsiklókkal. Most már bizonyos, hogy ez az inváziós hadsereg. Sam kiszámolja a bolygó kódja alapján, hogyha az űrhajó tízszeres fénysebességgel halad akkor egy évig is eltarthat az út a Földig.

A hangszóróból valamiféle gyűlésre hívják a hajó személyzetét. Az SG-1 is elmegy megnézni mi a helyzet. A kígyóőrök, Jaffa papok és Jaffák a csillagakpu előtt gyűlnek össze és a szarkofágot is átszállították. A gömbben megjelenik Apophis és beszédet intéz az összegyűltekhez.
Apophis: "Közeleg történelmünk legsötétebb órájának vége. Hamarosan leszámolunk ellenségeinkkel. Csatlakozom hozzátok, amint megérkezünk. De addig kövessétek fiam parancsait, mint az enyémet."

Ekkor felnyílik a szarkofág és kiszáll belőle Klorel, akinek Skaara a gazdateste. A Jaffák köszöntik Klorelt, majd megszűnik az adás és Apophis képe eltűnik. Miután a Jaffák elhagyják a termet az SG-1 megbeszéli a látottakat.

O'Neill: "Azt mondta, hogy a fia. Ez beteges."
Carter: "Elég messze esett a fájától."
Daniel: "Lehet, hogy Skaara goa'uldja Apophis fia."
O'Neill: "Köszönöm, így mindjárt megnyugtatóbb."
Daniel: "Segíteni akartam."
Teal'c "O'Neill, mi a haditervünk?"
O'Neill? "Kettéválunk. Carter, maga és Daniel C4-et aggatnak a siklókra."
Daniel: "És maguk mit csinálnak?"
O'Neill: "Kiszabadítjuk Skaarat."
Carter: "Jó ötlet ez? A hatalma ugyanakkora, mint Apophisé?"
Teal'c: "Nem tudják, hogy itt vagyunk. Nem lesz sok őr körülötte."
Carter: "Megbocsásson, de úgy veszem észre, hogy érzelmi alapon döntött."
O'Neill: "Talán. De ez a döntés stratégiailag is helyes."
Carter: "Igen?"
Daniel: "Jacknek igaza van. Talán kapcsolatba léphetünk az igazi Skaaraval. Kendra mondta, hogy ő is fölül tudott kerekedni a goa'uldján."
O'Neill: "Menjünk."
Carter: "Uram, mi a B terv?"
O'Neill: "A C4."

Sam és Daniel a hangárban robbanóanyagot erősítenek egy halálsiklóra, remélve, hogy majd láncreakciót indítanak el és az összes sikló felrobban. Klorel/Skaara az erőtér előtt áll és valamilyen szerkezetet hoz működésbe. Jack és Teal'c lelövi a kígyóőröket és elfogják Klorelt. Jack megpróbál kapcsolatba lépni Skaaraval, de Klorel nem engedi, hogy beszéljen vele, azt mondja Skaara gyenge és nem is akar beszélni Jackkel. Csak egy lehetőség marad, Jack rálő a zat pisztollyal, Klorel a földre zuhan és most már tudnak beszélni Skaaraval. De nagy fájdalmai vannak és bocsánatot kér azért, amit tenni fog, de arra már nincs ideje, hogy elmondja mi is lesz az, mert újra visszatér Klorel.

Klorel kiállt valamit Goa'uld nyelven, az ajtó kinyílik és Jaffák sietnek be. Azonnal engedjék el Klorelt. Jack Skaara segítségét kéri, akiláthatóan küzd a benne lévő Goa'ulddal. Teal'c végül elengedi Klorelt, aki feláll és rálő Jackre a zat pisztollyal, Jack a földre zuhan, de Skaara megakadályozza a Jaffákat, hogy egy második, halálos lövést is leadjanak Jackre.

Sam a csillagkapura is C4-et rak, a benne lévő naquada majd felerősíti a robbanást. Nyílik az ajtó, Sam és Daniel elrejtőznek. Klorel érkezik, mögötte a Jaffák Jacket és Teal'cet kísérik. A gömbben ismét Apophis látható. Klorel azt mondja ajándékot hozott.

Klorel: "Az áruló Teal'c és az ember aki ellenünk fordította."
O'Neill: "Üdv, apuci."
Apophis: "Csendet!"

Klorel elmondja, hogy csak ketten vannak, de nem tudja, hogyan kerültek a hajóra. Apophis ítéletet mond: Teal'cre a legfájdalmasabb Jaffa halál vár - távolítsák el a goa'uldot belőle. Jacknek pedig végig kell néznie, az ő halálát Klorel választhatja ki.

Megjelenik egy Jaffa pap, hogy végrehajtsa Apophis utasítását. Jack megpróbálja rávenni Skarat, hogy ne engedje ezt meg. Skaara elhalasztja az ítélet végrehajtását, inkább magával viszi őket a vezérlőbe. Sam és Daniel, akik egész idő alatt a csillagkapu túloldalán bújtak meg követik őket. Sam beállít egy időzítőt, így ha elfognák is őket 24 óra elteltével mindenképpen felrobbanjon a hajó.

A vezérlőben Klorel megkérdezi Jacket, hogy viszont akarja-e látni a bolygóját, a válasz természetesen igen. Klorel erre jelet ad az egyik Jaffának, aki megérint egy gömb alakú szerkezetet. Teal'c figyelmeztetni próbálja Jacket, hogy készüljön fel a lassításra, de elkésik vele, így Jack a falnál landol. Amikor feláll az ablakon át azt látja, hogy az űrhajó éppen a Szaturnusz mellett halad el.

Klorel: "Mindjárt meglátod, az otthonodat. Most utoljára, aztán te is és a bolygón mindenki elpusztul. A te fajtád soha többé nem zaklatja a Goa'uldot."

SGC - Jelentés Hammond tábornoknak, két jelforrás jelent meg a Szaturnusznál és a Föld felé tartanak, még nem azonosították őket.

Hammond: "Dr. Jacksonnak szerencséje van, nem kell másodszorra is végignéznie, ahogy a lidércálma valóra válik."

Hammond értesíti az elnököt, aki mindenkit mozgósít. A légierő műveleteit a bázisról irányítják majd.

Sam és Daniel miközben a többieket követik látják, hogy a hangárban a halálsiklók felszállásra készülnek. A vezérlőteremnél Sam egy füstbombával eltereli az őrök figyelmét, majd ártalmatlanítják őket. Egy kis akció következik :) Sam és Daniel lövöldöz, Jack és Teal'c puszta kézzel verekszik. Klorel elfogja Danielt és a kezén lévő fegyverrel (ribbon device) a földre kényszeríti.


Jack megpróbálja Skaarat jobb belátásra bírni, de hiába. Közbe kell lépnie, ha meg akarják menteni Daniel életét és Jack lelövi Klorelt.

Az ablakon kinézve látják, hogy már a Föld felé közelednek.

FOLYTATÁS A KÖVETKEZŐ RÉSZBEN!


Az epizódok leírásait Kati készítette. Kapcsolódó fórumtéma
 Fórum: Epizódok - 1. évad
 Fórum: Epizódok - 2. évad
 Fórum: Epizódok - 3. évad
 Fórum: Epizódok - 4. évad
 Fórum: Epizódok - 5. évad
 Fórum: Epizódok - 6. évad
 Fórum: Epizódok - 7. évad
 Fórum: Epizódok - 8. évad


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK