Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Henry Hayes elnök
(William Devane)




 Képek

 Faj:

Tauri

 Bolygó:

Föld

 Epizódok, melyekben szerepelt:

7x20 Inauguration (Beiktatás) (Első felbukkanás)
7x21 Lost City I. (Az elveszett város I.)
7x22 Lost City II. (Az elveszett város II.)

 Sorozatbeli szerepe:

7x20 Inauguration (Beiktatás) című epizódban az USA új elnöke lett. Stan, a vezérkari főnök már rögtön az első napján problémák sokaságával özönlötte el. Az elnök szobájában viszont egy fontosabb dolog várt rá, Francis Maynard tábornok beavatta az elnököt a Csillagkapu Programba. Eleinte tréfának vélte, hogy a légierő már 7 éve csapatokat küld idegen bolygókra, ám Francis nem viccelt. Hayes elnök nagy élvezettel olvasgatta a küldetési beszámolókat, de annyira fantasztikusnak tűnt minden a számára, hogy csak nehezen tudta elképzelni, mekkora munkát végeznek a Csillagkapu Programban résztvevő személyek. Kinsey, aki alelnök lett, azt remélte, hogy végre elérkezett az ideje és leváltathatja a CSKP vezetését és a saját, N.I.D.-s embereit teheti az élre. Ennek szükségességéről Woolsey segítségével megpróbálta meggyőzni az elnököt, ám az elnök eleinte Hammond oldalán állt. Viszont elgondolkodott Kinsey azon potnján, hogy a csillagkaput egyszer nyilvánosságra kell hozni, s ha most megtisztítja a sorokat a CSKP-n, akkor ezzel jelzi, hogy az irányítása alatt áll minden. Francis ugyan rábólintott erre az érvre, de beszámolt az elnöknek a jelen fejleményeiről, Anúbiszról, aki bármikor megtámadhatja a Földet és a CSK-1 törekvéséről, mely során megpróbálják megtalálni az Ősök elveszett városát, ahol egy Anúbisz ellen használható fegyvert remélnek találni. Ennek véghezvitele érdekében kérte meg Francis Hayes elnököt, hogy mivel előbbi sürgősebb, ezért még ne cseréljen le senkit a CSKP-n. Woolsey Kinsey fenyegető kijelentése után kételkedni kezdett abban, hogy a jó oldalt választotta e, majd személyesen megjelent a CSKP-n Hammond tábornoknál, hogy valamiféle bizonyítékot kapjon tőle Kinsey N.I.D.-s működéséről. Ezt a kislemezt letette Hayes elnök asztalára, mely után bebizonyosodott, hogy a Kinsey által a választási kampányba hozott pénz honnét származott.

7x21 Lost City I. (Az elveszett város I.) című epizódban Dr. Weirt burkoltan felkérte a Csillagkapu Parancsnokság vezetésére. Hammond tábornokot a leváltása után a Fehér Házban fogadta, majd megemlítette, hogy már kiszemelt számára egy új feladatot.

7x22 Lost City II. (Az elveszett város II.) című epizódban John P. Jumper, Maynard és Hammond tábornokokkal valamint a nemzetbiztonsági tanácsadóval és Kinseyvel együtt hallgatta a hírt, miszerint 3 Goa'uld hajó jelent meg a Föld közelében. Később telefonon keresztül értesült a Spruance nevű hadihajó kapitányától az ellenfél első lépéseiről. A tanácskozás közben hirtelen megjelenő Anúbisz hologramm fenyegetésére magabiztosan válaszolt. Miután újabb 30 hajó állt Föld körüli pályára, elengedte a tábornokokat és Kinseyt, hogy az Alfa-bázisra távozzanak, viszont közülük csak Kinsey ment a CSKP-ra. Egy a néphez szóló beszédre készült, de a Goa'uldok szisztematikusan egymás után kapcsolták le a kommunikációs hálózatokat. Az első Goa'uld tömegpusztító fegyver kapun keresztüli megérkezése után Dr. Weirrel beszélgetett telefonon. Közben elcsitította Kinseyt, s...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK