Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Dr. Janet Fraiser százados / őrnagy
(Teryl Rothery)




 Képek

Galéria: Stargate SG-1 - 1. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 2. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 3. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 4. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 5. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 6. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 7. évad

 Faj:

Tauri

 Bolygó:

Föld

 Epizódok, melyekben szerepelt:

1x04 The Broca Divide (A sötétség határán) (Első felbukkanás)
1x06 Cold Lazarus (Kristálytükör)
1x08 Brief Candle (Úgy rohan az idő)
1x11 Bloodlines (Apáról fiúra)
1x12 Fire And Water (Tűz és víz)
1x13 Hathor (Hathor)
1x14 Singularity (Szingularitás)
1x18 Tin Man (Bádogember)
2x02 In The Line Of Duty (Vadászat)
2x04 The Gamekeeper (Emlékek rabjai)
2x05 Need (Szarkofág)
2x07 Message In A Bottle (Üzenet a palackban)
2x08 Family (Családi ügy)
2x10 Bane (A nyolcadik csapás)
2x15 A Matter Of Time (Egy végtelennek tűnő pillanat)
2x16 The Fifth Race (Az ötödik faj)
2x17 Serpent's Song (Kockázatos játékok)
2x18 Holiday (Szabadnap)
2x19 One False Step (Egy rossz mozdulat)
2x20 Show And Tell (Bújócska)
2x22 Out Of Mind (Ébredések)
3x03 Fair Game (Tiszta játszma)
3x04 Legacy (Hagyaték)

További epizódok...

 Sorozatbeli szerepe:

1x04 The Broca Divide (A sötétség határán) című részben találkozhattunk legelőször a Csillagkapu Parancsnokság vezető orvosával, akiről kiderült, hogy trópusi járványos fertőzések a szakterülete. A "Fény földjén" tett látogatás során a katonák megfertőződtek egy vírussal, ami ősemberi szintre süllyesztette a betegeket. Janetnek kellett kezelni Samet, aki rávetette magát az öltözőben az ezredesre. A feltörő szexuális késztetésnek és agresszivitásnak egyedül Jack tudott hosszabb ideig ellenállni, akit kiképeztek elmebefolyás ellen, ám féltékenységében ütlegelni kezdte Danielt. Dr. Fraiser Jack saját kérésére kísérletezett rajta, amíg rá nem jött, hogy ő és Dr. Jackson miért nem lettek betegek. A Goa'uld lárva miatt immunis Teal'c hozott neki vérmintát a bolygóról. A kutatásai alapján a vírus hisztaminból táplálkozott, ám mivel ők az allergiájuk miatt antihisztamin tartalmú gyógyszereket szedtek, így náluk a hatás nem fejlődött ki. Végül mindenkinek adatott a szerből, így a betegség kiéheztetésével megmenekült a karantén alá helyezett Csillagkapu Parancsnokság és az idegen bolygó lakói.

1x06 Cold Lazarus (Kristálytükör) című részben Dr. Fraiser a P3X-562 bolygóról utólag, egyedül visszatérő Jack O'Neillt azonosította be.

1x08 Brief Candle (Úgy rohan az idő) című részben tehetetlenül kellett végignéznie, hogy az Argos bolygón a megfertőződött O'Neill ezredes napról napra öregedett. A Goa'uld Pelops szobrán levő feliratok alapján a bolygó lakói öregedéskutatás áldozatai, amivel hamar lehetett gazdatestgenerációkat vizsgálni. Később Janet a minták alapján rájött arra, hogy nanotechnológia okozza a bajt, amit azonban nem tudott befolyásolni. Jack és új barátnője azonban egy távoli séta alapján felfedezték, hogy a programozott elalvás csak bizonyos területen belül hat és hogy a kőszobor az oka mindennek.

1x11 Bloodlines (Apáról fiúra) című részben egy új szert próbált Teal'cen, mely segítségével megpróbálta lárvája nélkül életben tartani, azonban nem vált be. Ezen kívül még próbálkozott Teal'c idegrendszerének másolásával, vagy egy ezzel kapcsolatos szer kikísérletezésével, de ehhez egy olyan lárvára volt szüksége, melyen szabadon kísérletezhetett.

1x12 Fire And Water (Tűz és víz) című részben szomorúan értesült Daniel Jackson elvesztéséről. Igyekezett lelki vigaszt nyújtani a csapattársaknak. Alapos vizsgálatnak vetette alá őket, akik egyre furcsábban viselkedtek. Többször is ugyanazt a buborékoló vízoszlop képét látták a halotti tort követő napokban. Megállapította, hogy az agyuk azonos lebenyében van agyi aktivitás, ami egyértelművé tette, hogy befolyásolták őket.

1x13 Hathor (Hathor) című részben fontos szerepe volt, mivel segített Samnek a bázis többi női katonájával együtt megállítani Hathort. A Goa'uld királynő feromonos leheletével átvette az írányítást és új fészket kívánt kialakítani a Csillagkapu Parancsnokságon. Janetéket elfogatta és bezáratta. Dr. Fraiserről kiderült a Sammel folytatott beszélgetésükből, h...


Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK