Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Egeria
(Gwynyth Walsh)




 Képek

 Szimbióta neve:

Egeria

 Faj:

Tok'ra

 Bolygó:

Pangar

 Epizódok, melyekben szerepelt:

6x10 Cure (A gyógyszer) (Első felbukkanás)

 Sorozatbeli szerepe:

4x04 Crossroads (Keresztutak) című epizódban megemlítették, hogy a Goa’uld Ré 2000 évvel ezelőtt megtalálta és megölte Egeriát, a Tok’ra megalapítóját.

6x10 Cure (A gyógyszer) című epizódban a CSK-1 Pangar bolygón teljesen véletlenül talált rá a Tok'rák szülőanyjára. Egeriát korábban Ré tetette itt egy rekeszbe és a Föld alatt elzáratta. A pangariak 60 évvel ezelőtt találtak rá, és mivel a falfeliratokból tudták, hogy a Goa'uldok mindig egészségesek voltak, így, miután Egeria utódokat szült, elkezdtek kísérletezni rajta, hogy a gyógyító hatást kivonják belőle. Egeria valódi kivoltáról nem tudva évtizedeken át rendkívül rossz körülmények közt tartották. A Tok’ra királynő szándékosan örökített hibás géneket utódaiba, hogy az immunrendszer-stimuláló hatás csökkenjen és ezért a hasztalan gyógyszerért elengedjék, ám ezzel csak azt érte el, hogy a Pangar bolygó lakói függővé váltak. Egeria a halálához közeledett, mikor Kelmaa feláldozta magát érte, majd így még egy utolsó alkalommal elmondhatta, hogy mennyire boldog és mennyire büszke a Tok'rák eredményeire. A pangariaknak elárulta az ellenszerhez szükséges instrukciókat, mert több ezer élet függött ettől, majd végleg elhunyt. Holttestét a Tok'rák Pangarról elszállították.


 Mitológiai szerep:

A római mitológiában az egyik hagyomány szerint Numa Pompillus király tanácsadója, míg máshol a feleségeként szerepel. Numa halála után Aricia városa mellett egy barlangba vonult vissza. Könnyei forrásá lettek. Máshol a Carmentának szentelt liget patakjának jósoló nimfájaként említik nevét. A Vesta-szüzek ebből a patakból merítették a vizet a Vesta-templom részére.


 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK