Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Dreylock nagykövet / első miniszter
(Gillian Barber)




 Képek

 Faj:

Kelownaiak

 Bolygó:

Kelowna

 Epizódok, melyekben szerepelt:

6x07 Shadow Play (Árnyjáték) (Első felbukkanás)
7x02 Homecoming (Hazatérés)
7x14 Fallout (Végveszély)

 Sorozatbeli szerepe:

6x07 Shadow Play (Árnyjáték) című epizódban Hale parancsnokkal és Kieran professzorral érkezett a Földre, hogy tárgyalásokat kezdjen. A kelownaiak jelentős mennyiségű naquadriát ajánlottak fel haditechnológiáért cserébe, amire azért lett volna szükségük, hogy a tiraniaiak és az andariaiak ellen megvédjék magukat. Amennyiben a Föld nem lenne hajlandó ezen technológiákat megadni, a naquadria-bomba bevetésére kényszerülnének. Jelen volt Kelownán is a CSK-1-gyel zajló tágyalásokon, valamint ő is tudomást szerzett arról, hogy a tiraniai csapatok felvonultak Kelowna határánál.

7x02 Homecoming (Hazatérés) című epizód elején felvette a kapcsolatot a Földdel, hogy segítséget kérjen, mivel Kelownát megtámadta Anúbisz. Hale parancsnokkal együtt fogadta egy titkos földalatti bázisban Cartert és O'Neillt. Elmesélte, hogy megkezdődött a háború az andariakkal és tiraniaiakkal, akik számos légicsapást mértek Kelownára. Hale parancsnokkal együtt végül azt is elmondták, hogy bevetették a naquadria bombát, mely után sikerült az andariakkal és tiraniaiakkal megegyezést kötni. A csillagkapu létét viszont nem árulták még el nekik. Carter és O'Neill felajánlották a kelownaiaknak a segítségüket, ha a bolygó többi nagyhatalma is részt vesz a hadműveletben. Hale parancsnok és Dreylock nagykövet levitték az andariak és tiraniaiak békeköveteit a titkos bázisba. Dreylock nagykövet is nyugtalalnul hallgatta Teal'c ajánlatát, miszerint Anúbisztól való megmenekülséük érdekében egy másik Goa'uldban kellene megbízniuk. Carter rájött, hogy Anúbisz miért nem távozott még el, ugyanis a kelownaiak birtokában volt egy kristály, melyre el voltak mentve a korábban Kelownán uralkodó Goa'uld naquadriával folytatott kisérleteinek adatai. Dreylock nagykövet felajánlotta, hogy elmegy Carterrel a raktárba, ahol ezt a kristályt tárolták. Itt kisebb keresés után meg is találták a kristályt, ám egy jaffa csoport meglepte őket. Jonas és Daniel meglepetésszerű megjelenése a gyűrkkel viszont kimentette Dreylock nagykövetet és Carteréket a helyzetből. A csillagkapuhoz visszatérve tanúja volt Hale parancsnok árulásának, majd annak, ahogy Her'ak végzett Hale-lel. Miután a CSK-1 Baal támadását kihasználva legyőzte Anúbisz jaffáit, a Földre ment. Itt elmondta, hogy az andarik és tiraniaiak csak akkor hajlandóak a közös irányításról tárgyalni, ha Jonas lenne a kelownaiak képviselője. Miután Jonas búcsút vett a Csillagkapu Parancsnokságtól és a CSK-1-től, Jonasszal együtt visszatért Kelownára.

7x14 Fallout (Végveszély) című epizódban a Földre érkezett Vin Eremallal és Lucia Tarthusszal, az andariak és tiraniaiak követeivel, ahol meghallgatta a CSKP javaslatait a közelgő megsemmisítő robbanás elkerülésével kapcsolatosan. Állandóan vitába torkollot az összes beszélgetés, amire még rátett az is, hogy Dreylock első miniszter a fúrógépet nem hozta nyílvánosságra az andariaknak és tiraniaiaknak, pedig minden naquadriával kapcsolatos fejlesztésnél köteles lett volna erre. Dreylock első miniszter vo...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK