Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Dr. Daniel Jackson (Aszcendálódott)
(Michael Shanks)




 Képek

 Faj:

Ősök

 Epizódok, melyekben szerepelt:

5x21 Meridian (Meridián) (Első felbukkanás)
6x06 Abyss (A mélység)
6x19 The Changeling (Az átváltozás)
6x22 Full Circle (A kör bezárul)
7x04 Orpheus (Orfeusz)

 Sorozatbeli szerepe:

5x21 Meridian (Meridián) című epizódban a CSK-1 Kelownára utazott, ahol egy naquadria alapú tömegpusztító fegyver kidolgozásán dolgozott a helyi tudomány, hogy a bolygón uralkodó hidegháborúszerű állapotban nehogy alulmaradjanak ellenfeleikkel szemben. Daniel megpróbálta meggyőzni a kelownaiakat arról, hogy ez nem a megfelelő megoldás, sőt múltjukban kutatva arra is rátalált, hogy tízezer évvel ezelőtt valószínűleg egy hasonló, naquadria alapú bomba felrobbantása okozta az akkori civilizáció pusztulását. A kelownaiak nem hallgattak rá, mivel nem volt jobb ötletük az ellenfeleik ellen való védekezésre. Daniel, Tomis és Jonas tanúi voltak annak a naquadriával végzett kísérletnek, mely során elvesztették a tudósok az irányítást. Hatalmas mennyiségű sugárzás keletkezett és óriási robbanás fenyegetett. Daniel viszont átugrott a védőablakon és két kezével kivette a naquadriamagot, ezzel elhárítva a kelownaiak megsemmisülését. Akciója során halálos mennyiségű sugárzásnak volt kitéve, ami miatt teste szépen lassan elbomlani kezdett. A kelownaiak szabotázsnak minősítették Daniel tettét és ráfogták a saját tudósaik sugárhalálát is. Daniel a Földön végül halálához közel került, de ekkor egyszercsak megjelent előtte Oma Desala (ld. 3x21 Crystal Skull (A kristálykoponya) ). Oma arra szólította fel Danielt, hogy folytassa a Kheben megkezdett utat. Közben Jacob megérkezett a Tok'ráktól és a Goa'uld gyógyító kézieszközzel megpróbálta meggyógyítani. Daniel viszont az új út mellett döntött és Jacket arra kérte, hogy Jacoböt szólítsa fel, hogy hagyja abba a gyógyítási folyamatot. Jacob így is tett, Daniel pedig távozott az Oma által megnyitott fehéren fénylő kapun. A Csillagkapu Parancsnokságon Daniel teste átalakult egy fénylénnyé, mely szépen lassan az orvosi szoba plafonjáig felszállt, majd eltűnt.

6x06 Abyss (A mélység) című részben megjelent Baal erődjében, hogy segítsen O’Neillnak aszcendálódni. Daniel ezt az egy kiutat látta csak Jack számára, de Jack nem volt hajlandó megnyitni az elméjét. O'Neill azt kérte tőle, hogy tegyen valamit, amire képes, de Daniel azt válaszolta, hogy ugyan képes rá, de tudja, hogy nem teheti. Végül meghozta Jacknek a hírt a Földről, miszerint Carter, Jonas és Teal'c megtalálták, valamint egy kiszabadulási lehetőséget nyújtanak számára.

6x19 The Changeling (Az átváltozás) című részben Teal'c ágya mellett jelent meg. Teal'c álmában orvosként is megjelent a felemelkedett Daniel Jackson, ezt az sugallta, hogy az utolsó beszélgetésükkor ő szólította egyedül Teal'cnek Teal'c tűzoltós álmában és kitartásra szólította fel.

6x22 Full Circle (A kör bezárul) című részben Daniel Jackson Abydoson megtudta, hogy a Goa’uld Anúbisz támadással fenyegeti, mert Ré szemét keresi. A támogatásról biztosította a vezetőket és Skaarát, majd a Csillagkapu Parancsnokságba ment. Megjelent O’Neill ezredes előtt, ahol tömören és sietősen beszámolt a fejleményekről. Legközelebb akkor jelent meg, amikor Jackék a titkos kamra bejáratát kerest...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK