Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Oma Desala
(Mel Harris)




 Képek

 Faj:

Ősök

 Epizódok, melyekben szerepelt:

5x21 Meridian (Meridián) (Első felbukkanás)
8x18 Threads (Elvarratlan szálak)

 Sorozatbeli szerepe:

5x21 Meridian (Meridián) című epizódban Daniel Kelownán halálos mennyiségű sugárzásnak volt kitéve. A Földön a teste szépen lassan elkezdett bomladozni, majd közel került a halálának pillanatához, mikor egyszercsak megjelent előtte Oma Desala (ld. 3x21 Crystal Skull (A kristálykoponya) ). Oma arra szólította fel Danielt, hogy folytassa a Kheben megkezdett utat. A khebi szerzeteshez hasonló, okos mondatokkal megvilágította Daniel elméjét. Daniel az új út mellett döntött. Oma ekkor fénylénnyé alakult, majd kitöltötte a kapu üres terét, melyen keresztül Daniel távozott a létezés egy magasabb szintjére.

6x06 Abyss (A mélység) című epizódban nem szerepelt, de Jack és Daniel beszélgetésekor Baal börtönöbén többször elhangzott a neve. A tudós Oma Desalához hasonló tanító szeretett volna lenni Jack számára, de az ezredes visszautasította az aszcendálódásba való kiutat.

6x22 Full Circle (A kör bezárul) című epizódban láthatatlanul figyelte az abydosi csata alakulását és segített Skaarának aszcendálódni. Daniel és Anúbisz párbaját is figyelemmel kísérte és a tudóst eltüntetve megakadályozta, hogy beavatkozzon Daniel nem megengedett módon. Miután Abydos megsemmisült és a CSK-1 visszatért, akkor derült ki, hogy az összes lakó aszcendálódott Omának köszönhetően.

7x01 Fallen (A bukott angyal) című epizódban csak említés szintjén szerepelt. Daniel kérdezte magától, hogy miért felejtette el vele Oma Desala minden emlékét.

8x18 Threads (Elvarratlan szálak) című epizódban Danielnek újból megadta a választás lehetőségét élet és halál között. A magasabb létsíkok egyikén pincérnőként dolgozott, ahol szomorúan figyelte, hogyan veri át Anúbisz Danielt. Amikor néha kettesben maradtak, akkor beszélt neki az Ősök szabályairól. Végül kénytelen volt felfedni, hogy ő segített annó Anúbisznak felemelkednie Kheben és az a büntetése, hogy nem avatkozhat bele a félig-meddig felemelkedett Goa'uld tetteibe. Beszélgetésükből kiderült, hogy az abydosi csatánál (ld. 6x22 Full Circle (A kör bezárul) ) is ő választotta szét Danielt és Anúbiszt. Amikor kiderült, hogy ellenfele az egész galaxis kiírtását tervezi, akkor végül megszegte az esküjét és egy idők végezetéig tartó párbajba kezdett Anúbisszal.


 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK