Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Dr. Rodney McKay
(David Hewlett)




 Képek

Galéria: Stargate Atlantis - 1. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 5. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 6. évad

 Faj:

Tauri

 Bolygó:

Föld

 Epizódok, melyekben szerepelt:

5x14 48 Hours (48 óra) (Első felbukkanás)
6x01 Redemption I. (Megváltás I.)
6x02 Redemption II. (Megváltás II.)
A1x01 Rising I. (Felemelkedés I.)
A1x02 Rising II. (Felemelkedés II.)
A1x03 Hide And Seek (Bújócska)
A1x04 Thirty Eight Minutes (38 perc)
A1x05 Suspicion (Gyanú)
A1x06 Childhood's End (A gyermekkor vége)
A1x07 Poisoning The Well (Megmérgezett kút)
A1x08 Underground (A felszín alatt)
A1x09 Home (Hazatérés)
A1x10 The Storm (A vihar)
A1x11 The Eye (A szem)
A1x12 The Defiant One (A dacos)
A1x13 Hot Zone (Veszélyes zóna)
A1x14 Sanctuary (Menedék)
A1x15 Before I Sleep (Mielőtt elaludnék)
A1x16 The Brotherhood (A testvériség)
A1x17 Letters From Pegasus (Levelek a Pegazusból)
A1x18 The Gift (A képesség)
A1x19 The Siege I. (Az ostrom I.)
A1x20 The Siege II. (Az ostrom II.)

További epizódok...

 Sorozatbeli szerepe:

5x14 48 Hours (48 óra) című részben Simmons ezredes kíséretében érkezett a Csillagkapu Parancsnokságba, hogy segítsen a féregjárat összeomlása miatt a kapu memóriájában tárolt Teal’c megmentésére. Tudása megközelítette Samét, de a férfit Sam eleve megmenthetetlennek tartotta. Végül Hammond tábornok elintézte, hogy Szibériába helyezzék a katonaság szolgálatában álló civil tudóst.

6x01 Redemption I. (Megváltás I.) című epizódban újra feltűnt, mikor probléma akadt a csillagkapuval. Itt megismerkedett Jonasszal, akivel együtt az X302 naquadria alapú hipertérablak-nyítóján problémáztak. Véleménye szerint elég valószínű lett volna az az eset, miszerint a hipertérből egyszercsak kipottyantak volna az univerzum egyik ismeretlen sarkában, ahol nem lett volna elég üzemanyaguk a visszatérésre.

6x02 Redemption II. (Megváltás II.) című epizódban Egy megoldást dolgozott ki, a kapu bezárására, mely szerint elektromágneses pulzussal próbálta visszataszítani Anúbisz jeleit. A kísérlet sikertelen volt és az írisz bezárásakor Sam is megsérült, ami megijesztette a tudóst. A kísérlet miatt a kapu felrobbanásáig hátramaradó idő megfeleződött. Samnek elmesélte az írányítóteremben érzett félelmét és irígységét, közben pedig picit megpróbált bevágódni nála, ami kevés sikerrel járt. Elmesélte, hogy kiskorában zongorista akart lenni, a zene volt számára a menedékhely. Sammel együtt tovább törte a fejét egy megoldáson, ami megmenthetné a Földet. Jonas ötletét felhasználva végül a kaput kivitték a Cheyenne-hegységből és az X302-re rögzítették. A repülés során problémák léptek fel, nem tudták elegendő messzire elvinni a kaput és az üzemanyag is elfogyott. McKay azt javasolta, hogy O'Neill egy zuhanást hajtson végre az X302-vel, hogy így valamelyest az óceán mélyében robbanjon csak a kapu, ezzel a robbanást fékezve. Végül O'Neill ötletét követve Carter és McKay egy rövid programot írtak, mellyel egy instabil hipertérablakon is képes lett átmenni az X302, s így egy másodperc alatt 3 millió mérföldnyire került a Földtől. Az epizód végére McKay és Sam kicsit közelebb kerültek egymáshoz, mint korábban voltak, Samtől egy puszit is kapott.

8x20 Moebius II. (Moebius II.) című epizódban a puddler jumper üzembehelyezésében vett részt a Csillagkapu Parancsnokságon, amelyet megint Gateship-1-nek nevezett el.

A1x01 Rising I. (Felemelkedés I.) című epizódban az Ős eszközöket akarta ötvözni a földi technológiákkal, ám ez nem sikerült neki. Éppen ezért Carsont akarta rávenni, hogy üljön bele az Ős vezérlőszékbe és új információkat szerezzen, de a doktor hevesen ellenkezett, majd elviharzott. Ennek a szemtanúja lett Dr. Weir, akinek elemsélte, hogy milyen kevés ember tudja ezt a tárgyat vezérelni és hogy még csak meg sem próbálta komolyan a barátja. Weir a székkel kapcsolatos érzéseiről beszélt illetve ráérzett, hogy McKayt mennyire bántja, hogy ő nem Ős-génhordozó. A férfi ugyanis már kétszer kipróbálta a széket, de nem történt semmi. Később Daniel Jackson magával...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK