Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Dr. William Seymour Lee
(Bill Dow)




 Képek

 Faj:

Tauri

 Bolygó:

Föld

 Epizódok, melyekben szerepelt:

4x19 Prodigy (Őstehetség) (Első felbukkanás)
6x15 Paradise Lost (Elveszett Paradicsom)
7x11 Evolution I. (Evolúció I.)
7x12 Evolution II. (Evolúció II.)
7x17 Heroes I. (Hősök I.)
7x19 Resurrection (Feltámadás)
8x04 Zero Hour (Zéró óra)
8x06 Avatar (Avatar)
9x01 Avalon I. (Avalon I.)
9x02 Avalon II. (Avalon II.)
9x03 Origin (Származás)
9x04 The Ties That Bind (Kötelék)
9x10 The Fourth Horseman I. (A negyedik lovas I.)
9x13 Ripple Effect (Hullámhatás)
9x17 The Scourge (A csapás)
9x18 Arthur's Mantle (Arthur leple)
A2x13 Critical Mass (Kritikus tömeg)

 Sorozatbeli szerepe:

4x19 Prodigy (Őstehetség) című epizódban egy tudós szerepét játszotta.

6x15 Paradise Lost (Elveszett Paradicsom) című epizódban Carternek segített az idegen transzportációs berendezés vizsgálatában.

7x11 Evolution I. (Evolúció I.) című részben Dr. Leet Daniellel együtt Dél-Hondurasba küldte Hammond tábornok, hogy megtalálják Nick Ballard leírása alapján Telchak templomában az Ősök gyógyító szerkezetét. A tudós nem igazán rajongott ezért a kis kiruccanásért és nem tetszett neki, hogy a helyiek mennyire pénzsóvárak. A lehetséges helyszínre kiérve Dr. Jacksonnal a templom lehetséges helyéről beszéltek, miszerint a tárgy vonzza a vizet és így elképzelhető, hogy a folyó forrásánál lesz. Dr. Lee meg is lelte hamar, amikor sikerült bezuhannia a romba. A kamra szűk folyosói és alacsony mennyezete nem igazán nyűgözte le, ahogyan az sem, amikor Daniel közölte, hogy nincs semmilyen felirat a falakon. Dr. Jackson azonban megtalálta az eszközt, ami azonban egy halálos csapdát is beindított. A terem megtelt vízzel, de még éppen időben sikerült kiúszniuk. Kint azonban elkapták őket Rafael emberei, akik a szemüket bekötve elhuroclták őket. Dr. Lee elbotlott és ekkor Rogelio megpróbált elszökni. Daniellel együtt egy kunyhóba vitték őket, hogy váltságdíjat kérjenek értük.

7x12 Evolution II. (Evolúció II.) című epizódban Daniel kínzása után őt vitték Rafael emberei vezérük elé, hogy elmesélje neki, mit tud a régészeti tárgyi leletről. Dr. Lee nem bírta tovább a szomjazást, éhezést és kínzást, ezért mindent elmondott, amit tudott. Később, mikor Chalo túl sok időt töltött Telchak készüléke mellett és újra életre kelve vakon lőtt mindenfelé, kihasználta Daniellel az óvatlan pillanatot és megszökött. A sok éhezés és szomjazás miatt viszont alig volt ereje futni, ezért Daniel útközben elrejtette. O'Neillal, Daniellel és Burke-kel együtt visszament a csoport támaszpontjára, ahol kikapcsolták Telchak készülékét, majd a légimentőkre vártak.

7x17 Heroes I. (Hősök I.) című epizódban Bregmannek bemutatott egy új anyagból készült védőlemezt, mely védelmet nyújt a botfegyverek lövései ellen. Bregman felajánlotta, hogy látványosabb lenne, ha Bregmanen végeznék el a kísérletet, de Dr. Lee visszautasította a kérést. Dr. Lee kijelentette, hogy nincs semmi ok aggodalomra, hisz gyakran kísérleteznek, ám kicsit sokkolva vette tudomásul, hogy Siler nem úszta meg sérülés nélkül a botfegyverlövést.

7x19 Resurrection (Feltámadás) című epizódban az N.I.D. titkos raktárépületébe ment, hogy a bombát Teal'c segítségével leállítsa. Megpróbálta manipulálni a bomba óráját, de csak felgyorsította a számlálót. Végül Anna egyik képe alapján sikerült leállítaniuk a bombát.

9x01 Avalon I. (Avalon I.) című epizódban kiderült, hogy a külső veszélyek elmúltával ő is az 51-es körzet egy vezető kutatómunkájára pályázott, de azt végül Dr. Samantha Carter kapta meg és egy kicsit neheztelt is rá. Dr. Lee tehát maradt a békés Csillagkapu Parancsnokságon. Később segédk...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK