Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Rak'nor
(Obi Ndefo)




 Képek

 Faj:

Chulakiak
Jaffa

 Bolygó:

Chulak

 Epizódok, melyekben szerepelt:

4x14 The Serpent's Venom (A kígyó mérge) (Első felbukkanás)
5x18 The Warrior (A harcos)
6x09 Allegiance (Szövetség)
7x04 Orpheus (Orfeusz)
9x01 Avalon I. (Avalon I.)
9x02 Avalon II. (Avalon II.)

 Sorozatbeli szerepe:

4x14 The Serpent's Venom (A kígyó mérge) című epizódban Rak'nor Ma'karral együtt fogadta Teal'cet Chulakon. Az egész egy csapda volt Teal'c elfogására, amiben közreműködött. Miután ez sikeresen megtörtént, elvitte Terokhoz. Szemmel követte, ahogy Terok Teal'cet kínozta és ahogy Teal'c nem volt hajlandó beismerni, hogy a Goa'uldok istenek. Nem értette meg Teal'cet először. Vizet ajánlott fel neki, ami közben apjáról és saját múltjáról mesélt. Apja Delnor, akinek kivégzését Apófisz korábban Első Jaffájának, Teal'cnek adta ki parancsul, de Teal'c nem ölte meg. Mikor Teal'c Apófisz ellen fordult, Delnor ezt jelnek vélte. Támogatta Teal'cet és az istenek ellen szólalt fel. Delnor levette Rak'nor fejéről Apófisz jelét – Ebből megtudhattuk, hogy Rak'nor korábban Apófisz Jaffája volt. Ezutánazt hírdette, hogy minden Jaffa szabad lesz. Bra'tacot követte a többi Jaffával együtt, aki azt mondta, hogy amit Teal'c tett, az egy Jaffa ellenálláshoz fog vezetni. Delnor viszont meghalt, Apófisz kiírtotta Rak'nor teljes családját. Időközben Rak'nor Hórusz szolgálatába állt. Teal'cet Apófisznak akarta adni Hórusz ajándékként. Teroknak fel kellet hozni Teal'cet a kínzóhelyiségből. Itt még egyszer felajánlotta Terok, hogy ha megtér és azt vallja, hogy a Goa'uldok istenek, akkor meg fogja menteni lelkét, de Teal'c nem így tett. Terok ezután meg akarta ölni Teal'cet kézifegyverével, de Rak'nor – akit Teal'c végül sikeresen meggyőzött arról, hogy a Goa'uldok hamis istenek – a Goa'uld kínzóbottal meggátolta ebben. Ezután Teal'c helyett Terokot küldték át Apófiszhoz, amit utóbbi nem vett jó néven. Rak'nor a két rendszerúr csatája közben egy halálsiklóval kimenekült Teal'ckel együtt Hórusz hajójáról. Mikor Selmak megkérdezte, hogy melyik istent szolgálja, a Tok'rák jelszavával válaszolt, egyik istennek sem.

5x18 The Warrior (A harcos) című epizódban K'tano követője. Rak'nor fogadta a CSK-1-t és Bra'tacot, mikor együtt megérkeztek Kel'marra. Körbevezette őket a Jaffa bázison, majd Carter P-90-s demonstrációjánál előlépett, mint K'tano Jaffáinak legjobb botfegyverlövésze. Vakon bízott K'tanoban, de K'tano halálakor ő is Teal'c mellett szólalt fel.

6x09 Allegiance (Szövetség) című epizódban az alfa bázison tartózkodott a többi lázadó jaffával. Eleinte nem tudott kibékülni a Tok'rákkal, fegyvert is fogot rájuk, de hamar belátta, hogy egy a céluk, ezért az ellenségeskedésnek nincs helye. Az erdő átfésülése során Sammel és Selmakkal együtt indult az ellenség keresésére. A táborba visszatérve Teal'ckel fülelt az ellenség után, majd Malekot biztosította arról, hogy a Jaffák a Tok'rák mellett fognak harcolni, és ha kell, mellettük is fognak meghalni.

7x04 Orpheus (Orfeusz) című epizódban Daniel látomása szerint Bra'tac és Rya'c nagy bajban voltak, ezért Teal'c javasolta Hammond tábornoknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot Rak'norral. Rak'nor rögtön ráismert Daniel leírásából a bolygóra, melynek neve Erebus. Információi szerint Erebus nemrég Baal uralma alá került...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK