Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Skaara
(Alexis Cruz)




 Képek

 Faj:

Abydosiak
Ősök

 Bolygó:

Abydos

 Kapcsolódó jármű:

Skaara hajója

 Epizódok, melyekben szerepelt:

Stargate (Csillagkapu) (Első felbukkanás)
1x01 Children Of The Gods (Istenek gyermekei)
1x21 Within The Serpent's Grasp (A kígyó szorításában)
2x01 The Serpent's Lair (Kígyófészek)
3x15 Pretense (Színlelés)
6x22 Full Circle (A kör bezárul)

 Sorozatbeli szerepe:

A Csillagkapu filmben Skaara – Kasuf fia – egy fiatal és idealista fiú volt, aki egy kis banda vezetőjeként kiszabadította a csapatot és segített Ré legyőzésében.

1x01 Children Of The Gods (Istenek gyermekei) című részben Apófisz elrabolta Abydosról Skaarát Sha’reval együtt és Chulakra vitte. Ott az udvatartásába tartozó Goa’uld gazdatestnek választotta ki és egyesítette egy Goa’ulddal. Apófisszal együtt elhagyta Chulakot.

1x09 Thor's Hammer (Thor pörölye) című epizódban csak elhangzott a neve, amikor arról beszéltek, hogy Sha’reval együtt őt is megmenthetnék a Goa’uld befolyástól. Ez az esély viszont elúszott, amikor Teal’c megmentése miatt kénytelenek voltak az Asgard parazitaölő-kaput, Thor pörölyét kívülről szétlőniük Mjollnir csarnokában.

1x21 Within The Serpent's Grasp (A kígyó szorításában) című részben a CSK-1 az alternatív valóságbeli üzenet révén Skaarával egy Föld felé tartó Goa’uld anyahajó fedélzetén találkozott. Itt ismerhettük meg Klorel nevét, aki Apófisz sarja. Vele egy kommunikációs berendezés segítségével beszélt egy gyűlés keretében. Jackék fogságba akarták ejteni, mert azt hitték, hogy csak az ő hajója indult a Föld ellen. A peltak teremben sikerült is elkapni, ahol rövid időre sikerült Klorelt elnyomnia Skaarának. Jacktől elnézést kért, amit a démon nevében művelt. Az ezredes biztosította szeretetéről és ellenállásra szólította fel. A Jaffák azonban rájuk törték az ajtót. O’Neill kénytelen volt lelőni, hogy megvédje Danielt tőle, amikor a kézifegyverrel megpróbálta megölni a hajdani sógorát.

2x01 The Serpent's Lair (Kígyófészek) című részben a szolgái felélesztették egy Goa’uld szarkofág segítségével és folytatta a hadjáratot. Skaara harcolt a parazitával az írányításért. Klorel Apófisznak is beszámolt a gazdatest erejéről, mikor átment a teleportgyűrűk segítségével. Skaara a barátai láttán annyira megerősödött, hogy Klorel felett az írányítást visszavéve nem akarta bekapcsolni a Földről kilőtt rakétákkal szemben a pajzsokat. Az utolsó pillanatban azonban Klorel mégis erősebbnek bizonyult és bekapcsolta. A két hajó összeütközése és felrobbantása előtt elmenekült Apófisszal a fedélzeten lévő csillagkapuval, amit a 2x08 Family (Családi ügy) című részben említettek meg.

3x15 Pretense (Színlelés) című részben Skaara / Klorel lezuhant Tollanara, ahol szabályos tárgyalással döntöttek gazdatestének sorsáról, hogy Skaara vagy Klorel kapjon teljhatalmat. Klorelt Zipacna képviselte, Skaarat a CSK-1, de végül Lya úgy határozott, hogy különválasztják őket. Skaaraból kettő Tok'ra eltávolította a Goa'uldot.

6x22 Full Circle (A kör bezárul) című részben segített a vezetők utasítására az embereket elmenekíteni Abydoson, mert a Goa’uld Anúbisz megtámadta a bolygóját. Skaara házasodni készült, amire meghívta a Földről érkező társait. Daniel felhívására a CSK-1 megérkezett a piramisba, ahol Skaara megmutatta azt a termet, ahol a Ré szemét tartalmazó rejtett kamra bejáratát sejtették. Ezt sikerült is me...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK