Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Zipacna
(Kevin Durand)




 Képek

 Szimbióta neve:

Zipacna

 Faj:

Goa'uld

 Kapcsolódó jármű:

Zipacna alkeshe
Zipacna flottája

 Epizódok, melyekben szerepelt:

3x15 Pretense (Színlelés) (Első felbukkanás)
5x15 Summit (A csúcstalálkozó)
5x16 Last Stand (A végső mentsvár)

 Sorozatbeli szerepe:

3x15 Pretense (Színlelés) című részben ő képviselte a Goa'uld Klorel érdekeit a Tollanán rendezett tárgyaláson. A tollakat viselő indiánruhájú Goa’uld számos érvet sorakoztatott fel a saját érdekeinek megfelelően, de ezzel nem nyerte meg teljesen a Nox Lya szavazatát. Az emberek primitívségéről való nézetei felzaklatták Jackéket, akik arra gyanakodtak, hogy csak az időt húzza. Ez így is történt. Hatak hajó érkezett Tollanához azzal az ürüggyel, hogy Zipacnát elviszi. Jaffái a tárgyalást kihasználva körbejárták a várost és megjelölték az ionágyúkat egy kivételével, amit Teal’c ébersége miatt Lya elrejtett. Így Zipacna hiába próbálta megsemmisíteni a Tollanokat, hisz ez az egyetlen ágyú is elég volt hajójának megsemisítéséhez. Teal’c ugyan megszorongatta a nyakát a tágyalóban, de az ionágyúk elleni támadások közben sikerült elmenekülnie a csillagkapun keresztül.

5x15 Summit (A csúcstalálkozó) című epizódban Anúbisz szolgálatában a hajójára hívta Ozíriszt, ahol némi incselkedés után arra kérte, hogy képviselje Anúbiszt a Goa'uld rendszerurak gyűlésén a Hassara-rendszerben. Beszámolt neki arról is, hogy Anúbisz hatásos vallatómódszereinek köszönhetően megtudta egy elfogott kémtől, hogy a Revannán egy titkos Tok’ra bázis van, ahol új fegyvert kísérleteztek ki. Ennek megszerzése érdekében az al-kesh bombázóhajókkal támadást indított Revannán és súlyos csapást mért a Tok'rákra.

5x16 Last Stand (A végső mentsvár) című epizódban a Jaffái felkutatták Revannát, ahol egy törölt memóriájú Tok’ra számítógépet és pár Tauri fegyverekkel megölt Jaffát leltek. Elkezdődött a hajtóvadászat utánuk, hogy megtalálják a Tok'rák titkos szimbiontaölő fegyverét, de nem jártak sikerrel. Ezen annyira felháborodott, hogy az Első Jaffáját életének megfosztásával fenyegette meg. Mikor szóltak neki, hogy egy álcázott teherhajó érkezett a hipertérből, kiküldette a siklókat, melyek bemérték Jacobékat a légkörbe lépéskor és kilőtték őket.

6x06 Abyss (A mélység) című epizódban megemlítették, hogy a Tok’ra Kanan a múltkori küldetésén Ziapcna egyik hajójának fedélzeti tisztje volt.


 Mitológiai szerep:

Zipacna apja Gupuk Cakix volt, aki egy óriás volt a maja mitológiában. Gupuk Cakix a Napnak és Holdnak adta ki magát és végül rossz vége lett, mert az istenek megbüntették ezért. Zipacna anyja Chimalmat, míg testvérét Carrakannak hívják.


 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK