Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Robert Kinsey szenátor / alelnök
(Ronny Cox)




 Képek

 Faj:

Tauri

 Bolygó:

Föld

 Epizódok, melyekben szerepelt:

1x20 Politics (Politika) (Első felbukkanás)
4x15 Chain Reaction (Láncreakció)
5x10 2001 (2001)
6x14 Smoke And Mirrors (Hatalmi harc)
6x17 Disclosure (Beismerés)
7x17 Heroes I. (Hősök I.)
7x20 Inauguration (Beiktatás)
7x21 Lost City I. (Az elveszett város I.)
7x22 Lost City II. (Az elveszett város II.)
8x14 Full Alert (Teljes készültség)

 Sorozatbeli szerepe:

1x20 Politics (Politika) című részben beszámoltak neki a csillagkapu program első évének eredményéről. Kinsey szenátor időzített bombának tartotta az egészet, aminek sokallta a 7 milliárd dolláros éves költségvetést, amit igyekezett megnyírbálni. A kaput legszívesebben lezárva látta volna, ezért utasítást adott a csillagkapu program leállítására.

4x15 Chain Reaction (Láncreakció) című epizódban Jack és Maybourne a saját házában látogatta meg. Nyilvánvalóvá vált Kinsey N.I.D.-hez fűződő kapcsolata és Hammond tábornok távozásának oka. Meggyőzték, hogy jobban jár, ha visszahelyezteti, különben a kislemez az adatokkal az újságokhoz fog kerülni. Az epizód végén bejelentette, hogy megpályázza az elnöki posztot.

5x10 2001 (2001) című részben a CSK-1 a Volianok világában először találkozott az Aschenekkel. A tárgyalások alatt Daniel és Teal’c nyomozásba kezdett, ami leendő szövetségesük politikájára rossz fényt vetített. Közben igyekeztek behatárolni az Aschenek bolygójának koordinátáit, ami nagyon úgy tűnt, hogy az a bolygó, amely meglátogatása a rejtelmes jövőbelinek tartott üzenetben meg volt tiltva (ld. 4x16 2010 (2010) ). Jack elment Washingtonba, hogy személyesen beszélje le az elnököt a tárgyalások folytatásáról a körülményekre való tekintettel. Kinsey emberei ekkor kapták el és megakadályozták ezt. "Rábeszélték" egy Kinseyvel való beszélgetésre. Kiderült, hogy a szenátor a N.I.D. révén mindenről tud. Megvizsgálták a Jack üzenetén lévő tintát, amit még egy fel nem fedezett festékkel írtak. Jack érvei nem győzték meg a lehetséges közeljövő veszélyeiről és Kinsey mindent megtett, hogy a tárgyalásokat ő írányíthassa. Ezt jó lépésnek tartotta az elnöki kampányához. Végül Sam menekülése és beszámolója miatt az Aschenekkel való szövetségkötés meghiúsult és ez keresztülhúzta a szenátor terveit, aki bosszúsan távozott a Csillagkapu Parancsnokságból.

6x14 Smoke And Mirrors (Hatalmi harc) című epizódban Kinsey szenátort nyílt utcán nagyobb embertömeg előtt meggyilkolták. A gyanó Jack O'Neillra vetődött, mert a szomszéd szálloda – ahonnan Kinseyre lőttek – kamerafelvételén egyértelműen ő volt látható, valamint később a fegyvert is megtalálták, melyet szemtanúk szerint Jack rejtett el. Kinsey valójában nem volt halott. Egy N.I.D.-n belüli titkos csoport kívánta kivégezni, ezért később a korházban újra felkeresték, de Carter és Barrett sikeresen megállították az ügynököt. Kinsey halálának színlelése tette lehetőve a belső csoport azonosítását. Kinsey végül a média előtti beszédében szólt erről a műveletről, de nem részletezte titkossága miatt, valamint megköszönte Jack O'Neill részvételét benne.

6x17 Disclosure (Beismerés) című epizódban az USA a Pentagonba hívta meg a Föld vezető államainak képviselőit, ahol Davis őrnagy beavatta őket az elmúlt hat év titkos eseményeibe és küldetéseibe, amivel felfedte a csillagkapu program titkát is. A konzultációt Kinsey szenátor arra akarta kihasználni, hogy bemocskolja Hammond tábornok tevékeny...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK