Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Harry Maybourne ezredes
(Tom McBeath)




 Képek

 Faj:

Tauri

 Bolygó:

Föld

 Kapcsolódó jármű:

Maybourne repülője
Maybourne repülője

 Epizódok, melyekben szerepelt:

1x16 Enigma (A titokzatosak) (Első felbukkanás)
2x10 Bane (A nyolcadik csapás)
2x14 Touchstone (Próbakő)
3x14 Foothold (Invázió)
3x18 Shades Of Grey (Sötét ügyek)
4x07 Watergate (Víz alatt)
4x15 Chain Reaction (Láncreakció)
5x11 Desperate Measures (Kétségbeesett lépések)
5x14 48 Hours (48 óra)
6x15 Paradise Lost (Elveszett Paradicsom)
8x13 It's Good To Be King (Királynak lenni jó)

 Sorozatbeli szerepe:

1x16 Enigma (A titokzatosak) című részben Maybourne ezredes a N.I.D. tagjaként elnöki felhatalmazással a Csillagkapu Parancsnokságba ment. Magával akarta vinni az elfogott Tollanokat, hogy megszerezzék a falakon való áthatolás képességét. Mivel Daniel civilként nem volt felelősségre vonható, ezért ő segített Omocnak kapcsolatba lépni a Noxokkal. Maybourne az indítócsarnokban tűzparancsot adott, de a Nox hölgy, Lya láthatatlanná tette a Tollanokat és a fegyvereket.

2x01 The Serpent's Lair (Kígyófészek) című részben csak megemlítette a nevét Samuels, mint az Area-51-ben a rakétákkal folytatott kísérlet vezetőjét.

2x02 In The Line Of Duty (Vadászat) című részben is csak említés szintjén szerepelt, amikor a Goa’ulddá vált Sam sorsáról beszélgettek. Jack ellenezte, hogy tanulmányozni vigyék, ahogyan hajdanán Teal’cet is akarták.

2x10 Bane (A nyolcadik csapás) című részben Teal’c-t megcsípte egy földönkívüli rovar, ami fokozatosan elkezdte átalakítani a jaffát. Maybourne el akarta fogatni, hogy tanulmányozzák és felboncolhassák. Teal’c azonban meglógott. Maybourne is Teal'c keresésére indult, de Ally szerencsére megérezte rajta, hogy neki nem szabad elárulni Teal'c hollétét.

2x14 Touchstone (Próbakő) című részben a CSK-1 megtudta, hogy az N.I.D. titokban arra használja a második csillagkaput, hogy technológiákat lopjanak idegen világokból. Arról is értesültek, hogy mindezek hátterében Maybourne áll. A CSK-1 ezután felkereste Maybourne-t Nevadaban, de mindent tagadott. Elvezette őket a lezárt kapuhoz, melyről Carter megállapította, hogy hamisítvány. A valódi második kapu megtalálása után jelen volt az állandó írisz felszerelésénél.

3x09 Rules Of Engagement (A hadviselés szabályai) című részben felmerült a gondolat O’Neillban, hogy talán köze lehet a fiatal katonák harci játékához, de végül ezt a lehetőséget elvetették, amikor kiderült, hogy a srácok a Goa’uld Apófiszt szolgálják.

3x14 Foothold (Invázió) című részben Carter kénytelen volt Maybournehoz fordulni, mert véleménye szerint idegenek foglalták el a Csillagkapu Parancsnokságot és álruhában felvették társai alakját. Maybourne miután meggyőződött a nő igazáról és az idegenek leleplezésének módjáról, személyesen vezette a felszabadító ostromot.

3x18 Shades Of Grey (Sötét ügyek) című részben O’Neillnak Hammond tábornok felajánlotta a visszavonulást, mert eltulajdonított egy fegyvertelenítő eszközt a tollanoktól. Maybourne beszervezte az ezredest, hogy egy másik bolygón lévő bázis írányítója legyen. Itt az volt a feladata, hogy egy lehetséges Goa'uld támadás elhárításához szükséges technológiákat lopjon össze különböző népektől és fajoktól. Az ezredes végül leleplezte az egész csoportot, aminek tagja volt Makepeace ezredes is, Maybourne viszont megúszta.

4x07 Watergate (Víz alatt) című részben kiderült, hogy Maybourne megszökött az USA-ból a csapatai leleplezése után. A csillagkapu titkát Oroszországba vitte, ahol az oroszokkal együtt használta a...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK