Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Dr. Carolyn Lam
(Lexa Doig)




 Faj:

Tauri

 Bolygó:

Föld

 Epizódok, melyekben szerepelt:

9x02 Avalon II. (Avalon II.) (Első felbukkanás)
9x03 Origin (Származás)
9x04 The Ties That Bind (Kötelék)
9x05 The Powers That Be (Isteni hatalom)
9x08 Babylon (Babylon)
9x09 Prototype (Prototípus)
9x10 The Fourth Horseman I. (A negyedik lovas I.)
9x11 The Fourth Horseman II. (A negyedik lovas II.)
9x13 Ripple Effect (Hullámhatás)

 Sorozatbeli szerepe:

9x02 Avalon II. (Avalon II.) című epizódban Jack O'Neill kérésének megfelelően szolgálatra jelentkezett a Csillagkapu Parancsnokságon, ahol a munkája túlságosan is izgalmas volt ahhoz, hogy az apja miatt aggódjon. Landry tábornokkal elég hűvös és távolságtartó viselkedésű volt. Amikor Daniel és Vala aktiválta az Ős teleportációs szerkezetet, akkor jóformán tehetetlenül vigyázott a hátrahagyott testekre. Aggódva figyelte, amikor elkezdtek romlani az értékeik. A stressz ellen nyugtatót adott Valának, de aztán számukra érthetetlen módon a nő mégis meghalt. A karkötők miatt ez Daniel halálát is maga után vonta volna, de aztán meglepő módon mindkét betege jobban lett, de nem tértek magukhoz.

9x03 Origin (Származás) című epizódban kötelességtudóan többször jelentett az apjának Daniel és Vala pillanatnyi helyzetéről, de a munkája mellett minden személyes jellegű beszélgetésre hűvösen reagált. Daniel és Vala amikor magához tért, akkor rögtön hírt adott az eligazítóba az új információk alapján. Harridet és Sallist másodjára is máglyahalálra ítélték az Ori uralta galaxisban. Ekkor azzal párhuzamosan Daniel és Vala életjelei alapján tudta, hogy már nagy baj van. Orvosként nem tehetett semmit, de Mitchell ötlete végül megoldást hozott.

9x04 The Ties That Bind (Kötelék) című epizódban a gyengélkedőn elmondta Danielnek, hogy csak azért lett jobban, mert Vala visszatért.

9x05 The Powers That Be (Isteni hatalom) című epizódban az apja munkaebédre hívta, ahol mereven elzárkózott a személyes kapcsolatukról való társalgástól. Dr. Lam a járványügyi központban dolgozott sokáig, így amikor Vala népe lebetegedett, utána az orvoscsapatával együtt a P8X-412 bolygóra ment védőruhában, hogy a Hírnök által megfertőzött helyi lakosokon és Cameron Mitchell alezredesen segítsen. Csak találgatni tudta a gyengeséggel, magas lázzal, sokkal járó tünetekkel járó betegség gyors terjedésnek okát. Véleménye szerint az emberek egymásnak adták át, de a belső szervek leállásának üteme alapján szerinte ezt nem közönséges vírus okozta. A Hírnök volt a felelős mindenért, aki így akarta elérni a gyógyulásért cserébe az abszolút hűséget. Dr. Lam és a CSK-1 végül csalódottan és megszégyenülve távozott.

9x08 Babylon (Babylon) című epizódban kezelte a hazahozott Sodan harcost. Volnek szimbiontáját kénytelen volt eltávolítani és tretoninra átállítani.

9x09 Prototype (Prototípus) című epizódban Khalek felépülését figyelte, majd összehasonlította az Atlantiszról kapott adatokkal a fiziológiáját és megállapította, hogy a férfi nem Ős, hanem egy hok'tar jellegű átmenet. Később az aszcendométerrel az agyműködésének gyors ütemű fejlődését követte a megfigyelő helységben, ám a férfi még ott is megtámadta őt egy zattel. Dopamingátlót rendelt a férfinak, amely végül csak rövid ideig használt. Khalek szökése után Mitchell fejsebét akarta ápolni, de az alezredes Khalek után indult.


 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK