Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Rya'c
(Neil Denis)




 Képek

 Szimbióta neve:

Rya'c szimbiontája

 Faj:

Chulakiak

 Bolygó:

Chulak

 Epizódok, melyekben szerepelt:

1x11 Bloodlines (Apáról fiúra) (Első felbukkanás)
2x08 Family (Családi ügy)
6x01 Redemption I. (Megváltás I.)
6x02 Redemption II. (Megváltás II.)
7x04 Orpheus (Orfeusz)
8x09 Sacrifices (Áldozatok)

 Sorozatbeli szerepe:

1x11 Bloodlines (Apáról fiúra) című részben Rya’c nagyon lebetegedett skarlátban és emiatt akarta az anyja, hogy kitaszított létére Goa’uld lárvát ültessenek bele. Ezt sikerült is megakadályozni, de az állapota olyan rossz volt, hogy nem bírta volna ki az utat a csillagkapuig. Az apja ezért saját lárváját adta neki, aki így vállalta a halált is érte. Erre azonban nem került sor, mert a Sam és Daniel által tanulmányozási célra ellopott Goa’uld lárvát odaadták Teal’cnek és így ő is megmenekült. Rya’c végül az anyjával Chulakon maradt és várta apja visszatérését.

1x19 There But For The Grace Of God (Isteni kegyelem) című epizódban Jack O’Neill tábornok megemlítette a nevét a CSKP elleni támadást vezető Teal’cnek az alternatív valóságban, ám mivel a Jaffa már tudott a Chulakra küldött bombáról, ezért lelőtte fia gyilkosát.

2x08 Family (Családi ügy) című részben a CSK-1 Chulakon megpróbálta Teal'c fiát, Rya'cot kimenteni Apófisz kezei közül. Rya'c az első kiszabadítási akció során nem volt hajlandó apjával menni, sokkal inkább kígyógárdisták után kiáltozott. Ezután a Goa'uld kommunikációs készüléken tűnt fel Apófisz mellett, ahol apját szidta, valamint egy titkos üzenetet is átadott számára. Teal'c megfogadta az üzenetet és ki is szabadította a viszonylag őrizetlen Rya'cot. Rya'c anyjával együtt a Földre került, ahol mihamarabb meg akarta ismerni a külvilágot. Drey'auc viszont észrevette, hogy a két foga, melyet Bra'tackal való edzés során elvesztett, újra a helyén van. Dr. Fraiser kiszedte Rya'cból a két fogat, melyekben egy olyan biológiai fegyver rejlett, ami kevesebb mint egy hét alatt képes lenne eltörlni az emberiséget a Földön. Rya'c ezután különszobába került, ahol Drey'auc és Teal'c folyamatosan próbáltak fiuk agymosása ellen harcolni, sikertelenül. Végül egy elektrosokkal sikerült Rya'c elméjének megtisztítása. Drey'auckal együtt a Fény földjére távozott.

3x22 Nemesis (Nemezis) című epizódban nem szerepelt. Daniel vakbélműtéte miatt szabadidőt kapott a CSK-1, s ezt Teal'c arra használta, hogy meglátogassa fiát.

6x01 Redemption I. (Megváltás I.) című epizódban apját hibáztatta anyja halála miatt. Kevésbé örült apja feltűnésének. Az erdőben meg akarta bosszulni apja tettét, miszerint helyettük döntött a szabadság mellett, ami szerinte elérhetetlen mindaddig, míg szimbiontátktól függnek. Bra'tac megállította. Jelen volt anyja temetési szertartásán, majd a kapu lépcsőire ült. Teal'c utána akart menni, de Bra'tac előbb megállította pár szóra. Bra'tac elmondása szerint Rya'c kételkedett akarata erejében Apófisz agymosása óta, amit Teal'c nem igazán értett meg. Bra'tac burkoltan arra szólította fel Teal'cet, hogy vallja meg fiának bizalmát. Teal'c így is tett és ezután fiát átölelte. Shaq'rel megérkezésénél jelen volt és hallgatta szavait, melyben Anúbisz Föld elleni támadásáról számolt be.

6x02 Redemption II. (Megváltás II.) című epizódban Teal'ckel, Bra'tackal és Shaq'rellel együtt a Goa'uld szállítóhajó fedélze...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK