Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Bra'tac Jaffa mester
(Tony Amendola)




 Képek

Galéria: Stargate SG-1 - 1. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 2. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 3. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 5. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 6. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 7. évad
Galéria: Stargate SG-1 - 8. évad

 Faj:

Chulakiak
Jaffa

 Bolygó:

Chulak

 Epizódok, melyekben szerepelt:

1x11 Bloodlines (Apáról fiúra) (Első felbukkanás)
2x01 The Serpent's Lair (Kígyófészek)
2x08 Family (Családi ügy)
3x01 Into The Fire (Tűzön-vízen át)
3x20 Maternal Instinct (Anyai ösztön)
5x02 Threshold (Végső határ)
5x18 The Warrior (A harcos)
6x01 Redemption I. (Megváltás I.)
6x02 Redemption II. (Megváltás II.)
6x09 Allegiance (Szövetség)
6x19 The Changeling (Az átváltozás)
7x04 Orpheus (Orfeusz)
7x11 Evolution I. (Evolúció I.)
7x12 Evolution II. (Evolúció II.)
7x21 Lost City I. (Az elveszett város I.)
7x22 Lost City II. (Az elveszett város II.)
8x09 Sacrifices (Áldozatok)
8x16 Reckoning I. (Leszámolás I.)
8x17 Reckoning II. (Leszámolás II.)
8x18 Threads (Elvarratlan szálak)
9x10 The Fourth Horseman I. (A negyedik lovas I.)
9x11 The Fourth Horseman II. (A negyedik lovas II.)
9x14 Stronghold (Az erődítmény)

További epizódok...

 Sorozatbeli szerepe:

1x11 Bloodlines (Apáról fiúra) című epizódban ismerkedett meg a CSK-1 Teal’c korábbi kiképzőjével, Bra’tackal, aki hajdanán még Apófisz Első Jaffája is volt. Ő mesélte el, hogy mi történt Teal’c házával és családjával. Kiderült róla, hogy több, mint 130 éves. Jack is a saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy nagyon jó formában volt még a mester. Bra’tac segített a beültetést megakadályozni és később kimenekíteni a csapatot Chulakról, majd vállalta, hogy Rya’cot kiképzi.

2x01 The Serpent's Lair (Kígyófészek) című részben Klorel Első Jaffájaként jelen volt a Földet megtámadó Hatak hajók egyikén. A CSK-1 elfogása után Apófisz Bra'tacot bízta meg a CSK-1 kivégzésével, de ő nem így tett. Tanítványaival együtt ellátta a CSK-1-t fegyverekkel. Klorelnek szemébe mondta, hogy valójában nem isten, hanem csak egy parazita egy gyermek testében, mire Klorel a kézifegyverével elkezdte kínozni. A CSK-1 ekkor elfogta Klorelt, Bra'tac pedig Klorel hajóját Apófisz hajójának közelébe irányította, hogy Klorel hajójának felrobbanása Apófiszét is megsemmisítse. A gyűrűkkel Apófisz hajójára távozott, ahol a CSK-1-t a pajzsgenerátorokhoz vezette. Ezután a halálsiklók segítségével elmenekült a robbanó hajókról, majd az űrsiklóval a Földre került.

2x08 Family (Családi ügy) című részben a Földre érkezett a CSK-1 kódjával, hogy Teal'cet Chulakra vigye fia, Rya'c kimentésére Apófisz kezéből. Bra'tac Fro'takhoz és Drey'auchoz vezette a CSK-1-t. Itt szembesült Teal'c azzal a ténnyel, hogy időközben felbontotta Drey'auc házasságukat és Fro'takhoz szegődött. Bra'tac nem tudott erről. Részt vett Rya'c első, sikertelen, majd a második, sikeres kiszabadítási akciójában. Teal'ctől a kapu előtt búcsút vett, mikor fiával és Drey'auckal együtt a Földre távozott.

2x17 Serpent's Song (Kockázatos játékok) című részben csak említés szintjén szerepelt a neve, amikor Apófisz rendszerurak közti meggyengült hatalmi pozíciója került szóba.

3x01 Into The Fire (Tűzön-vízen át) című részben Chulakra hazatért Teal’c, ahol meglátogatta a házában Bra’tacot, akit Apófisz testőrei megvertek és egy asztalt ráborítva lassú haldoklásra ítéltek. Bra’tac támogatta Teal’c Goa’uld ellenes terveit és segített gyűlést tartani a házában. A kevés csatlakozó végül az álruhában érkező Hammond tábornoknak segített, aki a Tok’rától megtudta a Goa’uld Hathor bolygójának koordinátáit és segítséget ígért ottani csapatainak. Bra’tac egy száz éve Chulak erdőiben elrejtett siklóhoz vezette őket, amivel Teal'c és Hammond átszálltak a csillagkapun át, míg Bra’tac mester a gyalogságot vezette.

3x20 Maternal Instinct (Anyai ösztön) című részben Bra’tac és haldokló tanítványa a Csillagkapu Parancsnokságra érkezett és beszámolt arról, hogy Apófisz megtámadta Chulakot és válogatás nélkül lemészároltatta a híveinek nagyrészét. Moac meghalt a műtőben és a Jaffa mester ígéretett tett, hogy egyszer még a hamvait szétszórja Apófisz sírján. A támadás okán gondolkodva rájöttek, hogy Apófisz a Harsesis gyer...

Bővebben...

 Találtál egy hibát? Itt jelentheted!


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK