Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK
« Vissza a listához

Istenek Gyermekei: Felújított Változat
2008.04.06 - MasCot

"Nemrég láttam TV-n, és azt gondoltam, hogy ennél jobbat is tudunk csinálni." - mondta Brad Wright, az SG-1 egyik szülőatyja a GateWorld-nek. "Nem csak a vizuális effektekre gondolok, hanem az egészre. A mód, ahogy elmeséltük a történetet, a 4:3-as képerány, és a helyenként sajnos rossz forgatókönyv." [a forgatóknyv egyik írója maga Wright volt]

Az Istenek Gyermekei ott folytatta a történetet, ahol az 1994-es Csillagkapu abbamaradt, a főszerepeket Richard Dean Anderson (Jack O`Neill ezredes) és Michael Shanks (Dr. Daniel Jackson) vették át Kurt Russel-től és James Spader-től, valamint bemutatkozott Amanda Tapping (Samantha Carter százados), Christopher Judge (Teal`c), valamint Don S. Davis (George Hammond tábornok).

Azonban a nyitó duplarész nem volt mentes a hibáktól, amelyek közül az egyik legnagyobb a teljes meztelenség-jelenetet tekintik, amelyhez 1997-ben Wright tiltakozása ellenére a Showtime ragaszkodott. "Nem tartozik bele a Csillagkapuba." - mondta erről Wright. "Nem vagyok prűd, de ez egy családi sorozat. Van benne erőszak, ezt nem lehet letagadni, de ez szinte mindig egyfajta 'igaz' erőszak, nem felesleges, vagy öncélú."

A felújított változat nem csupán egy új vágás lesz, hanem a film teljes újraépítése korábban nem használt anyagokból, amelyeket még 1997-ben forgattak, valamint új vizuális effektusok is várhatók. Néhány jelenetet elhagynak a feszesebb történetvezetés érdekében, így az új Istenek Gyermekei hét perccel rövidebb lesz, mint az eredeti Showtime-, és a jelenlegi DVD-verzióban.

"Újra elővettük az eredeti forgatási anyagokat." - tette hozzá Brad Wright. "Új zenét komponáltatunk hozzá. A történetben lesznek új dolgok, de a legtöbb vizuális effektus, illetve korábban kivágott jelenet lesz. Minden feszesebb, jelentősen feszesebb... a vágási folyamat és az elvek mások, tehát a színészek teljesítményei is mások lesznek. Az egész egy új film lesz."

A filmben szerepelni fog egy új, egész jelenet, valamint egy valamivel módosult kezdőjelenet is. A kép 16:9 arányú lesz, és Joel Goldsmith, a Csillagkapuk Emmy-díjra jelölt zeneszerzője új aláfestő zenét komponál a megváltozott filmhez.

Az Istenek Gyermekei jól működött, mint a sorozat kezdőepizódja, azonban Wright jelenlegi célja az, hogy egy saját lábán is megálló filmet faragjon belőle, nem csupán az SG-1 egyik felújított epizódját.

"Tizenkét évvel később vagyunk, de érdemes megcsinálni ezt a filmet, ugyanis az Istenek Gyermekei története egy mozifilm története. Most nagyjából egy hetet töltöttünk el folyamatosan azzal, hogy újravágtuk az egészet, néhány dolgot kiszedtünk, a vizuális effektusokat sok esetben újragondoltuk, [és] kivágtunk olyan dolgokat, amelyek számomra sosem tartoztak a történethez [pl. a meztelen jelenet]."

Az "Istenek Gyermekei: Felújított Változat" 2008. végére lesz kiadható állapotban, azonban az MGM-en és Fox Home Entertainmenten múlik, hogy mikor lesz megvásárolható DVD-n. Emellett TV-n is minden bizonnyal le fogják adni: az MGM, vagy a SciFi HD-csatornáján.

« Vissza a listához


Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK