Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Kreatív Fantázia és Művészetek Egyesület


 Szerző: Naki Kategória: Abydos Gate Dátum: 2006.01.09


Örömmel jelentjük, hogy megalakult a Kreatív Fantázia és Mûvészetek Közhasznú Egyesület, melynek tagklubjaként mûködik tovább a Magyar Csillagkapu Klub!

A Kreatív Fantázia és Mûvészetek Egyesület célkitûzése az, hogy összefogja a fantasztikum irodalmának olvasóit, a filmek nézõit, a játékosokat és a mûvészeket, illetve a fantasztikus mûvészetek köré csoportosult klubokat, hogy azok egy társaságot alkotva hatékonyabban legyenek jelen a közösségi életben és megnövelje érdekképviseleti lehetõségeiket.

A klubok – jól tudjuk – baráti társaságok is egyben. Az egyesület nem a klubok fölötti szervezet, hanem csupán egy keret, mely összefogja a közös érdeklõdésû társaságokat. Jogi lehetõségeinél fogva szilárdabb alapokat nyújt a klubok szervezõdésének, pályázhat pénzekre, támogatásokra, és közhasznúságánál fogva egy év múlva már a felajánlott adók 1 százalékára is igényt tarthat. Tagjainak adhat kedvezményeket, mint amilyen a Millenáris Parkban megrendezett Átjáró Napok belépõdíj-kedvezménye, vagy nyújthat ingyenes juttatásokat. Az elsõ évben ez egy negyedévenként megjelenõ egyesületi újságot jelent, minõségi kivitelben. A tagság és a szilárd pénzügyi alapok lehetõvé tehetik azt is – mivel a kapcsolat a klubvezetõkön és a rendezvényeken keresztül közvetlen –, hogy az egyesület igény szerint más kiadványokban és juttatásokban is gondolkozhasson.

A klubok önállósága az egyesületen belül is megmarad, maguk intézik ügyeiket, postáznak, szerveznek klubtalálkozókat, vagy akár külön újságot is kiadhatnak az egyesületi mellett (amelyben viszont van helyük megjelenni). Ha kérik, ezekben az egyesületi szervezet is segíthet.

Az érdeklõdõk két belépési lehetõség között választhatnak. Lehetnek rendes tagok, akiknek éves tagdíjat kell (1 évre 2200 forint) fizetniük, amivel támogatják a klubjukat, illetve amibõl az egyesület anyagi költségeit fedezik. A rendes tagoknak járnak az egyesület által adott juttatások és kedvezmények. Mellettük létezik ún. pártoló tagság. A pártoló tagok nem fizetnek tagdíjat. Õk jelenlétükkel támogatják a magyar fantasztikus mûvészetekhez kapcsolódó klubokat, és bár kedvezmények és juttatások nem járnak nekik, részt vehetnek a munkában és hírlevélben értesítést kapnak a különbözõ eseményekrõl.

Az Egyesület ideális helyszín arra, hogy még jobban megismerjük egymás baráti társaságát, illetve értesüljünk az ország szinte összes fantasztikumhoz kapcsolódó eseményérõl, mûvészeti pályázati lehetõségeirõl, amik eddig kihasználatlanul maradtak. Az információáramlás olyan fontos momentum, amely még inkább megerõsítheti bennünk és környezetünkben is, hogy van fantasztikus közösségi élet Magyarországon.

És hogy miért érdemes rendes tagként belépni az Egyesületbe?

- A tagság minden, az Egyesület által szervezett rendezvényen kedvezményes részvételre jogosít. Évente 15-17 rendezvény lesz, így ha csak ötre vagy kíváncsi, már akkor is csak ezért megérte.

- A KreArt - MCSK évente legalább két, elsõsorban Csillagkapuval foglalkozó rendezvényt garantál.

- Évi 4 darab (negyedévente megjelenõ) egyesületi újság minõségi kivitelben, melynek terjesztési ára várhatóan kb. 690.-, ami azt jelenti, hogy a négy szám értéke együttesen 2760.-

- Egy egyesületi tagsággal egyszerre két, az Egyesületen belül mûködõ klub tagja lehetsz!

- Az Egyesület egy szekciója könyvkiadással és -terjesztéssel is kíván foglalkozni, azzal a céllal, hogy elérhetõvé váljanak a világ sci-fi/fantasy irodalmának eddig csak idegen nyelven megjelent darabjai; köztük természetesen azok is, melyek a legkedveltebb sorozatokhoz és filmekhez kötõdnek.

- A leggrandiózusabb tervek közé tartozik, hogy az Egyesület szeretne külföldi színészeket és a film- és sorozatgyártásban mûködõ egyéb szakembereket (író, producer, illusztrátor, kaszkadõr) vendégül látni.


Ha sokan döntünk úgy, hogy belépünk az Egyesületbe, akkor ezek a tervek, célok nem fantazmagóriák és elérhetetlen vágyálmok, hanem realizálódhatnak. Ugyanis, amikor a megkeresett és ( pl. anyagi) támogatásra felkért cégek látják, hogy egy erõs és sok tagot számláló, élõ, aktív és jól prosperáló szervezetrõl van szó, akkor már nem söpörnek le olyan könnyen az asztalról, és több az esélyünk a pályázatokon is arra, hogy belopjuk magunkat az elbírálók szívébe. wink.gif A pályázat pénzt jelent, a pénz pedig -bár nem boldogít- ha megfelelõ mennyiségben áll rendelkezésre, olyan távlatokat nyithat, amilyeneket náhányan láthattunk egy-két külföldi találkozón ("con"-on) jártunkban keltünkben. biggrin.gif

Tavasszal nyílik majd egy webáruház és egy ajándékbolt, ahol eredeti (= pl. az USA-ban és a briteknél forgalomban levõ) és saját gyártmányú ereklyék is kaphatók lesznek, forintért, utazási költség nélkül.

És még valami: az Egyesületet az idén jegyzik be, ez azt jelenti, hogy jövõre számíthatunk az 1%-okból származó bevételekre, pláne, ha az egyesületi tag a saját 1%-át ide utaltatja. biggrin.gif

Az éves tagsági díj tehát 2200 forint.
2006-ban a belépés és a tagdíj befizetésének határideje február 15.; a továbbiakban január 31.


Kiegészítés:
Többen is érdeklõdtetek a belépés módjáról.  A belépéshez egy belépési nyilatkozatot kell majd kitölteni, és befizetni a tagdíjat. Ez a nyilatkozat természetesen hamarosan online is elérhetõ lesz, valamint közölni tudjuk majd az Egyesület bankszámlaszámát is.
Terveink között szerepel egy ½belépési nap½ tartása is, amikor egy elõre megbeszélt helyen és idõpontban bárki kitöltheti a nyilatkozatot és befizetheti a tagdíjat. Errõl bõvebben egy picit késõbb, de még jóval a határidõ elõtt, idõben szólunk majd.


KreArt - MCSK


Az elsõ félév programterve:

Január 8. – TOLKIEN NAP
A Magyar Tolkien Társaság a XX. század egyik legnagyobb írója, az utolérhetetlen mítoszteremtõ és nyelvész életmûve elõtt tisztelegve 2006. január 8-án, J.R.R. Tolkien 114. születésnapján nagyszabású rendezvényt szervez az „Átjáró nap” programsorozat keretén belül a Millenáris Teátrum épületében reggel 9 órától este 9 óráig.

Január 22. – Írók, kiadók napja
Ezen a napon 13 órától a science-fiction és fantasy kiadásával foglalkozó magyarországi könyvkiadók, illetve íróik, mûfordítóik adnak randevút egymásnak. Eljönnek továbbá irodalmi alkotómûhelyek és a magazinok szerkesztõi is. Jelen levõ kiadók: Agave, Beholder, Cherubion, Deltavision, Fantastic-books, Galaktika, Graal, Roham, Új Galaxis, Tuan és íróik. Alkotómûhelyek: Ammerúnia, Mysterious Universe, Scriptórium

Február 19. – Star Trek találkozó
A Kreatív Fantázia és Mûvészetek Egyesület Star Trek klubjának vasárnap délutáni nagyrendezvénye a Millenáris Park fogadójában. Vetítések, elõadások, játékok a Star Trek világához kapcsolódóan.

Március 5. – II. MAGYAR KÉPREGÉNYFESZTIVÁL
A Magyar Képregénykiadók Szövetségének tagjaival és a Magyar Anime Társasággal együtt az Átjáró Fesztivál stábja és a Kreatív Fantázia és Mûvészetek Egyesület megszervezi a II. Magyar Képregényfesztivált. A helyszín a Teátrum épülete, idõpont reggel 9 órától este 9 óráig. Képregénykiállítás és vásár, bemutatkozók, nyereményjátékok, találkozók magyar grafikusokkal, szórakoztató elõadások. Díszvendégek: külföldi grafikusok.

Március 19. – MAGUS szerep játék és WoW találkozó
MAGUS szerepjáték verseny a Kalandmesterek Ezüst Rendjének szervezésében. Mellette a World of Warcraft játék rajongói találkozója, bemutatók és elõadások. Helyszín: Millenáris Park Fogadó. A játék kezdete: 10 óra. A WoW találkozó kezdete: 13 óra.

Április 2. – Csillagkapu születésnapi találkozó
A hazánkban is népszerû Stargate és Stargate Atlantis sorozatok nézõi, rajongói tartanak találkozót a Millenáris Park Fogadójában, ahol a program részeként a hazánkban még nem vetített Firefly sorozat rajongói is megjelennek majd.
Szervezõ: a Kreatív Fantázia és Mûvészetek Egyesület Csillagkapu klubja.

Április 30. – Álomfogók, álomvilágok + Kréta Magazin gyerekprogram
A magyar születésû Álomfogók regénysorozat szerepjátéka és a Harry Potter-sorozat világához kapcsolódó rajongói klubok találkozója a Millenáris Park Fogadójában. Elõadások a magyar és a kelta mitológia lényeirõl, vetítések, nyereményjátékok.

Május 14. – Anime találkozó
A Magyar Anime Társaság országos találkozója a Millenáris Park Fogadójában. Anime ajánlók, elõadások, játékok, kiállítás megszervezése.

Május 28. – Star Wars
Ha május, akkor hagyományosan Star Wars találkozó. A Kreatív Fantázia és Mûvészetek Egyesület szervezésében a Millenáris Fogadójában Star Wars rendezvény. Elõadások a SW világáról, vetítések, információk a jövõ terveirõl.


Június 9-11. – ÁTJÁRÓ FESZTIVÁL
Két és fél napos fesztivál a Millenáris Park Teátrumában, Fogadójában és külsõ terein a Kreatív Fantázia és Mûvészetek Egyesület szervezésében. A téma a film, az irodalom és a képregény. Színpadi elõadások, játékok, szórakoztató programok világhírû vendégekkel.


A változtatás jogát fenntartjuk!





Ezt a hírt már 4196 alkalommal olvasták.



 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK