Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Csillagkapus játék - SW: EEW mod


 Szerző: radu Kategória: Érdekesség Dátum: 2010.05.04


 PeachT rövid ismertetője arról, hogy a Star Wars: Empire at War játékból hogyan lehet csillagkapus témájú stratégiát varázsolni.

Radu megkért, hogy írjak egy kis beszámolót egy pc-s játékkal kapcsolatos élményeimről, amely olyan gyermeki lázba hozott, hogy tíz óra munka után is képes voltam az asztali gépemet hónom alá csapva hajnalig tartó LAN partyba menni.

Star Wars - Csillagok Háborúja. Ez az a kifejezés, ami a csillagkapu.hu-n csak a linkek között található és lehet, hogy sok olvasó zsebében kinyitja a bicskát – Ugye radu? :) Hát én nem ezek közé az emberek közé tartozom és remélem, hogy vannak itt köztetek olyanok, akik ennél a pontnál nem hagyják abba az olvasást.

 

Ha nagy ritkán megjön a kedvem valami játékhoz, mindig előjön a probléma, hogy na jó de mit? Általában mindig a régebbi játékokra esik a választás, mert ugyebár nekem munkára van a gépem, nem egy hardcore gamer pc, meg szerintem a mai játékokból hiányzik az egyediség, ami „naggyá” tette például az első Unreal Tournamentet, vagy az Age of Empirest, stb. Sajnos Stargate játék a Worlds kivételével egyelőre nincs (pedig még gamer pc-t is vennék hozzá) Ezen eszmefuttatás után leltem rá a Star Wars: Empires at War nevezetű stratégiai játékra, ami a célnak megfelelt. Igen ám, de ezt is megunja az ember egy idő után és elkezd új pályák, esetleg modok után kutatni -  és megtörtént a csoda! Találtam egy német csapat által (Stargate Modding Group) által készített modot a játékhoz, amely az 630 megás zip letöltése után egy komplett SG stratégiai játékot csinált az alap játékból. Elöljáróban annyit mondanék róla, hogy le a kalappal a készítők előtt: teljesen ingyen ilyen színvonalú munkát végeztek. Nagy cégek arcul csapása ez, hisz ők a mai napig nem voltak képesek egy hivatalos Csillagkapu játékot készíteni, noha lett volna rá igény. „Magad uram ha szolgád nincsen!”

 

 

Íme egy kis képi ízelítő:

 

 

Azt hiszem a két videó önmagáért beszél, nem is szaporítom tovább a szavakat. Természetesen vannak hibák a játékban, de szerintem nem várható el ez esetben a tökéletesség.

 

A telepítésről:

 

  • Először fel kell telepíteni a Star Wars Empire at War játékot.

  • Fel kell telepíteni az 1.5-ös patch-et.

  • A letöltött modot a kitömörítés után a Játék telepítési könyvtárába kell telepíteni.

  • A ..\jatekmappaja\GameData\ könyvtárban lesz egy .bat kiterjesztésű fájl, a mod csak az ezzel történő indítással indul el!

 

Itt megjegyezném, hogy csak az alap Star Wars játékkal megy a mod. A Forces of Corruption kiegészítővel nem! Azzal majd a Stargate: Pegasus Chronicles mod fog menni! Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet feltelepítve a kiegészítő, csak annyit hogy a bat fájlt nem módosítsátok úgy hogy a swfoc.exe szerepeljen benne.


Ezen a linken mindenki megtekintheti, hogy milyen erős számítógép kell az alapjáték futtatásához.

 

Az itt megadott adatoktól minimálisan eltérhet felfelé a mod gépigénye, mert a srácok csináltak benne egy kis grafikai motor átalakítást is, de megmondom őszintén ehhez annyira nem értek.

Remélem másoknak is ugyan akkora élményt fog majd okozni a játék mint nekünk, és hogy a készítők a Pegazus mod kiadása után (ami nemsokára elkészül) motivációjukat megtartva a Universe-höz is csinálnak majd egy ilyet.

Mindenkinek jó játékot!

PeachT

 

 





Ezt a hírt már 11417 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

A mod hivatalos oldala
Mod letöltése


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK