Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Fókuszban: Paul McGillion


 Szerző: Sokaris Kategória: Szereplők és karakterek Dátum: 2008.07.13


Rövid beszélgetés Paul McGillion-al a munka kihívásairól és karakterének jövőjéről.
Figyelem! Apróbb spoiler-ek következnek!
Esős júniusi nap van Vancouver-ben, British Columbia-ban. Ami azt illeti, egész héten esett. De ez sem áll útjában természetesen a Csillagkapu Atlantisz forgatási munkálatainak, ahol a kamerák éppen az ötödik évados „Outsiders” című epizódot veszik. Jelen pillanatban a stáb épp a nagy „faludíszlet” között forgat, ami elég sok változáson esett át az idei évre. A csapat, ezúttal Carson Beckett-tel kiegészülve, figyeli, amint néhány régi ellenség váratlanul a helyszínre érkezik.

Később a lakókocsijában Paul McGillion néhány kérdező társaságában leül, hogy Beckett ötödik évados visszatéréséről beszélgessen. Igen, a színésznek újra saját lakókocsija van, ami jelzés értékű lehet, hogy nem vendégszínésszel van dolgunk, hanem a sorozat egy fontos, állandó szereplője ül a kérdezőkkel szemben. Ami azt illeti, McGillion az Atlantisz ötödik évadában legalább öt epizód erejéig visszatér, hogy újra betöltse a harmadik évad „Sunday” című epizódjában elhunyt, ám a rajongók által nagyon kedvelt Dr. Carson Beckett szerepét. „Örülök, hogy újra itt vagyok”, mosolyog McGillion. „Én amúgy sem akartam elhagyni a sorozatot”.

Természetesen fontos megemlíteni, hogy ez a Carson Beckett nem teljesen ugyanaz a szeretett doktor, akit az első évadban megismertünk és nem csak azért, mert megviselték a kihívások, melyekkel a Pegazus galaxisban szembesült. Nem. Ez a Carson Beckett „csupán” egy klónja az eredetinek, akit Atlantisz egyik fő ellenfele, Michael hozott létre és akit a negyedik évados „The Kindred” című epizódban talált meg Sheppard csapata. Mindezek ellenére a két Beckett közötti különbség olyannyira elenyésző, hogy amikor arról kérdezik McGillion-t, hogy van-e és ha igen, milyen szintű eltérés kettejük között, ő csak nevet a kérdésen.

„Alapvetően teljesen megegyeznek. Habár azt hiszem, hogy az ötödik évadban sokkal helyesebb lett”, viccelődik McGillion. „Mivel jó ideig távol tartották az étkezőtől, még néhány kilótól is megszabadult De nem, alapvetően nincs sok különbség. Ezzel kapcsolatban van néhány elejtett megjegyzés az új évad második részében, a „The Seed”-ben. Az új Beckett-ben persze valamennyire benne van, hogy ő „csupán egy klón”, de ez mostanra már teljesen eltűnt. Az „Outsiders” a visszatérésem óta forgatott harmadik epizódom és szerintem mostanra ennek az érzésnek már nyoma sincs. Mindenki tudja, hogy ő Beckett. Nincsen semmilyen különleges szuperképességem vagy ilyesmi. Semmi extra”.

Habár ez nem feltétlenül marad így az egész évad során… Hiszen a karakter rengeteg mindenen ment át az utóbbi időszakban. McGillion is elismeri, hogy lehet, hogy lesz majd valami a karakterrel kapcsolatban, aminek majd utána kell járni.

„A legérdekesebb dolog, hogy Beckett-tel mi minden történt, amíg megtalálták és remélem, hogy az írók erre majd ki is fognak térni. Soha nem tudhatjuk, hogy mi mindenen ment keresztül, tényleg nem. Nem tudni, hogy milyen különleges dolgok birtokában lehet. Mindez ebben az epizódban nyilvánvalóvá is válik, ezért is lesz olyan jó”.

Hogy mi mindent fog még a karakter az ötödik évad során megtapasztalni, nem tudni, de McGillion láthatóan izgatott, hogy az írók milyen új utakat nyitnak meg számára a jövőben. McGillion egyébként egész végig ott van és aktívan dolgozik azokon az epizódokon, melyeknél Beckett is benne van a történetben és ezzel a helyzettel nyilvánvalóan a színész is nagyon elégedett.

„A legjobb az egészben, hogy bármely alkalommal is jövök dolgozni, az adott epizódok mindig nagy Beckett részek”, mondja a színész. Ez is, az „Outsiders” nagy Beckett epizód lesz. Legutóbb a „Whispers”-en dolgoztunk. Fantasztikus volt!

A Joseph Mallozzi által rendezett „Whispers” erősen horror-típusú epizódnak ígérkezik. Felejtsük el a rémisztő szörnyeket, mert a Csillagkapu Atlantisz ezen epizódjában valami sokkal rémisztőbbet tapasztalhatunk majd meg! Ráadásul Beckett is ott lesz a történések kellős közepén!

„Nagyszerű és egyben elég nehéz volt a „Whispers”-en dolgozni, de mindenképpen érdekes és az eddigiektől különböző epizód lesz. Csak Joe Flanigan és én vagyunk a középpontban. Ez epizód elején és végén van egy pár jelenetem David Hewlett-tal is, de az epizód során csak mi ketten szerepelünk. A történet nagy részében csak mi ketten vagyunk jelen a főbb szereplők közül, plusz négy hölgy. Nagyon szórakoztató volt a forgatás!”.

A reményei és a Beckett-el az eddig forgatott epizódokban történteken túl McGillion igyekszik nem sokat spekulálni azon, hogy mi mindent hozhat neki az évad.

„Nem tudom, mit hoz magával a jövő – az ilyen találgatásokkal nagyjából akkor fel is hagytam, amikor megölték a karakteremet”, mondja nevetve a színész. „Arra koncentrálok, hogy bejövök a forgatásra, kihozom magamból a lehető legjobbat és remélhetőleg tetszik nekik, amit csinálok. Amikor csak bejövök dolgozni, az adott epizód munkálatainál egész végig jelen vagyok, az egész forgatás alatt. Jó érzés, ha ennyire bevonják az embert”.

McGillion mindig szól a rajongóiról is és mindig igyekszik elég időt szentelni rájuk (például a legutóbbi „Save Carson Beckett” rajongói kampány során is), amiért olyan népszerűvé tették karakterét és igyekeztek kiharcolni, hogy visszatérhessen a képernyőkre. A rajongók közül sokat még mindig szeretnék elérni, hogy Beckett ismét állandó szereplő legyen az Atlantiszban.

„Hogy visszajönnék-e állandó szereplőnek?”, teszi fel önmagának a kérdést a színész. „Az attól függ. Jelenleg már annak is örülök, hogy ezen epizódok erejéig visszahívtak… hogy a jövőben hogyan lesz, az majd kiderül”.




Ezt a hírt már 2740 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

Close Up: Paul McGillion
Fórum - Carson Beckett Topic


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK