Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Fókuszban: Jewel Staite


 Szerző: Sokaris Kategória: Szereplők és karakterek Dátum: 2008.07.13


A most következő rövid összefoglalóban Jewel Staite az Atlantisz 5. évadában rá váró kihívásokról, valamint a stábról és a munkáról beszél.
Figyelem! Apróbb spoiler-ek következnek!
Az Atlantisz negyedik évadában a város új vezető orvosaként bemutatkozó Dr. Jennifer Keller hamar a csapat egyik fontos tagjává nőtte ki magát – olyannyira, hogy az ötödik évadban már állandó szereplőként köszön vissza a képernyőkről. Megerősített szerepével tovább folytatódik a Csillagkapuban már megszokottnak számító tradíció, miszerint más, igen népszerű és kedvelt science fiction sorozatok szereplői jelennek meg és játszanak fontos szerepet a sorozatban. Dr. Jennifer Keller-t Jewel Staite alakítja, aki ezeddig leginkább a Firefly zseniális gépészeként, Kaylee-ként lehetett ismerős a nézőknek.

Dr. Keller nem az első karakter, akit Staite megformált az Atlantiszban. Korábban Ellia-t, egy fiatal Lidérc lányt alakított a második évados „Instinct” című epizódban. Keller szerepével Staite-nek nem kell elmaszkíroztatnia az arcát és miután a negyedik évadban több alkalommal tűnt fel az epizódokban, a színésznő elvállalta a felkérést, hogy az ötödik évadban még többször képernyőre kerüljön, így pedig állandó szereplőjévé váljon a sorozatnak. „Tavaly ősszel hívtak fel, hogy megérkezett a hivatalos megerősítés, hogy megrendelték a sorozat ötödik évadját is”, emlékszik vissza a színésznő. „Amint a színészekkel való egyeztetések megkezdődtek, rögtön meg is kerestek, hogy hajlandó lennék-e visszatérni a Csillagkapuhoz. Nagyszerűnek találom mind a sorozatot, mind a stábot, az együtt töltött órák tényleg nagyon jó telnek. Ilyen értelemben elég könnyű asszimilálódni, de ugyanakkor minden héten akad valami új, extrém színészi helyzet, körülmény. Én pont ezek miatt találom nagyon szórakoztatónak ezt a munkát. Soha sem tudhatja az ember, hogy az általa megformált karakter legközelebb épp milyen nehézség elé kerül, azaz ilyen szemszögből nézve is kihívást jelent a munka, ami szerintem pont az egyik legjobb dolog az egészben. A forgatás a saját szülővárosomban zajlik, mindenkivel jó kapcsolatot alakítottam ki – így pedig duplán nehéz lett volna istenhozzádot mondani a sorozatnak és ezért is töltött el nagy örömmel, hogy tovább folytathatom a karakterem felfedezését”.

Ahogy az várható volt, az idei évben a rajongók jobban megismerhetik Keller-t. Ha a negyedik évados szerepére, mint a karakter felvázolására tekintünk, akkor az ötödik szezonban az írók legnagyobb kihívása az lesz, hogy további részleteket tudjunk meg róla és közben a személyiségét is tovább árnyalják. A nézők a „Quarantine” című epizódban már nagyvonalakban megismerhették a karakter korábbi, némileg zárkózott fiatal felnőttként töltött múltját, a „Missing”-ben láthatták a váratlan helyzetekben mutatott rugalmasságát és az évad során általánosságban pedig világossá váltak briliáns orvosi képességei is. Az új évadban ezeken túl Keller több új oldalát is megmutatja majd az epizódok során.

„Keller egyértelműen jobban érzi már magát a csapatban”, vélekedik Staite. „Az új évadban többet leszek együtt Sheppard-el is, aminek én nagyon örülök, mert tavaly nem volt túl sok közös jelenetünk. A Ronon-nal és a McKay-jel való viszonyai is tovább árnyalódnak majd, de természetesen Atlantiszon továbbra is mindennek nagy tétje lesz és a városra leselkedő veszély továbbra is állandó marad. Az idén is elég sok kaszkadőrmunkával jár a szerep, de ehhez némileg már hozzászoktam”.

Keller az elmúlt időszak során sokkal jobban megismerte a Pegazus galaxisban folyó életet, miközben önmaga is egyre inkább megtalálta helyét a csapatban és doktorként is egyre magabiztosabbá vált.

„Van egy új bőrdzsekim, amit akkor viselek majd, ha bolygókra látogatunk”, lelkesedik a színésznő. „Azzal, hogy megkaptam ezt az új küldetéseknél használt szerelést, sokkal inkább beintegrálják a karaktert a csapatba. De azért még mindig megmarad egy kicsit ijedősnek és bizonytalannak. De a leginkább azt kedvelem Keller-ben, hogy úgy reagál a hirtelen, váratlan dolgokra, mint ahogy egy normál, hétköznapi ember is reagálna, ha hirtelen életveszélyes helyzettel találná magát szembe. Ezúttal ráadásul szerintem sokkal több humor és egyben sokkal több realizmus van ezekben a jelenetekben. Keller pedig mindenképpen tanul ezekből a helyzetekből és kezd hozzászokni a nehézségekhez és egy kicsit kezd magabiztosabb, bátrabb lenni. Tehát lassan, de biztosan kezd rákapni a dologra”.

Az új évadban néhány sokkoló dolgot is megismerünk majd Keller-rel kapcsolatban. „Lesz egy meglepetés”, utalgat a színésznő. „Szerintem Keller egész biztosan nagyon meg fogja majd lepni a közönséget! Van néhány olyan képessége, melyekről ezeddig semmit sem tudtunk – de egyelőre csak ennyit mondhatok”.

Az idén Dr. Carson Beckett karaktere is visszatér. Elvileg a doktor hirtelen halálát követően, egyfajta helyettesítőjeként lépett elő Keller, mint a város új főorvosa. Staite viszont nem is lehetne boldogabb, hogy újra a közelében tudhatja Beckett-et és természetesen az őt alakító színészt, Paul McGillion-t is.

„Paul-lal nagyon sok közös jelenetünk lesz az idén. Mivel amúgy is ő az egyik legjobb barátom, ezért ez egyben fura egybeesés is, de nagyon jó, hogy újra velünk van. Még pár alkalommal egész biztosan láthatjuk majd, nagyon izgatott vagyok. Szerintem Keller és Beckett között korábban már kialakult egyfajta barátság, azt azonban még nem tudjuk, hogy ez milyen mély kapcsolatot jelent, mennyire ismerik egymást, milyen közel álltak egymáshoz és milyen körülmények között, egyáltalán hol találkoztak először. Az viszont szerintem mindenképpen elég egyértelmű, hogy mostanra már elég jó ideje ismerik egymást. Most, hogy a producerek felismerték, hogy milyen közel állok Paul-hoz, szerintem igyekeznek ezt a köteléket a történetekbe is beépíteni. A képernyőn innen és túl is nagyon jó a kettőnk kapcsolata, úgyhogy szerintem egyszerűen csak bevonják a munkába azt, ami amúgy is adott volt kettőnkkel kapcsolatban”.

Elég nyilvánvaló, hogy a színésznő nagyon boldog, hogy az Atlantisz stábjának tagja lehet. Egy olyan csapathoz csatlakozni, mely már évek óta összeszokottan dolgozik együtt, elég nehéz lehet, de úgy tűnik, hogy Staite jól vette ezt az akadályt is.

„Nagyon jól érzem magam itt”, erősíti meg Staite. „Úgy érzem, mintha mindenkit nagyon jól ismernék és ők is ugyanígy engem. Magabiztosnak érzem magam a többiekkel szemben és a munkámban is. Nem gondolom meg utólag, hogy mit csináljak a kamerák előtt, nem aggódok amiatt, hogy egyes döntéseim az egyes jelenetekben helytelenek lehetnek, mert úgy érzem, hogy a karakter már nagyon hozzám nőtt és ez egy nagyszerű érzés. Ez sokkal nehezebb azoknak, akik újként kezdik a munkát, főleg, ha egy olyan karaktert kell helyettesíteniük, akit nagyon szeretett a sorozat rajongótábora. Ez azért némi nyomásként nehezedik az emberre az elején és nehezít azon, ahogy amúgy is nagyon újnak érzi még magát. Ennek ellenére szerintem ez olyan értelemben jó volt, hogy ezzel együtt Keller is így érezhette magát a történetben, ezért hatásosan, életszerűen tudtam mindezt visszaadni a képernyőkön is. Most már azért nem érzem magam újnak. Teljes mértékben a csapat tagjának érzem magam, ami nagy öröm számomra.

„Épp tegnap beszéltünk róla, hogy ez az évad elég nyugodtnak tűnik – valamilyen oknál fogva mindenki számára nyugodtan halad előre. El sem hiszem, hogy már öt epizód munkálatain teljesen túl vagyunk. Őrület, csak úgy rohan az idő!”.




Ezt a hírt már 3225 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

Close Up: Jewel Staite
Fórum - Színészek/Karakterek Az Atlantiszban Topic


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK