Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Woolsey nem kézenfekvő választás


 Szerző: Sokaris Kategória: Szereplők és karakterek Dátum: 2008.07.06


Rövid interjúrészlet Robert Picardo-val.
Robert Picardo, aki állandó szereplőként csatlakozik a Csillagkapu: Atlantisz 5. évadához, a riportereknek elárulta, hogy tetszik neki a karakterben, hogy a rámenős bürokrata Richard Woolsey nem a legkézenfekvőbb választás Atlantisz vezetőjének posztjára.

Woolsey Samantha Carter ezredestől veszi át a város irányítását (Amanda Tapping a 4. évadban állandó szereplője volt a sorozatnak, de idén a SciFi-on nem sokára debütáló Sanctuary című sorozatért hagyja el Atlantiszt).

„Woolsey váratlanul felbukkanó jelölt a pozícióra és remélem, hogy a nézők is úgy reagálnak majd erre, mint ahogy én is tettem” – nyilatkozta Picardo. „Szerintem elég fura döntés ez a producerektől, hogy olyasvalakit válasszanak, aki nem feltétlenül az első helyen lenne a vezetői poszt betöltőinek listáján, de ennek ellenére megpróbálják és megteszik vezetőnek. Szerintem érdekes és kreatív ötlet a részükről”.

Picardo azt mondta, hogy igen meglepődött, amikor Joseph Mallozzi állandóbb szerepet ajánlott fel számára az Atlantiszban. A döntésről Mallozzi a következőket nyilatkozta: „nehéz döntés volt ez Amandának, mi pedig természetesen szomorúak voltunk, hogy végül elhagy bennünket. Ez szembesített minket a helyzettel, hogy esetleg jobban bevonjuk Woolsey karakterét a történetbe… így hát felhívtuk és megkérdeztük tőle, hogy „mi a véleményed arról, hogy visszatérj és állandó szereplővé válj a sorozatban”. Mi már teljesen fel voltunk rá készülve, hogy azt fogja mondani, hogy „megőrültetek?!”. Örömmel mondhatom, hogy ennél azért jóval finomabban fejezte ki magát és jobban is fogadta a dolgot.

Már az új évad második epizódjában Picardo karaktere olyan kihívásokkal szembesül, melyek kizökkentik „hivatalos szerepéből”. Esetlenül botladozik a városban, nem képes működtetni a város technológiáját és még az ajtók kinyitásával is problémái akadnak.

„Woolsey mindig is úgy definiálta saját magát, mint olyan embert, aki az előírások szerint cselekszik és másokat is előírások, irányelvek mentén ítél meg”, mondta Picardo. „A második epizód végére viszont már ott tart, hogy az első krízis alkalmával öt alkalommal kellett megszegnie a protokollt és az ilyen elemek idővel személyes krízisbe sodorják a karaktert”.

Woolsey ezen felül nem szokott hozzá, hogy egyenruhát viseljen, de Picardo hozzátette, hogy neki tetszik az új külső. „Több alkalommal azon kaptam magam, hogy az új egyenruhámban nézegetem magam a tükörben”, vallotta be Picardo. „Woolsey az elmúlt 35 évben végig üzleti öltözéket viselt és szerintem egész jól festett benne. Ennek most újfajta jogging-kinézete van és úgy érzem, hogy kedvem lenne benne olykor végigfutni a folyosókon. Bizonyos szemszögből úgy néz ki, mintha egy ’70-es, ’80-as évekbeli filmből szabadultam volna ide”.

Az Atlantisz 5. évada július 11-én indul a SciFi Channel-en.




Ezt a hírt már 3422 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

Atlantis' Picardo Isn't Obvious
Fórum - Atlantisz 5. Évad - Spoileres Topic
Fórum - Színészek/Karakterek Az Atlantiszban Topic


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK