Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Elhunyt Don S. Davis


 Szerző: Naki Kategória: Szereplők és karakterek Dátum: 2008.07.01


Szomorúan tudatjuk a Csillagkapu rajongók táborával, hogy 2008. június 29-én, vasárnap elhunyt Don S. Davis, mindenki szeretett Hammond tábornoka. 65 évet élt.

Don a Stargate SG-1 első hét évadában szerepelt mint George Hammond tábornok, a Cheyenne Mountain Complexben található Csillagkapu bázis parancsnoka, valamint több karakter apa-figurája is.

További jól ismert szerepe volt Garland Briggs a Twin Peaksben, valamint ő alakította Scully ügynök édesapját is az X-aktákban.

A képernyőn kívül is mindenki szerette Dont. 2003-ban egészségügyi gondjai miatt távozott a Csillagkapuból, mert már nem tudta vállalni a rendszeres szerepléssel járó rengeteg munkát. Ám többször visszatért vendégszerepekre az SG-1-ban és az Atlantiszban is.

Az alábbi üzenetet Don képviselője, és felesége, Ruby Fleming-Davis juttatta el a rajongóknak:

˝Don kedves rajongói, és barátai!

Olyan nagyon sokatokat megérintett Don S. Davis nem csak művészként, de emberként is, aki mindig szakított időt arra, hogy veletek legyen a fellépései során, amelyeket nagyon szeretett, hogy óriási fájdalommal kell tudatnom veletek, hogy Don súlyos szívroham következtében június 29-én, vasárnap reggel eltávozott közülünk.

A családja, és felesége, Ruby nevében köszönjük imáitokat és részvéteteket. Családi körben szórjuk Don hamvait az óceánba néhány héten belül. Ha úgy érzitek, és tehetitek, Don emlékére adományozhattok az American Heart Association-nek.˝


Don S. Davis 1942. augusztus 4-én született a Missouri beli Aurorában. Itt is nőtt fel, majd a Southwest Missouri állami egyetemen szerzett főiskolai dupla diplomát színházművészet és művészet szakokon 1965-ben. Ezután három évet szolgált az Egyesült Államok hadseregében. Koreai küldetésének befejeztével századosként szerelt le.

A hadsereg évei után a Southern Illinois egyetemen folytatta tanulmányait, ahol 1970-ben egyetemi diplomát szerzett színházművészet szakon. Egy évtizeden át tanított a British Columbia egyetemen, mielőtt visszatért Illinois-ba, hogy befejette színházművészeti PhD tanulmányait, amely fokozatot 1982-ben kapta meg.

Don 1982-től kezdődően rengeteg filmben dolgozott. Richard Dean Andersonnal például a MacGyver forgatásán találkozott, ahol Dana Elcar dublőreként volt jelen.

2003-ban Don feleségül vette lelki társát és élete szerelmét, Ruby Fleming-Davist, majd Brit Kolumbiába (Kanada) költöztek három kutyájukkal, Tetóval, Minggel és Charley-val.

Don képernyőn túli karrierje és művészete különösen azután kezdett kibontakozni, hogy távozott a Csillagkapu stábjából. Munkái megtekinthetők a DonSDavisArt.com weboldalon, amely megmutatja tehetségét festészetben, rajzban és fafaragásban is.

Don utolsó Csillagkapus szerepét a Stargate: Continuum című  mozifilmben láthatjuk majd, amely július 29-én jelenik meg DVD-n az Egyesült Államokban, majd augusztus 18-án Nagy-Britanniában.

Don S. Davis búcsúztatója szűkkörű lesz mind Vancouverben, mind Los Angelesben. Gyászjelentése a Vancouver Sunban fog megjelenni. A családnak címzett Virágok és adományok helyett a család azt kéri, hogy az együttérzők az American Heart Associationnek (Amerikai Szív Szövetség) juttassák el adományaikat Don emlékére.


Don S. Davis - 1942-2008
Nyugodjék békében.






Ezt a hírt már 10544 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

American Heart Association
DonSDavisArt.com


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK