Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Csillagkapu Házimozi Rendszer


 Szerző: Sokaris Kategória: Érdekesség Dátum: 2008.06.20


Phil Chaney és Andrew Caldwell házimozi-tervezők összeálltak, hogy elkészítsék a Csillagkapu Házimozi Rendszert, ami már készen is áll az intergalaktikus utazásra.
A házimozinak otthont adó ház tulajdonosa, aki nagy rajongója a Csillagkapu Atlantisznak, felkereste Chaney-t, a Visual Concepts Louisville-ben lévő divíziójának elnökét, hogy készítsen számára egy, a Csillagkapu Atlantisz ötletén alapuló házimozi rendszert.

A házimozi központi része a sorozat kulcseleme, a csillagkapu, ami a maga kb. 3 méteres átmérőjével a filmek vetítő vásznaként szolgál. A látványért egy duál-projektoros megoldás kezeskedik, melyek közül az egyik a sorozatból jól ismert kör alakú, az eseményhorizontra emlékeztető látványt képes a vászonra varázsolni.

„A csillagkaput körülbelül három hétbe telt megtervezni, Andrew pedig mindössze három nap alatt össze is szerelte” – nyilatkozta Chaney.

A plafonba fénylő nyalábokat építettek, melyek a Numinus fény-vezeték-technológiájú StarDome-ját veszik körül (kb. 1,8 méter átmérőjű). A StarDome képes mind az égbolt képét, mind a fénylő csillagokat a szobák plafonjára varázsolni, oldalsó fényeinek halványításával pedig még a naplemente fényviszonyait is képes utánozni.

További kiegészítők: falba épített THX Atlantic Technology hangfalak, két Sony CX777ES400 lejátszó, Blu-Ray lejátszó és egy teljes Control 4 irányítórendszer.

„A Control 4 automata rendszer irányít mindent, beleértve a házimozi szoba fényviszonyait is, melyeket a StarDome fényei is tovább tudnak erősíteni. Ezen felül a csillagos égbolt-effektet, valamint a StarDome-ot övező fények kb. 25%-osra állításával a rózsaszín-narancsos naplemente fényviszonyokat is”, mondta Chaney.

Az egyik legjobb kiegészítőt viszont kétségtelenül a kézmozdulatra nyitódó ajtó jelenti, melynek működését egy mozgásérzékelő rendszer segíti.

Shane McConnel a The Sound Answer munkatársa készítette el az akusztikus hangpaneleket, így a hagyományos paneleket helyettesítve az Atlantiszból már jól ismert hanghatások érthetők el.

„A hullócsillag pedig egész biztosan mindenki figyelmét felkelti majd”, mondta Chaney.





Ezt a hírt már 3868 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

The Stargate Home Theater by Visual Concepts
További infó a Numinus StarDome technológiáról


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK