Abydos Gate Abydos Gate Abydos Gate
Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK

Shanks a Continuum-ban


 Szerző: Sokaris Kategória: Általános Dátum: 2007.08.15


Egy nemrég készült interjúban Michael Shanks mesélt Daniel Stargate: Continuum-beli szerepéről és néhány újdonságot is elárult a filmmel kapcsolatban...

Figyelem! Spoilerek következnek!

Egy nemrégiben a "Dreamwatch Presents Total Sci Fi" oldalon közölt Michael Shanks interjúban a színész több meglepő részletet árult el a Stargate: Continuum-ot illetően, ami a 2008-ban debütáló új Csillagkapu filmek közül a második lesz.

A 24-hez kötődő forgatási kötelezettségei miatt Shanks nem tudott színésztársaihoz, Richard Dean Anderson-hoz, Amanda Tapping-hez és Ben Browder-hez csatlakozni a sarkvidéki forgatás alkalmával. Hogy magyarázatot adjon Daniel távollétére, az író-producer Brad Wright érdekes fordulatot vitt a történetbe.

Amikor a CSK-1 épp Ba'al kivégzését akarja figyelemmel kísérni, a Goa'uld-nak sikerül megváltoztatnia a történelmet, így egy olyan valóság jön létre, ahol nem létezik a Csillagkapu Program, Teal'c Ba'al Első Jaffája és Vala még mindig a Goa'uld Qetesh, Ba'al királynőjének gazdateste.

Hogy visszaállítsák az eredeti idővonalat, a CSK-1 tagjai külön utakat kénytelenek bejárni. Dr. Jackson azért nem tart a csapat többi tagjával a sarkvidékre, mert abban a valóságban elvesztette egyik lábát - ezzel a problémával fog a film nagy részében szembenézni. Ez lehetővé teszi Shanks-nek, hogy a karakterrel egy sötétebb, kicsit zordabb területre is elmerészkedjen, amire korábban nem volt lehetősége. Amikor azonban a dolgok visszakerülnek a normális állapotba, akkor Daniel Jackson természetesen újra egészségesen néz majd szembe az újabb kalandokkal.

Saját életéből szerzett tapasztalatára alapozva Shanks felidézte azokat a pillanatokat, amiket nagyapjával töltött, aki még a II. világháborúban vesztette el egyik lábát. Rengeteg időt töltött az egy lábon való járás gyakorlásával is.

A Csillagkapu: Az Igazság Ládája [Stargate: The Ark of Truth], a 2008-ban elsőként kiadandó új Csillagkapu DVD film zárja majd a 9. és 10. évadban bevezetett és kifejtett Ori történetszálat. A filmben Daniel Jackson sokkal több ellentmondásos helyzet elé kerül, amit azelőtt valaha. Habár idealizmusa megmarad, Shanks úgy gondolja, hogy Daniel még a "The Pegasus Project"-ben megtapasztalt frusztrációnál is nagyobb kihívás elé néz. A karakterét olyasvalakihez hasonlítja, aki mintha Istenhez szólna, amikor azt mondja, hogy: "Miért maradtok tétlenek, miért nem tesztek semmit és engeditek meg ezt a sok gonoszságot?".

További érdekesség kötődik az utolsó Csillagkapu epizód, az "Unending" forgatásához is. Mint ahogy azt első napjukon is tették 10 évvel ezelőtt, Shanks, Amanda Tapping és Christopher Judge újra felmentek a Csillagkapu díszletei közé. Együtt átgondolták mindazt, amin az elmúlt pár évben átmentek. Magukhoz vettek néhány szuvenírt is: Shanks bevallotta, hogy most már ő a jól ismert piros telefon tulajdonosa.




Ezt a hírt már 4657 alkalommal olvasták.

Kapcsolódó linkek:

GateWorld - Shanks reveals Continuum Spoiler
Shanks For The Memories
Szólj hozzá a Fórumban!


 Küldd el ezt a hírt ismerősödnek!
 Itt olvasgathatod a hírarchívumot

Címoldal Fórum Vendégkönyv Hírek Letöltés Kérdőív E-mail Frissítések Linkek GYIK